Evde İlk Sabah

Kasım 05, 2022

Yığınların arasından sıyrılıp, molozların üzerinden atlayıp mutfağa ulaştım. Bulabildiğim bir bardağı çalkalayıp kendime neskafe yaptım. Penceremin önündeki oturulabilen tek yere oturdum.



Dün tam bir kaostu.


Taşımacılar sabah yedi buçukta geldiler. Akşam yedi gibi gidebildiler. Üstelik bir gün önceden salon ve mutfak toplanmıştı. Ama bu seferki çocuklar çok iyiydiler. Hepsi çalışkan. En ufak bir söylenme, mızmızlanma, aman da çok eşya varmış deme olmadan, yanlışlıkla depo yerine eve çıkardıkları şeylere bile surat asmadan çalıştılar akşama kadar. Üstelik kapının önüne araba çekilemediği için yoldan sitenin içine kadar uzun bir mesafe getirdikleri halde. Allah yollarını açık etsin. 

Tüm gün boyunca eşyalar geldi. Tüm gün boyunca Yunus Usta evde musluk taktı, dolap silikonladı, çöp öğütücünün nasıl takıldığını çözdü, yamuk fayansları kırdı ve en son davlumbazı yerleştirip akşam herkesten sonra çıktı. Allah ondan da razı olsun. Şans eseri bulduğumuz ustamız. Diğer evde üst katta tadilat yaparken Can gidip şu eve bakayım, kim çalışıyor ne yapıyor, belki bizim işlere de bakar diyerek gidip tanışmıştı. Çalışkan, tez canlı, zeki ve işini mutlulukla yapan usta ile Can, abi kardeş gibi oldular. İşi bittikten sonra eve gidip , orada telefonla şu şu içime sinmedi onu yarın gelip düzelteceğim diyen bir adam. Yemiyor, içmiyor, mola vermiyor, çalışıyor. Maşallah.

Sabahın ilk saatleri. Nereden başlayacağımı bilmiyorum ama bir yerden başlanacak. Yalnız dün akşam bişi fark edip mutlu olduk. Can bu gece uçuşa gidecek sanıyorduk, yarın geceymiş o. Gidene kadar bayağı iş hallederiz artık. O yokken ben de kalanları yerleştiririm. Zira perşembe sabahına kadar olmayacak .

Şimdi mutfağa doğru yöneleyim. Nasıl becereceğim bilmiyorum ama boşaltıp yerlerdeki moloz kalıntılarını temizlemem gerek. Hadi bakalım.

Benzer yazılarım

22 Yorum yap

  1. Eşya içeri girince her şey yavaş yavaş yerini buluyor. İyi yardımcılara rastlamanız büyük şans olmuş. Bundan sonra da şansınız yaver gitsin. Kolay gelsin sevgili Handan.

    YanıtlaSil
  2. Güle güle oturun diyelim o zaman :) Yapılacak işler bitince pek keyifli olacak :) Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dördüncü akşamdan bildiriyorum, nihayet evin yerlerine ulaşıp temizlemeyi başardım. Metehan'ın odası hariç, orası tam bir kaos :D

      Sil
  3. Yakın zamanda biz de ev taşıdığımız için durumunuzu çok iyi anlıyorum. Üstelik bizim taşınmamız bir ilden (Mersin) başka bir ile (İzmir-Urla) olmuştu. Üstelik benim rahatsızlık günlerime rastlamıştı. Yeter ki sağlığınız yerinde olsun, her şey eskisinden de iyi olacaktır.
    Kolay gelsin, hayırlı olsun.
    Sevgilerimi iletiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmir'e taşındığınızı bilmiyordum Makbule Hanım. Şehir içinde taşındınız zannetmiştim.

      Teşekkür ederim.Siz de keyifle, sağlıkla, huzurla oturun evinizde.

      Sil
  4. Gelmiş geçmiş olsun artık peyder pey yerleşirsin arkadaşım. Yunus ustayı okurken burnumun direği sızladı. Artık öyle ustalar yok. Şimdikiler misal vereyim omuz çantası tamire götürüyorsun, bir yeri yapıyor diğer tarafta bozuk fermuar var ona dokunmuyor niye bir daha tamirat parası alsın diye:)) sevgiler, yeni evinizde, mutluluklar, sevinçler, başarılar, sağlıklar, bol yemekli neşeli sohbetler sizinle olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus Usta gerçekten de başka bir alemden gibi. Boyacı ustası meselâ en son gidiyorum artık, burada işim bitti dediğinde daha boya bitmemişti. Biz boyadık Can'la. Zaten en az iki kat daha boyanması lâzım da o halde taşındık işte .

      Teşekkür ederim, amin.

      Sil
  5. Hadi hayırlısı olsun. Yeni ev güzel günler dolu dolu olsun.
    Ve kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  6. Allah kolaylık versin. Yeni evinizde mutlu mesut yaşayın inşallah.

    YanıtlaSil
  7. Güle güle oturun yeni evinizde, tüm güzellikler sizinle olsun. tabi yerleşemek içinde Allah kolaylık versin, zorlaştırmasın kolaylaştırsın inşaallah.

    YanıtlaSil
  8. Ovvv, öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Bu evde geçen her gün musmutlu olsun inşallah. :) Neyse zor kısmı başarmışsınız, gerisi de artık yavaşça hallolur.

    YanıtlaSil
  9. şükür güle güle oturun yerleştikçe güzelleşecek içine sinecek yorgunluklar unutulacak inşallah. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ilk kaos geçti artık ya, bundan sonra yavaş yavaş keyifle yerleşilir Hülya:) Teşekkürler.

      Sil
  10. Gözün aydın Handancım. Bu ev sana huzur ve mutluluk getirsin. Kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  11. Instagram dan takip ettim hep. Güle güle keyifle oturun. Bence en doğru kararı verdiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Çok iyi geldi burası bana :)

      Sil