Özel Fener Rum Ortaokul ve Lisesi

Aralık 17, 2022

Nasıl böyle bir çılgınlık yapıp da oraya gitmeye karar verdim hiç bilmiyorum. Şans eseri instagramda önüme düştü bugün orada yılbaşı kermesi olacağı. Gidenler bilir ,bu okul Balat'ın en güzel binasıdır ve içine girilmez. Yokuşun üzerindedir. Daracık br sokakta olduğundan yakından fotoğrafı da oek çekilemez. Uzaktan, bazı sokaklardan giderken ya da vapurdan çekebilirsiniz ancak. İşte o okul kermeste kapısını açıyormuş. Arkadaşım Canan'a da söyledim, geçen haftadan plân yaptık.


Hava da nasıl güzel. Mart Nisanda olmadı böyle hava. 20 derece falan.

Üsküdar'dan Haliç hattına bindik, nasıl kuyruk var motorda. Ek sefer koyacaklarını söylediler. Neyse, motordan indik , anaaa, o kalabalık okula doğru gidiyor.

Ne bir düzen ne bir ayarlama, bir kenarda sıraya girenler yanlarından geçip önlere gidenler falan tam bir curcunaydı . Saat bir buçukta kuyruğa girdik sanırım dörde geliyordu içeri varabildiğimizde. 

Eh beklerken sıkıldıkça fotoğraf çekerek vakit geçirmiş olabiliriz :D

E hadi, fazla söze gerek yok, sizi okulun içine götürüyorum:)





































Not : Fotoğraflara Sia şarkıları sakladım, tıklayıp almayı unutmayın :)

Benzer yazılarım

24 Yorum yap

  1. Akşam TV haberlerinde izledim. Gaziantep'ten gelen vardı. İyi ki gitmişsin Handan. Sayende ne şahane gezdim. Fotoğraflar süper. Balat çok şirin bir semtmiş bu arada:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balat gerçekten de çok tatlı bir semt Zeugma, evleri, renkliliği, güler yüzlü esnafı, antika dükkânları, kafeleri, şekercisi, gazozcusu, insanı mutlu eski günlere ışınlıyor gibi :)

      Sil
  2. Azminize şapka çıkarıyorum güzel bayan :)) Fotoğraflar şahane, gördüğüm kadarıyla hediyelikler de her yerde olanlardan farklı ve estetik görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya azim de değil ama bekledikçe o kadar bekledim moduna giriyor insan :D

      Evet, çoğu yılbaşı kermesinden daha yılbaşı havasında bir kermesti. Çok çok kalabalığa rağmen keyifle dolaştık.

      Sil
  3. O bölgeyi kalabalık olarak çok defalar gördüm...Ama böylesini hiç görmemiştim:) Çok merak ettiğim bir yerdi, ben gidememiş olsam da sayenizde görmüş oldum:) Mutlu pazarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün hem hava harikaydı hem yılda bir kere yaşanan bir şanstı hem cumartesiydi derken kalabalık inanılmaz boyutlardaydı Sezgin:) Sana da mutlu pazarlar .

      Sil
  4. Bunca kalabalık okulun içini görmek içindir ama bence dışı içinden daha güzel. 10 yıl önce Balat'te gezip okulun önünden geçerken biri bizi içeri çağırdı, meğer yanımızdaki arkadaşın arkadaşı o an oradaymış, oh girip sakin sakin gezmiştik ama ben yine de dışardan bakmayı tercih ederim bu heybetli güzele :)) Sefanız olsun, biraz kalabalık sefa olmuş ama varsın olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle dışından daha güzel Leylak Dalı :) Ama içindeki kermes hoştu ve okul da nostaljikti, şimdi öyle sıralar , kapılar yok :) Üç saat bekledim, kapı çivisine bile güzelleme yazabilirim modundayım sanırım,hahahaha :D

      Sil
  5. Çok kalabalıkmış bana fenalık basardı inan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklerken açık havada olmasak basardı Özlem. Asıl içeride standların başında bi klostrofobik olunabilirdi. En son kitap fuarında öyle kalabalıkla dolaşmışımdır :D

      Sil
  6. ben de buraya girmeyi çok istedim her balata gidişimde ama bak iyi oldu sayende içini görmüş oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sizler için kendimi feda ettim Deep :D

      Sil
  7. ne güzel olmuş instagramda benim de önüme düştü ah dedim vallahi binayı merak ediyordum ne güzel gezmişsin iyi ki de gitmişsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ara afakanlar bastı beklerken ama unutulmaz bir hatıra oldu :)

      Sil
  8. Dışından görmüştüm binayı içini de görmüş oldum. Böyle bir kermes olduğunu bilmiyordum çok kalabalıkmış iyi sabretmişsiniz. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kere kuyruğa girince çıkılmıyor, bu kadar bekledim dayanayım hissiyatı geliyor insana :D

      Sil
  9. züppeeeeeerrrrrzinizzzzz<33

    YanıtlaSil
  10. O gün İnstagram'da üç arkadaşım da buradan fotoğraf paylaşmış. Bir etkinlik olduğunu anladım ama ne olduğunu kestirememiştim, sayende öğrenmiş oldum. Yılbaşı ile ilgili her şeyi seviyorum.

    YanıtlaSil
  11. Ayyy resmen geçişmişiz. :) Bende Çınar'la Üsküdar'dan geldim. Deli dehşet bir vapur kuyruğu vardı. Ek seferlerden birine bindim. Ama oraya varıp da kuyruğu görünce yok dedik biz bou çocukla bu kuyrukta bekleyemeyiz. Biraz gezindik, biraz atıştırdık. Bir güzel sahil havası aldık döndük. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, gerçekten de geçişmişiz :) Valla, ben de akşam arkadaşıma burada bunca saat bekleyeceğimize mis gibi havada deniz kıyısında mı dursaydık acaba demedim değil :D

      Sil
  12. Haberlere konu olan o kalabalıkta sen de vardın demek :)

    YanıtlaSil