Bir Kitap Daha Bitti

Şubat 17, 2018

Dün akşam sevgili Nilgün 'ün aldığı kitabı okudum.


Kağnı ve Sesler hikâyelerden oluşan iki kitaptı, Esirler de bir piyes .


Hüzünlü hikâyeleri okurken Sinop Cezaevi'nde geçene rastlayınca aklıma küçükken çok söylediğim şarkının sözlerini de onun yazdığı geldi. İlkokul bire giden çocuk neden onu çok sever bilmiyorum ama Başın öne eğilmesin diye baştan sona söylerdim hep :)

O ara biraz araştırdım, daha başka sevdiğim şarkıların da sözleri ona aitmiş. 

41 yaşında gencecik öldürülmesine de ayrıca hüzünlendim. 

" Halinden şikâyetçi olan ve bulunduğu vaziyete asla alışamayan bütün insanlar gibi onun da muhayyilesi kendisini bile şaşırtan bir mükemmellikte işliyordu "

"-Dünyayı değiştirebileceğini mi sanıyorsun?
- Siz dünyanın değişmez olduğuna inanmaya mecbursunuz."

"Fakat bana 'Doğru düşünüyorsun ama, bunları söyleme ' diyen adam adeta namussuzluk tavsiye ediyor demektir ve bu sersemler bunun farkında değil. "

"Ve ancak menfaatlerini haleldar etmediği müddetçe namuslu idiler.İcap ettiği zaman yüzünüze karşı en hayasızca yalanları söylemekten ,en namussuzca hareketleri yapmaktan çekinmeyen bu adamlar on dakika sonra size akılların almadığı bir küstahlıkla ve pişkinlikle namustan ,faziletten bahsederlerdi."

" Güneş herkese aynı ışığı dağıttığı halde kuvveti ellerinde tutanlar bizim ondan kendileri kadar istifade etmemize hayret ediyorlar, buna izin vermek istemiyorlar. Zannediyorlar ki herhangi bir tesadüfün bugün kuvveti onlara vermiş olması bizim bu havayı daha az teneffüs etmemiz , bu güneşte daha az ısınmamız için bir sebeptir."

" -Çok insafsızsınız Prenses.
- İhtimal çok akılsız olmadığım için Ven-Çing"


Şarkıları da buraya koymasam olmaz bence.

Seçin bakalım size hangisi çıkacak.









Benzer yazılarım

6 Yorum yap

  1. En çok neye üzülürüm Sabahattin Ali hakkında bir şeyler okurken? Sanırım çok bencilce olacak ama, 41 yaşında katledilmeseydi eğer neler neler okurduk, kim bilir?
    Aldırma Gönül çıktı falımda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı şeyi düşündüm De Kubad :)

      Sil
  2. aa bilmiyordum başın öne eğilmesinin sözlerinin Sabahattin Aliye ait olduğunu o.O çok sevdiğim bir şarkıdır benim de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiğim bir çok şarkı sözü onunmuş Bi Poşet, ben de öğrenince şaşırdım.

      Sil
  3. Sabahattin Ali'yi çok severim. Sinop Cezaevi'ni gezerken çok hüzünlenmiştim, nasıl burada yaşamış demiştim. Bu kadar erken ölmeyi hiç hak etmiyordu. Erken ölümüne en çok üzüldüğüm yazarlardan biridir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bilmiyordum hayat hikâyesini Şule, okuyunca ben de çok üzüldüm.

      Sil