Oh Bir Başıma Bir Pazartesi :)

Şubat 05, 2018

Sabah hem oğlanları hem de Can'ı postalayınca mutlu mutlu evde yalnız kaldım :) Allah kimseyi yalnız bırakmasın ama arada tek başına kalmazsam psikolojim bozuluyor benim.

Altıda kalkıp dokuza kadar herkesi yolcu ettikten sonra bulaşık makinasını ve dünkü deli yağmurlar hiç yağmamış gibi parlak havayı görüp çamaşır makinasını çalıştırıp son sürat yatağa attım kendimi. Anında uyumuşum zaten :)

Postacı kızımızın ziliyle uyandım. Sürekli Aliexpress'ten sipariş veren adamım sayesinde kızla arkadaş olduk zaten artık. Telefonla konuşuyoruz bol bol :)

Bugün dünden yemeğim olduğundan çocukların tatil boyunca neredeyse yirmi dört saat kullanıp domuz ağılına çevirmiş oldukları bilgisayar odasına dalmaya karar verdim. Hâlâ da tam çıktım sayılmaz. Koltuğun yüzünü de yıkayayım bari deyince olay uzadı. Onu astım, kurumasını bekliyorum.

Bilgehan geldi bu arada. Çorba içti, aç değilmiş.

Onu japonca kursuna yazdırdım bugün. Ağabeyi geçen sene gitmişti. Bu sene dersaneden fırsatı yok. Bilgehan da robotik çalışmalarından uzaklaştığından haftasonu boşaldı. O da öğrensin madem. Zaten sonunda kendilerini oraya atacaklar herhalde. Annelerinden kurtuluş yok baktılar, araya mesafe koyalım demekteler :)

Bu akşam çerez bir film bulup ütü yapmalı.

Yalnız ben böyle çamaşır yıkarsam haftasonuna kadar deterjan dayanmayacak, sırf bu yüzden çamaşır yıkamamalıyım :D


Balkon kapısı açık, güneş mutfak camından gelip salonda oturuken gözüme girmeyi başarıyor, bahçeden topladığım papatyaları duvarıma astım. Bu kış nerde kaldı kardeşim?

Son olarak yarın küçük beylerin odasına girsem miii hiç bulaşmasam mııı sorusu aklımda dolaşırken bu çok önemli yazımı sonlandırıyorum.


Benzer yazılarım

20 Yorum yap

  1. Papatyalar da, müzik notaları da ne güzel olmuş, Japonca kursu ha? Vay!:))Kolay gelsin amma cesaret valla:)ister misin senin oğlanlar sonunda Japonya'ya filan yerleşsinler?:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla hiç şaşırmayacağım öyle olursa Müjde :)

      Sil
  2. Japonca kursunu duyunca gülümsedim:)
    Kolay mı gelsin, geçmiş mi olsun ne diyeceğimi bilemedim Handan.
    Japonya iyi hoş da dil işi biraz zor sanki. Gerçi gençler sevdikleri lisanları çabuk öğreniyorlar. Başarıları daim olsun, sana da kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senelerdir almanca görüp iki kelime bir araya getiremiyorlar ama japonca anime izlemekten çat pat konuşuyorlar Mukaddes, hazır istiyorlarken öğrensinler madem dedim. Ama yapılacak iş değil bence de :D

      Sil
  3. bulaş bulaş aklında kalmasıın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulaşmayacaktım ama bugün Metehan okula gitmiyormuş, onunla birlikte bulaşırım belki Deep. O odaya layıkıyla bulaştığımda bir haftada çıkamıyorum :)

      Sil
  4. Ben de özledim azıcık bir başıma kalmaları valla. :)

    Çok güzel ya öğrensinler. Gençlerin yeni gözde dilleri hintçe, çince, japoonca zaten. :) Hiç birisi akıl karı değil zor diller ama eğlenceli de bence. Bir ara ben de hintçeyi hafiften anlamaya başlamıştım. İlginç ama batı dilleri sanki daha az akılda kalıyor. Genetik olarak doğu dillerini öğrenmeye daha yatkın olabilir miyiz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan, sayfanın izleyiciler kısmı sadece kod olarak görünüyor ben de. Aklında olsun. :)

      Sil
    2. İnsan neyi merak ederse onu daha çabuk öğreniyor sanırım BT, ben de fırsat bu fırsat diyerek üzerine atlıyorum :)

      Sil
    3. Ben normal görüyorum, neden öyle oluyor ki acaba?

      Sil
    4. Şu an bende de normal herşey. Blogger sertifika falan bir şeyler diyor bu aralar bakalım ne çıkacak altından?

      Sil
    5. Bekleyelim görelim :)

      Sil
  5. Bu yazıyla bir farkındalık yaşadım. Sanırım bu zamana dek kadın bir postacı veya kargo görevlisi görmedim. Şubelerde elbette çalışıyorlar, ama dağıtımda rastlamadım. Bu kısım bana çok ilginç geldi :) Neşeli sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlı bir kızımız var, sırtında çantası yaz kış dolaşıyor Mutlu :)

      Sil
  6. Aynenben de arada mutlaka yalniz kalmaliyim. Ev halki evdeyken de daraldim mi bahceye kacarim 😊

    YanıtlaSil
  7. Bizdə də səhərlər hər kəs bir yerlərə gedir amma, gəl gör ki, balaca oğlumla kafa dinlemek namümkün :) Mən o zevki nadir günlərdə gecələri hamı yatdıqdan sonra bir fincan çay və ya qəhvə ilə bir film izləyərək yaşayıram:) Ahh bir də o oğlanların otağının halını o qədər gözəl təsəvvür edə bilirəm ki... Bizdə ×2-dir Handan xanım, artıq siz düşünün:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar küçükken benim de yapabildiğim herkes yattıktan sonra oturup bir çay içmekti Umman. Ama zaman çabuk geçiyor.Bir bakmışsın kendine ayıracak vakitler artıvermiş :)

      İki gündür odalarını temizliyorum. İnce işe girsem yirmi günde bitmez. Şimdilik masalarının yüzünü görmek yetti .Allah kolaylık versin bize.

      Sil
  8. Bahçede papatyalar mı açtı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç gitmediler ki,bütün kış açtılar. Düşün artık.

      Sil