Enerji

Kasım 30, 2022

Bu sabah evde dördüncü misafirimi ağırladım. Gelen herkes evimizi çok sevdi. Ne güzel bir duygu insanın sıfırdan uğraşıp yaptığı evi sevdiklerinin de sevmesi.

Can diyor ki bizi üzmemek için mi öyle diyorlar acaba? Öyle bir şey düşünmüyorum ben , herkesin gözlerindeki ışıltıyı görüyorum. Ama bu ışıltı evden de geliyor olabilir bizim gözlerimizden de. Zira ben öyle mutluyum ki etrafıma bakarken ,iş yaparken , düzenlerken; o da sinmiş olabilir evin havasına. 

Ve ağaçların büyüsü de bambaşka tabi... Bence insanlar ağaçlardan uzaklaşıp da rezidansların bilmem kaçıncı katlarına doğru karınca yuvalarına çekildikçe depresyonları arttı da farkında değiller.

Hiç mi kötü tarafı yok bu evin. Tabii ki var. Duvarlar yamuk, koyduğumuz dolaplar abuk subuk durabiliyor, sıvaları saçma sapan, arka odalar yandaki apartmana bakıyor, Bilgehan'ın odası balkonun yan duvarına bakıyor, küçük tuvalete girip kapıyı kapatabilmek için kıvraklık gerekiyor :D, minik gümüş rengi böcekler her yerde.

Hiç mi gürültü yok. E o da bolca var. Yakındaki okulun zili, üst kattaki bebeğin yerde yuvarlayıp durduğu bilimum şey (Sırf merakımdan çıkıp bakıcam bigün, ne yuvarlayıp duruyor diye :D ),  geminin motor dairesindeymiş hissini veren ısıtıcının apartman boşluğundan gelen sesi. Ama o sesler beni rahatsız etmiyor. Okul zili "Ziller çalacak "şiirine götürüyor beni, bebek akşam erken yatıyor, ona söylenen şarkılar türküler gülümsetiyor, ısıtıcı İzmir'deki evimizi hatırlatıyor. Yaşanmışlık sesleri iyi geliyor. 


Ve bir seneden sonra nihayet yerleşiyorum hissi de çok güzel. Bir senedir ev ara, ha gideceğim modunda dur, eşya topla, yapacaklarını ertele derken , meselâ dün saçlarımı kesirip üç seneden sonra manikür pedikür yaptırmaya gitmek, evde sakince ütü yapıp yemek hazırlamak falan ne iyi geldi.

Allah herkese içinde huzur ve mutluluk bulduğu ev nasip etsin . İster yeşillikler içinde , ister en merkezde kalabalıklar arasında, ister en üst katta bulutlarla birlikte ister en alt katta kedilerle iç içe, nasıl mutlu oluyorlarsa öyle bir ev nasip etsin. Meselâ ben pandemide çıldırmadıysam evimi çok sevdiğim içindir, diğer evde olsaydım herhalde patlardım.

Şu anda Can site yönetimi ile tanışmaya gitti. Karavanımızı istemiyorlar burada, ona ne yapacağımızı düşünüyoruz. Oysa karavanı koyduk diye arabamızı sitede park etmiyoruz bile başkalarını hakkına saygısızlık olmasın diye .

Ben televizyonda Dünya Kupası maçı izliyorum. İlk gençliğimin ailemle birlikte kupa izlediğim sıcacık günlerine götürüyor beni.

Bir tarafta asılacakları asıp, düzenlemelerimizi yapmaya çalışıyoruz.

İkea'dan aldığımız dolabı monte etmeye başladık. Metehan'ın odasına yerleştirince dağınıklığımızın son kalan kısmı da bitecek diye umud ederek .

Yılbaşı hediyelerimi hazırlamaya başladım. Haftaya kartlarımızı yaparız. 

2022 yaşadığım en rahatsız edici ama aynı zamanda en heyecanlı ve enerji dolu yıl olmuş olabilir. Geçen sene bu zamanlarda internette görüp camının manzarasına bayıldığım evdeyim. İnanılır gibi değil. 

Şu anda karavan burada kalır mı kalmaz mı diye gerilmiyorum , vardır bir hayır her şeyde. Derin bir nefes alıp Allah'a havale ediyorum her şeyi. Benim için en güzeli olacak. Biliyorum.





Benzer yazılarım

29 Yorum yap

  1. Selam, mutluluğun satırlara yansımış. Gönlü güzel arkadaşım. Güle güle otur. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zehra, benden de sevgiler :)

      Sil
  2. Sevgiyle, sağlıkla, mutlulukla, huzurla otur arkadaşım. Allah olmayanlara da nasip etsin.

    YanıtlaSil
  3. Misafirler hep dolup taşsın her zaman💛
    Saçlar muhteşem görünüyor❣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, ben de sevdim saçımı, bu uzunluk bana iyi geliyor :)

      Sil
  4. Allah içinize sindirsin, çok mutlu oturun evinizde 😍

    YanıtlaSil
  5. Senin içine sinmiş önemli olan o. Güzel günler geçirin yeni evinizde inşallah. Sincapada bir yer bulunur bence. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet, elbet ona da bir yer bulacağız, bakalım :)

      Sil
  6. O ışıltı satırlara da yansımış bence. Çok güzel anlatmışsınız. Duanıza da gönülden amin diyorum. Çok önemli gerçekten yaşadığın alanda mutlu olmak. Bundan sonra hep güzellikler olur umarım ev konusunda sizin için. Eski yaşanmışlıklar da bir tecrübe ya da şimdi sahip olunanların değerini gösteren bir olay olarak yaşanmışlıklar heybenize atılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Haklısın, o aradaki ev olmasaydı, bu kadar iyi anlayamazdım ev konusundaki hislerimi diye düşünüyorum, yaşadığımız her şey bizi bize yakınlaştırıyor.

      Sil
  7. kesinlikle katılıyorum o huzuru yeniden yakaladı bence gözlerin ve çamlara bakan balkonun kadar bu yeni yuvanda da muhteşem yıllar geçireceksiniz musmutlu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin . Bu balkonda da birlikte çayımızı içelim :)

      Sil
  8. Manzara şahane gerçekten.

    YanıtlaSil
  9. ohh ne güzel yerleştiniz, zor oldu ama bitti işte. Bizim işler devam ama zaten oturma düzenimiz bozulmadığından sizin kadar zorluk çekmiyoruz. yine de sinirler zayıfladı. o çay içtiğin manzara var ya işte, her şeye değer!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ustalarla uğraşıp bozulup bozulup yapılırlen insan gerçekten de tükeniyor ama sizin de az kaldı artık. O manzara bize bütün yorgunluğumuzu unutturuyor :)

      Sil
  10. Bir evi sevmek işte tam da böyle bir şey :)) Ağız tadıyla, sağlıkla, mutlulukla geçsin günleriniz.. :)

    YanıtlaSil
  11. Ait hissetmek ya da hissedememek işte bütün mesele bu :)))

    YanıtlaSil
  12. Güle güle oturun :) Umarım karavana istediğiniz gibi bir çözüm bulunur.

    YanıtlaSil
  13. İnsanın evinde huzur bulması çok önemli. Hep böyle huzurlu ve keyifli yaşayın inşallah.

    O balkonun manzarası insanda dert tasa bırakmaz. Ne kadar güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin.
      Balkon evin meditasyon noktası gibi :)

      Sil
  14. Handancım, harikulade o ağaçların manzarası, Allah içine sine sine, mutlulukla oturmalarınızı nasip etsin, gerçekten çok büyük mutluluk, her şeyi seve seve yaptın, şahidiz biz de. Harikasın, çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, amin :) Benden de kovaman öpücükler :)

      Sil
  15. Balkon manzaran harika. Aman o komşudan kurtuldun ya boşver. Çıkarken iki laf etseydin 🤣

    YanıtlaSil