2.12.22

Aralık 02, 2022

Ay bu tatlı tarihi dilek dilemeden geçirmeyelim :)

Bir de minik mutfak değişimi videosu ekleyeyim :)


Can'la yaptığımız balkon kapalı kalsın açılsın tartışmaları, dolaplar için mimara laf anlatma çabalarım, yanlış yapılanlar, düzeltilenler, duvardaki su borularının döşeme altın çekilmesi, ocağın yerini değiştirirken doğalgaz projesi çizenlerin hataları, yüksek mutfak tezgâhının altında kalan fırın, bir türlü takılamayan davlumbaz, çalışmayan şofben falan derken mutfak son halini aldı gibi. Ergonomik ve kullanışlı olunca küçük olması dezavantajdan avantaja dönüştü, hiç yorulmadan her şey elimin altında. Karanlık olmasını da sürüsüne bereket ampulle çözdük :D Ayrıca karşıdaki tekerlekli adayı içim daralırsa camın karşısına çekip de etrafı izleyerek yemek hazırlarım diye yaptırttım. 

Bir tek kapı meselesini çözemedik. Girişi ortadan olduğu için kapı klasik açılan türde olamazdı. Sürgülü kapı için de antredeki alanım küçülüyordu. Renkli sinekli taksam rüzgârda uçuşup ocağa falan gelir diye korktum. Dış kapının karşısında olmasa umursamayacağım da , birisi girer girmez ilk göreceği yer olduğundan sürekli düzenli olması gerekecek. Neyse , evye çok derin, ani durumlarda tezgâhtakiler içine atarım :D

Kaldı Metehan'ın odası. Dolaplarını kurduk, içini yerleştirince göreceğiz eşyalar sığıyor mu sığmıyor mu ;)

Hepinize iyi geceler :)

Benzer yazılarım

16 Yorum yap

  1. Evye kurtaracak seni anlaşılan :)

    YanıtlaSil
  2. "Ayy gece gece dolaşırken ne tatlı bir bloğa denk geldim öyle" dedim. Sonra dedim içimde kalmasın, burada kalsın. Güle güle oturun inşallah, çok sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne tatlısın, sabah ilk olarak bu yorumu görüp gülümsedim :) Teşekkür ederim, benden de sevgiler.

      Sil
  3. Süper olmuş Handancım güle güle kullan hep huzurla keyifle yiyip için inşallah ....

    YanıtlaSil
  4. Mutfağa sihirli bir değnek değmiş sanki:) Son hali şahane.
    Zorlukların hepsi gelir geçer. İnsanın kendi evi gibisi yok değil mi? Kira vermeyecek olmak da süperdir:)
    Bütün güzel dilekler sizin için gelsin. Güle güle oturun inşallah. Sağlık, huzur ve keyifle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevdim son halini :) Karanlık haliyle içimi karartmasa diyordum , gün ışığı alamasa da bir şekilde içimi aydınlatacak hale döndürdük :)
      Evet , kira vermeyecek olmak harika. Hadi çalışırken neyse de emekli maaşımızdan yüksekti ödediğimiz kira. Ve biz çıktığımızda %60 pahalıya vermiş kiraya ev sahibi, vay vay vay.
      Teşekkür ederim,amin.

      Sil
  5. Huzurla afiyetle geçirilen, yenen yemeklerle dolsun taşsın bu mutfak İnşaallah.

    YanıtlaSil
  6. Güle güle oturduğunuz, keyifli anlara şahitlik ettiğiniz bir mutfak olmuş olsun.:)

    YanıtlaSil
  7. Instagramda da izlemiştim videoyu. :) Mutfak şükelaaa olmuş. Güzel günlerde kullanın. Evyenin derin olması hoşmuş. :D

    YanıtlaSil
  8. Mutfak çok güzel olmuş Handan. Bir de istediklerinizi tam olarak yapsalardı ne kadar güzel olurdu tahmin edemiyorum. Tuttuğun dilek kabul olur umarım :-)

    YanıtlaSil