İMDB Top 250 Maratonu

Ocak 10, 2018

İzlediğim son iki filmden de kısaca bahsettikten sonra maraton sonucumu yazayım.

İlk film daha sinemadayken merak edip apple tv ye gelir gelmez satın aldığım halde iki senedir izlemediğim Room filmi.


Annesiyle bir odada hapis hayatı yaşayan bir oğlan çocuğunun gözünden dünyaya bakıyoruz. Beş yaşında ve o oda bütün hayatını geçirdiği yer. Öyle ki dünyayı televizyonda olan hayali bir yer zannediyor.

Hem duygusallık hem gerilimi yaşadığımız bu film oldukça düşündürücü. Oyuncular çok güzel rol yapıyor ki, zaten anne rolündeki Brie Larson oscar almış.

Filmden bir alıntıyı yazmak istiyorum.

There's so much of "place" in the world. There's less time because the time has to be spread extra thin over all the places, like butter. so all the persons say "Hurry up! Let's get going! Pick up the pace! Finish up now!". (Dünyada çok fazla alan var. Bütün bu alana dağılıp ekstra inceldiğinden - yağ gibi- daha az zaman var. Dolayısıyla herkes "Çabuk ol" "Hadi gidelim" "Hızlan" "Hemen bitir" diyor.)

İzlemediyseniz tavsiye ederim bu filmi. Ama özellikle ilk yarısının rahatsız edici ve gerilimli olduğunu söylemeden geçmeyeyim. 

İkinci film çocuklarla izlediğimiz anime filmi oldu. Onlar çok beğendi ama ben o kadar da içinde kaybolamadım.  Prenses Mononoke. 



Fantastik bir filmdi. Gözünü hırs bürümüş insanlar doğayı hunharca kendi amaçları için harcarken insanların köyünün yanındaki kutsal ormanda yaşayan tanrıların onlara karşı savaşları. Filmin en sevdiğim yanı insanlara saf kötü diyemezken tanrıların da saf iyi olmamaları. 

Sürekli kapanan tabletle boğuşup iki saatlik filmi üç saatte ancak bitirmenin verdiği negatif etkiyle film beni biraz sıksa da düşündürücü ve güzel bir konuya parmak basmıştı. 

Eveet gelelim maraton sonucuna. Beni bu maratonda filmleri internetten arama kısmı yordu. Çünkü hemen hemen hiç film izlemem internetten. Ve fark ettim ki bu yüksek puanlı filmler ne appletv de ne de netflixte bulunmuyor. Dvd leri bile yok pek. 

Zaten gezdim tozdum kitap okudum misafir ağırladım derken tv karşısına pek geçmediğimden performansım düşük oldu. 


1. Kategori (10 puan): Anime ya da animasyon türünde bir film.

Bunu oğluşlara sorup karar vereceğim.



2. Kategori (10 puan): Siyah beyaz filmlerden bir film



3. Kategori (10 puan): Sessiz filmlerden bir film






7. Kategori  (10 puan): Çok sevdiğiniz ve tekrar izlerim dediğiniz bir film.


10. Kategori (Her film 10 puan 4 film izlenirse toplamda 60 puan): 8 farklı türden 4’ünü seçip o türde bir film izlenecek.
 Bilim-kurgu, gerilim, dram, biyografi, romantik, aksiyon(polisiye), fantastik, komedi

 Romantik
Komedi



13. Kategori (Her film 5 puan 10 film izlenirse toplamda 60 puan): Canınızın istediği 10 film. 



Sonuçta sekiz film izlemişim 80 puan kazanmışım. Eh hiç yoktan iyidir :) 

Bu maratonun da sonuna geldik, yeni filmlerde görüşmek üzere :) 


Benzer yazılarım

13 Yorum yap

  1. Oda filmi izlemek sanırım beni çok üzer:((daha önce google'da bakmıştım konusuna filan, gerçek hayattan alınma, çok üzülüyorum böyle olaylara, kahroluyorum, uzun süre kendime gelemiyorum:((çizgi filmi izlemek isterim ama çok seviyorum, masallara ihtiyacım var galiba:))apple tv yi ilk kez duydum, uydu kanal mı? Yoksa nteflix gibi internetten mi bakılıyor?

    Eline sağlık Handan'cığım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Apple tv internet kanalı, film kiralayıp veya satın alıp izleyebliyorsun Müjde. Film gerçekten de rahatsız ediciydi, ben bu kadar olmasını beklemiyordum. Animeler güzel :)

      Sil
  2. Room ve Paper Moon hariç diğer filmleri ben de izlemişim. Özellikle Room merak ettiğim bir film. Uygun bir anımda izleyeceğim.

    Etkinliğe katıldığın için teşekkürler canım :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Room etkileyiciydi. Paper Moon da eğlenceliydi Şule. Küçük kızın sigara içiyor olmasına gıcık kapmış olsam da :/

      Ben teşekkür ederim etkinlik için, çok eğlenceliydi.

      Sil
  3. Room filmini geçen yıl kız kardeşim önerdi. Aslında pek önermedi bile diyebilirim. Çok gerilip üzüldüğünü söyledi. Ben cesaret edemedim. Bir gün edeceğim ama:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlam sinirler istiyor ama ben sevdim Kadriye :)

      Sil
  4. Hedeflediğim zaman gerçekleştiremeyengillerden olduğum için gayet iyi bir sonuç bence ;)

    Room nasıldı ama, ufff ufffff...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternetten izlemeyi sevmediğim için sayı az kaldı Şebo. Bir de geçen ay çok kitap okudum tv hiç açmadım.

      Evet Room çok sarsıcıydı, sevdim.

      Sil
  5. Ben bi heves başladım ama çok geride kaldım etkinlikte.
    Belki kalanları bu sene tamamlarız??

    *Ben de Chaplin filmlerini ve Before serisini herkese öneririm.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ben de kalanları yavaş yavaş izlemeyi düşünüyorum Sibel. İlk sıraya Fight Club'ı aldım hatta. Oğlanlarla izleyeceğiz :)

      Sil
  6. Thor'un 3.sü de çıkınca filmlerinin ilk ikisini geçen hafta izledim. Şimdi sıra sonuncusunda. İmdb listesine girdiğini fark etmemişim. Özellikle 2. filmi sevmiştim. 3. filmin yorumu burada vardı galiba. Onu da bir an önce izleyeceğim.
    Room'u izleyeli uzun zaman oldu. Çarpıcı bir filmdi.
    Prenses Mononoke'nin yorumunu da çok sevdim. Kısa ve öz yazmışsınız.
    Güzel bir etkinlik oldu. Benim sosyal hayatım evle sınırlı olduğu için avantajlıydım. Çok sayıda film izleyebildim. Ki zaten hep sinema filmi izliyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thor'un ikinci filmini kaç defa izledim bilmiyorum. Ne zaman rastlasam izledim Zülâl. Üçüncüsünde komedi aksiyonun önğne geçmiş ama insana iyi geliyor. Loki'ye hastayım zaten :)

      Mononoke yorumumu sevdiğine sevindim. Film yorımları konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama yine de uzun uzun yazamıyorum :)

      Room çarpıcıydı gerçekten de.

      Ben bu dönem kitaba sardım, film geri plânda kaldı. Bir de dediğim gibi internetten ara, bul, televizyona bağla, sıkılıyorum vazgeçiyorum :)

      Sil
  7. Room'u bende uzun zamandır izlemek istiyorum fakat kitabını okumak istediğimden bekletiyorum. 😁 Mononoke de izleme listemde olan bir anime.. 🤗 Şu top 250 listesinin tamamını izlemek istiyorum ama gözüm yemiyor.. 😁 Böyle bir maraton tekrar olursa katılabilirim gibi. 😊

    YanıtlaSil