Sinema Keyfi

Nisan 08, 2015


Şu sinemaların önünde bir poz çekileyim dedim, ne oluur ne olmaz..

Ben Maçka'da okudum. Dolayısıyla ilk gençliğim Teşvikiye, Nişantaşı ve İstiklâl Caddesi'nde geçti. O zamanlar avm yok, sinemaya gitmek istiyorsan İstiklâl Caddesi'ne gidersin. Fitaş, Beyoğlu, Atlas, Emek, Sinepop.. Muhakkak bir film bulursun kendine. Vizyona giren bütün filmlere giderdik herhalde. Henüz evdeki televizyonlar küçük, ses sistemleri yok ve filmler türkçe dublajken filmi sinemada izlemek gerekiyordu.

İşte bu iki gün ilk gençliğime döndüm ben:-) Sinemaların kokusu, yer gösteren adamlar, kesinlikle rahatsız koltuklar:-) ( Can sığamadı zaten:-)  İlk filmde yer göstericiyi görünce, "Aaa, para veriyorduk biz onlara" diyerek hemen elimi cebime attım, mutlu oldum resmen:-)

Sinemanın kafetaryasındaki hava bile farklıydı sanki...

Diyeceğim o ki.. Bir ara avmleri bırakıp Taksim'e vurun kendinizi.. Ulaşım da o kadar kolay ki.. Kestane alın bir sokak satıcısından. Eski binaların zerafetini seyredip yol kenarında müzik yapanları dinleyerek keyifle dolaşın. Sonra sinemalardan birisine girin. Biraz erken gidip çay için filmi beklerken. Pasajları dolaşın ya da.. Kokusunu içinize çekin..

Hatta hafta içi gidebiliyorsanız, festival biletlerinin gündüz matineleri beş lira, boş bulduğunuz birisinde şansınızı deneyin bakalım hangi film çıkacak :-)

Benzer yazılarım

12 Yorum yap

  1. Hakikaten aaahhhh o eski sinemalar ve sinema keyifleri... Bak şimdi sen söyleyince aklıma geldi... Bazen son paramızla sinemaya giderdik, yer göstericiye paramız olmazdı verecek.. Özür dilerdik suçlu suçlu... Onların da geçim kaynakları ordan nihayetinde... Bir sonraki gidişimizde aynı adamı bulup telafi etmeye çalışırdık... Bide hani geçen gün verememiştik ya diye suç bastırırdık :))
    Seviyorum ben o masum güzel günleri veee çok özlüyorum Handan :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok özlüyorum Şebnem, hem de çok...

      Sil
  2. Hafta sonu gittiğimde Eminönüne aynen şunu dedim eşime;
    Buraya gelince İstanbul'da yaşadığımı anlıyorum, şu binaların dili olsa da anlatsa bize eski İstanbul'umuzu. Hiç olmasa senede bir kere yapılmalı kesinlikle katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Sevinç, eski İstanbul hâlâ çok güzel:-)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Bir İstanbul turu lâzım sana Mehtap:-)

      Sil
  4. Ne iyi yapmışsın Handancım, keşke bende yapabilsem dedim, zaten ömrüm masa başında geçiyor. Sinema önümde fotoğraf çektirmekle ayrıca güzel bir şey yapmışsın, Taksim'e gitmeyeli aylar oldu ama ilk gidişimde bende fotoğraf çektireyim.Bu aç gözlü yöneticilerin tarih marih dinledikleri yok ne olur ne olmaz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Gülçin keşke yapabilsen, o kadar iyi geliyor ki.

      Hem de ne aç gözlülük, ne doymazlık, ruh diye bir şey de yok, Allah sonumuzu hayır etsin...

      Sil
  5. Yine güzel, hep güzel. Mutlu kalın inşallah :))

    YanıtlaSil
  6. Teeee ne zaman gittim sinemaya ben, hiç hatırlamıyorum. Temiz üç senesi vardır, bebek doğunca onun hayatını yaşar oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen seneye kadar sinemada sadece çizgi filmlere gitmişimdir Burcu:-) Gerçi onlar da çok güzel oluyor neyse ki:-)

      Sil