28 Şubat 2018 Çarşamba

Çalışkan Çarşamba

Kütüphanemden ansiklopedi cildi çektim ve içinde biraz göz gezdirdim.

Bu haftaki konumuz :Keşkül


Keşkül deyince benim aklıma tatlı geliyordu hemen. Ama o tatlının ismi gerçekte keşkülüfukara imiş.

Keşkül, eskiden dervişlerin kullandığı Hindistan cevizinden ya da abanozdan yapılan bir çanakmış. Dervişler bunu boyunlarına ya da kollarına asıp dilenirlermiş. Ki nefsi alçaltmak için bunu yapmalarına izin verilirmiş.


Şu sitede de konuyla ilgili yazı var, merak edenlere.

Bu haftalık da bu kadar. Bakalım haftaya ne çıkacak karşımıza :)

14 yorum:

  1. Hahhaha, ilahi...
    Bizim köyde kabaktan oydukları kocca kepçelere keşkül derlerdi, meğer tarihe dayanırmış, vay vay vay..
    keşkülü fukara olsa da yesek :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi ben de aynu fikirdeyim De Kubad :)

      Sil
  2. valla bende tatlı yapacak diye açtım bloğunu ama ilginç bir bilgiymiş teşekkürler..:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha, hep birlikte keşkül yiyeceğiz bu gece sanırım Kahve Zamanı :)

      Sil
  3. Çok sevdiğim bir tatlıdır çünkü hafif, hiç baymaz. Eline sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrusu annemin muhallebisini hiçbir şeye değişmem Müjde ama bu kadar üzerinde konuştuk sanırım yemek şart oldu keşkül :)

      Sil
  4. dr. oetker keşkül güzel oluyooo. süt ve içine biraz da acıbademlen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımm, deneyeyim madem Deep :)

      Sil
  5. geçen hafta vatanim sensin de söylediler keskulun anlamını. ben de oradan öğrendim. ilginç cidden ve cok manidar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de çok ilginç Bahar.

      Sil
  6. Fotoğraftaki tarifi okudum da; ben hiç yumurtalı yapmamıştım. Yumurtalısı nasıl olur diye merak ettim şimdi. :)
    Çalışkan çarşamba iyiymiş. Kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hiç yapmadığım için ikisini de bilmiyorum Zülâl :)

      Sil
  7. Çalışkan çarşamba çok bilgilendirici bir yazı dizisi olacak bizim için ;)

    YanıtlaSil