Yine Dağıttık

Aralık 05, 2022

Tam bir ay geride kaldı taşınalı, dün yine her yeri iyice dağıttık. 

Şu an meselâ şöyle bir manzaraya bakıyorum.


Ev telefonunun kablolarına ulaşmaya çalıştı Can. O çevirdiği dolabın içi de ansiklopedi dolu, nasıl ağır. Güya telefonu aktardılar ama biz bundan sadece mesajla haberdar olduk, gelen yok, giden yok, evde telefon bağlayıp bakan yok. Neyse. 

Antre de şöyle.


Metehan 'ın odasından çıkanlar . Bu dolabı boşaltmayı başardım. Ayrıca iki komidin de gidecek. Masayı bir arkadaşıma veriyorum. 25 yıllık masam, hâlâ kütür kütür. Arkadaki de mutfağa ben istemediğim halde yapılan tepe dolabı. O duvar da boş kalsın diyerek taktırmadım. Bütün evi yakın plân inceledik, nereye takacağımızı bulamadık. Sonunda takmak zorunda mıyız diyerek vazgeçtim. Duvar tepesinde bir dolap, bir de dolduracağım içini boş dolabı bulunca. Olmayıversin. 

Bir sürü raf var. Onları da takacak yer bulamadım. Buldum da toz alınıp silinecek yeni yüzeyler dışında bana artısı olmayacağına karar verip, onları da şimdilik takmıyorum. Baktım bir yerde ihtiyacım var, takarım.

Can balkon masasını yapıp taktı. 


Sanırım pek sevmedim. İki sandalyenin arasına sehpa koyabildiğimiz için çok da ihtiyacımız olduğu söylenemez. Sanki manzaramı kesti.


Metehan'ın odası boşaldı ama :D

O komidinler ve ortadaki çöp kolileri gidecek. Masayı sağa alacağım biraz daha. Camı çok kapatır mı diyorum ama öte yandan cam karşı evle burun buruna. 

Belki komidinleri masanın soluna alıp tekrar bakarım, çekmeceli ünite olarak dururlar. Ortanın boş olması çok güzel, çünkü Metehan spor yapıyor odasında , rahat yeri olacak. Gardrop da değişecek ihtimal. Bakalım.

Bilgehan'ın odası tam düzeltemesem de bitti sayılır. 


Oyuncakların bir kısmı yatağın altına girdi. Bir kaç tanesini vermek üzere ayırdım. Kabloları geçirmek için masasına delik açtı babası. İki büyük oyuncak kutusunu Metehan'ın odasına alacağım . Bakalım .

Bu sabah spor iptal oldu. Normalde hazırlandığım için kendim yapardım, istemedi canım, biraz kitap okudum, tembellik yaptım. Hafif nane mollayım bu aralar, iyiyim desem değil, kötüyüm desem değil. Dinleneyim azıcık dedim .



Şimdi gidip kahvaltı hazırlayacağım. Bu mutfakta iş yapmayı seviyorum. Her şey elimin altında, kullanışsız hiç bir alan bırakmadım. Hele camın önüne tezgâh çekip iş yapabilmek çok güzel :)

Sadece uzun dolabı döküp yeniden yerleştirmem lâzım. Çayların olduğu raf tıkış tıkış. Neden ? Çünkü aldığım yeni kavanozlar duruyor ama eskileri de duruyor. 

Antredeki dolabı da düzenlemem lâzım. Hâlâ oğlanların defterleri orada. 

Tam hah her şey güzel yerleşti diyorum bir bakıyorum bazı şeyler açıkta kalmış.

Yarın akşam Can uçuşa gidecek. O zamana kadar evi yeniden normal hale getirirsek , haftasonun kadar düzenleme işini bırakıp hediyelerimle ilgileneceğim. 


Bizim cepheden şimdilik bu kadar. Her şey bitse de öncesi sonrası videosu çeksem :D


Benzer yazılarım

17 Yorum yap

  1. Olsun ya dağıtıp dağıtıp gene toparlarsınız da yorgunluğu kar kalıyor o ayrı. :) Mutfak pek hoş, insanın yemek yapası gelir sürekli. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koltuğa çöktüm şu an , yarına bıraktım kalan işleri :)
      Mutfakta her şey elimin altında olunca yemek yapmak keyifli oldu. Düzeltmem gereken bir dolabı da halledersem tamam olacak.

      Sil
  2. Bitti ve bitti takılma o kadar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç aklımdan çıkmıyor ki :D Neyse Can uçuşa gitti, üç gün yok, ben de o arada biraz dinlenirim.

      Sil
  3. gayet de olmuş yaaa hem dağıtmadan toplanmaz ne de olsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kocaman bi çuval alıp atasım var çoğu şeyi ammaaa :D

      Sil
  4. Allah işinizi kolaylaştırsın taşınmak zor iş ama çoğu bitmiş azı kalmış gibi ne güzel :))

    YanıtlaSil
  5. Kolay gelsin ,çoğu gitmiş azı kalmış,yalnız dikkatimi ceken bir şey oldu Metehan'ın odasında yatağın başucunda duran kahverengi dolabın üzerinde bulunan beyaz dolap parçası o dolabın üstünde sabit montelimi yoksa lazım olduğu için kahve dolabın üzerine konan bir parçamı,beyaz dolap parçası yatağın üzerine doğru epey bir çıkıntı yapmış,Allah korusun bir deprem sarsıntısı olsa o beyaz parça hoop yatağın üstüne kayabilir :( ,o parçayı girişte görünen beyaz dolabın üstüne koysanız kahve dolabın üstünede hurç içinde daha hafif olan yorgan yastık nevaleleri koysanız daha iyi olmazmı acaba,işinize karışmak istemem belki yorgunlukla daha detaylı düşünememiş olabilirsiniz diye sadece naçizane görüşüm,tekrar kolay gelsin sağlıkla mutlulukla güle güle oturun .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dolap ilk taşındığımızda elimizin altından gitsin diye geçici olarak gardrobun üzerine konuldu, odada kalan kimse olmadığından her şey oraya koyuldu zaten. Şu anda beyaz dolabın üzerinde duvara monte edilmiş durumda, merak etme ;)
      Teşekkürler :)

      Sil
    2. :)))sevgiler

      Sil
  6. Olur olur, sen en güzelini yaparsın gün sonunda :) Masa balkonun manzarasını birazcık kapatmış/daraltmış gibi olmuş bence de ama alışılabilir gibi de :) Kolaylıklar ve bol enerji diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O masayı arka balkona taşıtacağım sanırım, orada belki çamaşır asarken falan işime yarar. Ön balkonda zaten sehpa olduğu için pek kullanılmayacak gibi duruyor.

      Teşekkür ederim:)

      Sil
  7. Çoğu gitmiş azı kalmış Handan. Kalanlar da biter. Yeni yıla yeni ev ve düzeninle girmiş olursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür hemen hemen bitti diyebiliyorum Şule :)

      Sil