Elric (Biraz Kış Okuma Şenliği Biraz Seri Kitapları Seri Okuyoruz Karışımı :)

Ocak 26, 2018


Bu sene fuardan bir çok seri kitap aldığımızı söylemiştim. Elric de onlardan biri.


Ben son yıllarda fantastik seri seçiminde zorlanıyorum. Okuduğum harika kitaplardan sonra çoğu kesmiyor. Metehan daha meraklı bana göre. Bu kitabın arkasını okuduğumuzda bir şans verelim dedik.


Kitapta ilk dikkatimi çeken 45. sayfaya kadar bir türlü başlayamaması oldu. İlk söz, giriş, dıdısının dıdısı söz, önsöz, laf laf laf derken uzayıp gitti.  Zaten son bir kaç kitabımda önsöz spoiler veriyordu, o yüzden gıcık kapmıştım, bu da anlata anlata bitiremedi.  

Neyse oraları atlayıp okumaya başladım. 1960 lardaki bir dergide bölüm bölüm yayınlanmış hikâyelerden oluşuyormuş, çizgi roman okuyormuş gibi hissettim kendimi. Çizgi değildi tabi ama resimleri de vardı arada. 



Elinde kötücül kılıcıyla güç kazanan normalde pek de kuvveti olmayan albino kahramanımızın maceraları güzeldi. Ama kapakta okuduğum kadar beni etkilediğini söyleyemeyeceğim.

Bu arada hikâyeler arasında da yazılar, son kısımda yine yazar tarafından uzun uzun açıklamalarla yazarla birlikte kitap kulübündeymişim gibi hissettim. (Son kısım da otuz sayfa kadar sürüyor)

Bu serinin üç kitabı daha var. İkincisini de kış okuma şenliği için okuyacaktım ama şu an tam emin değilim. Belki daha sonraya atarım, belki de sırf ilkinin sonundan sonra ne olacak merakımdan biraz okurum.

Michael Moorcock 'a henüz ayılıp bayılmadım. İyi nerede başlıyor kötü olmak zorunda mı, denge nedir, hayatın anlamı nedir gibi derin konulara dalmış. Aslında en sevdiğim konulardır ama belki de çok karamsar havasından ya da dilinden harika diyemedim. Belki de simgesel anlatımına kafam basmamıştır. Siz  yine de okuyup bir şans verebilirsiniz.

Benzer yazılarım

14 Yorum yap

  1. Ben hiç okumadım ama oğluş yani yeğenim bayılıyor sanırım en sevdiği yazar. İsmini o yüzden biliyorum. Ay öyle sayfalarca romana başlamamak çok sıkıcı:((( Teşekkürler tanıtım için:) İyi hafta sonları:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördüğüm kadarıyla ciddi fanları var Müjde, beklenti pek yükselince bende aradığımı bulamamış olabilirim. Ama devamını okuyup bakacağım. Sana da iyi haftasonları canım.

      Sil
  2. İlk defa duyuyorum kitabı ben de :) Zorlayıcı bir kitap gibi azıcık, fantastiklerde klasiklerden gitsem şimdilik daha iyi :) Bilgilendirme için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında zorlayıcı değil, hikâyeler kısa kısa ve başlayıp sonlanıyor. Kitabı biraz yorumlarla, notlarla karmaşık hale getirmişler. Bir de çok muhteşem, ah harika yazıları bende ters tepki yaratıyor sanırım :)

      Sil
  3. Ben önsözleri kitabın sonuna geldiğimde okuyorum. Yoksa hep bir spoiler yer dururum. 🙈 Kitabı daha önce duydum ama hiç bakmamıştım. 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En mantıklısı Ebrar, ciddi ciddi sürprizi kaçırıyorlar. Madem git, her şeyi anlatacaksan son söz yaz kardeşim..

      Kitap nevi şahsına münhasır bir kitap olmuş, bakalım devamı nasıl gidecek :)

      Sil
  4. Ben çok severim fantastik kurguları :)

    YanıtlaSil
  5. Fantastik kitaplarla pek aram yok benim. 1 lira olduğunu görüp kız ve kurt isimli kitabı almış onsozunu okuyup sonraya bırakmıştım. Önsöz 45 sayfa sürseydi dayanazmadım herhalde. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fantastik kitapları seviyorum ama onların da iyisi kötüsü var tabi Zülâl :) Önsöz insanı baymamalı bence :)

      Sil
  6. Çok ilgimi çekmedi, okunacak bir sürü kitap varken yakın zamanda şans vermem herhalde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabın kapağında yazdığı gibi yazarı okuduktan sonra hayatım değişmedi Gül, belki zamanında devrim niteliğindedir, bu zamanda çok farklı gelmedi bana :)

      Sil
  7. Karakterin albino olması ilginçmiş. Onun dışında ilgimi çektiğini söyleyemeyeceğim :-(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Varlık yokluk, düzen, karmaşa, ikinci kitaptaki hikâyeler daha iyi gibi sanki Şule ama çok da eksiklik değil okumamak:)

      Sil