Hayatım Evden İbaret Değil Tabii, Başka Şeyler de Yapıyorum

Kasım 01, 2022

Hahaha, hayır yapmıyorum. Ya bu evi topluyorum ya öte evi topluyorum. Sporu bıraktım, dengeli beslenmeyi bıraktım, sadece dün akşam zorla kitap okudum - zira kitabı aylardır cadılar bayramında okuyacağım diye bekletiyordum, okumasam bir yıl daha bekleyecektim :D.

Ama size dünyanın öte tarafından haberler vereyim azıcık.

Metehan gideli bir buçuk ay oluyor neredeyse. Hâlâ yerleşmeye çalışıyor. Minik bir odası, karavan mutfağından küçük mutfağı, banyosu duşu var. Üniversite kampüsünde yatakhanede kalıyor. Aylık kirasını ödüyoruz.

Ulaşım için ikinci el bisiklet aldı. Kampüsün bir ucundan bir ucuna bir saatten uzun yürüme mesafesi varmış. Şehre falan bisikletle gidiyor. Tabi kendi boyuna uygun bisikleti bulması da şans oldu :)

İlk on beş gün hazır nudıllarla beslendikten sonra, tarihe not düşelim anne nudıldan sıkıldım diyerek yemek işine el attı. Kendisine tencere tava falan aldı, makarna , tavada ızgara tavuk, karides , haşlanmış tavuk, tavuk suyuna çorba yapıyor. Salata, meyve. Hatta bu hafta dans klübündeki atkadaşlarına çiyzkeyk yaptı. Sırf onun için malzeme bulmaya uğraştı, labne yerine ne konulur, tereyağ , mısır nişastası falan. Teflon bir kab buldu. Bir arkadaşına fırın kullanabilecek yer var mı diye sormuş , o da kendi evinde pişirebileceklerini söylemiş. Evine gideceği için minik hediye hazırladı, paketledi  . Ay , bayılıyorum bu enerjiye.

Sabahları derslerine giriyor. Öğleden sonraları ya işler, ya ödevler ya da dansla geçiyor. Dans klübü Japon öğrencilerle kaynaşmasına da yaradı. Kanada'ya göre daha nazik ve dışlamayan yapısı var buradaki öğrencilerin. Ya da yaş itibariyle de öyle olabilir. 

Bir buçuk ayda, bir dans yarışması izlemeye gitti, hemen akabinde bir tanesine katıldı, meyve bahçesine gittiler, çiçek bahçesi gezdiler, kendilerine esans hazırladılar. İki halloween partisine katıldı. Pantolon paçası kısalttı, çamaşır yıkadı, evde işlerin hiç bitmediğine kanaat getirdi, asrın icadının lastikli yatak çarşafı olduğuna karar verdi, hemen frp grubu kurup exchange öğrencileriyle oyun oynadılar, yüksek lisans yaparken hazırlayacağı tezi bile bulmuş olabilir, bu hafta okullarında şenlik var, yılbaşında bir yere mochi etkinliğine gidecek, o arada kayağa birlikte gidecek birilerini buldu. 

Onunla konuşurken yirmili yaşların o tatlı havası bana ulaşıyor ve mutlu oluyorum.

Bu koşturmaların arasında bahsetmedemedim ama dünyanın öte ucundan haberleri de bloğuma koymazsam bu bloğun işlevi yerine gelemezdi, zira biz ailece fotoğrafları buradan bulup tarihleri buraya bakıp hatırlayıp zamanda yolculuk yapmak için yine buraya dalıyoruz :)

Hadi ben çok konuştum, biraz da fotoğraflara bakalım .


Dans yarışmasını izlemeye gittiği günden.


Bahçeden armut toplayıp soyan tipler.




Esans hazırlıyorlar.





Soya soslu tavuk . Mangal bilgilerini tavaya taşıyan bir Metehan.


Dans yarışmasında saçların sımsıkı toplanması gerekiyormuş. Saçlarını topuz yaptılar .


Kampüsten sanatsal çalışmalar :)






Dün akşamki dans klübü toplantısı halloween temalı parti haline gelmiş .



Çiyzkeyk bekleyenler :) Markette tabak da bulamayınca avuçlara servis :)



Bu da bir gün önceki parti. Çiyzkeyk pişirmek için uğraşırken kendisini bir anda partide bulan oğlum.

Valla okusun diye yolladıydık ama oğlan gecelere mi akıyo ne :D

Hahaha, gençken aksınlar anacım, ben hep ileriye ertelediydim, şimdi kılımı kıpırdatasım gelmiyor. Her şey yaşında güzel.



Benzer yazılarım

14 Yorum yap

  1. Yanıtlar
    1. Dolu dolu yaşayarak geçirwin günlerini :)

      Sil
  2. Ohhh ne güzel ya, öğrencilik dediğin böyle olmalı valla. O arada illa ki okul bitiyor bişey olmaz. Gezsin, görsün, deneyimlesin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece sınavlarla derslerle öğrenilmiyor hayat, sonra sudan çıkmış balığa dönüyor çocuklar.

      Sil
  3. Handancm oğlun ne okuyordu, ben kaçırdım galiba. Ama çok beğendim ne güzel şeyler yaşamaya başlamış.Kardeşi ne özlüyordur değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski adı ile mütercim tercümanlık okuyor Buket . İkinci yabancı dili Japonca'ydı, bir sene bir japon üniversitesinde onu geliştirmeye gitti .

      Hem de nasıl özlüyor .

      Sil
  4. Harika, tam yaşını yaşıyor. Mutlu olsun
    Çenebaz

    YanıtlaSil
  5. way müthiş bir şeyler yaşıyor şu anda, ve bunu sizinle paylaşıyor ne güzel, benimki yan odada ama vallahi bir yere de akamıyor bir şey de paylaşacak diye ödü patlıyor, 1-2 kelimeden ibaret cümleler kurmak adettenmiş gibi iletişiyoruz, ve bir gün kabak çiçeği misali açılmasını bekliyoruz:) bunlar hep güzel ayrılıklar, gönüller bir olsun :) swevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay anne geveze baba geveze, benim oğlanların susması mümkün değildi sanırsam Eylem :)

      Sil
  6. Müthişsin Metehaaaaan :) Ay çok heyecanlı!

    YanıtlaSil
  7. Fotoğraf yeteneğini annesinden almış sanki :-)

    Bence de gezsin, eğlensin. Her şey zamanında güzel. Benim imkanım olmadı ama kızım umarım çok gezdiği, çok eğlendiği, çok güzel tecrübeler kazandığı bir üniversite hayatı yaşar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de okula gidip koştur koştur eve döndüm hep Şule. Gençken yapabilmek bazı şeyleri gerçekten çok kıymetli aslında.

      Sil