Çalışkan Çarşamba
Şubat 28, 2018Kütüphanemden ansiklopedi cildi çektim ve içinde biraz göz gezdirdim.
Bu haftaki konumuz :Keşkül
Keşkül deyince benim aklıma tatlı geliyordu hemen. Ama o tatlının ismi gerçekte keşkülüfukara imiş.
Keşkül, eskiden dervişlerin kullandığı Hindistan cevizinden ya da abanozdan yapılan bir çanakmış. Dervişler bunu boyunlarına ya da kollarına asıp dilenirlermiş. Ki nefsi alçaltmak için bunu yapmalarına izin verilirmiş.
Şu sitede de konuyla ilgili yazı var, merak edenlere.
Bu haftalık da bu kadar. Bakalım haftaya ne çıkacak karşımıza :)
14 Yorum
Hahhaha, ilahi...
YanıtlaSilBizim köyde kabaktan oydukları kocca kepçelere keşkül derlerdi, meğer tarihe dayanırmış, vay vay vay..
keşkülü fukara olsa da yesek :D
Vallahi ben de aynu fikirdeyim De Kubad :)
Silvalla bende tatlı yapacak diye açtım bloğunu ama ilginç bir bilgiymiş teşekkürler..:):)
YanıtlaSilHahahaha, hep birlikte keşkül yiyeceğiz bu gece sanırım Kahve Zamanı :)
SilÇok sevdiğim bir tatlıdır çünkü hafif, hiç baymaz. Eline sağlık:)
YanıtlaSilDoğrusu annemin muhallebisini hiçbir şeye değişmem Müjde ama bu kadar üzerinde konuştuk sanırım yemek şart oldu keşkül :)
Sildr. oetker keşkül güzel oluyooo. süt ve içine biraz da acıbademlen :)
YanıtlaSilHımm, deneyeyim madem Deep :)
Silgeçen hafta vatanim sensin de söylediler keskulun anlamını. ben de oradan öğrendim. ilginç cidden ve cok manidar.
YanıtlaSilGerçekten de çok ilginç Bahar.
SilFotoğraftaki tarifi okudum da; ben hiç yumurtalı yapmamıştım. Yumurtalısı nasıl olur diye merak ettim şimdi. :)
YanıtlaSilÇalışkan çarşamba iyiymiş. Kalemine sağlık :)
Ben hiç yapmadığım için ikisini de bilmiyorum Zülâl :)
SilÇalışkan çarşamba çok bilgilendirici bir yazı dizisi olacak bizim için ;)
YanıtlaSil:)
Sil