Biz Böyle Kutladık:-)

Nisan 24, 2015

Dün sabah oğluşlarla Bilgiç'in okuluna, bayram törenine gittik. Malum artık stadlardaki o kocaman kutlamalar bulunmadığından biz de okula gidiyoruz. Çocuğu görevli olmayıp da giden ender ailelerden biriyiz sanırım. Görevli olanlar da çocuklarının gösterisi bitince sonuna kadar kalmıyorlar, en son çıkan çocuklar kendi anne babalarına sunuyorlar bir tek. Dertli olduğum konular bunlar. 


Bizimkiler bazen sabah erkenden kalkmasak olmaz mı moduna giriyorlardı ama sana bu yurdu verenler sabah erken, tatile ihtiyacım var, yazlığa gitsek, hava yağmurlu bugün savaşmasak falan deselerdi ne olurdu diye cevap aldıklarından artık sesleri çıkmıyor.

Bayram bir kutlama ama tatil değil anacım. Bizim için herşeylerini verenleri anıp teşekkür etme, unutmama günü.. Tabi çocuklar yoruluyor diye kutlama bile yaptırmazsak yarın öbür gün yoruldukları için daha neler yapmayacaklar bilmem!

Neyse, tören sonrası eve uzun bir yürüyüşle döndük. Sonra onlar bilgisayarlarına daldılar tabi:-) Akşam çocuk şenliğini izledik birlikte. Kıyafetlerden ülke tahmin etmeye çalıştık. Aradaki gösteri kısımlarını sevmedik. Arılar, tırtıllar falan çocuk olsam rüyama girerdi kâbus olarak. 

Akşam dışarı çıktık yemek için. Yemek boyunca sevdiğimiz kitaplardan sohbet ettik. Gölgelerin Efendisi serisindeki insanları hatırladık. Harika imparatoru, dürüst yöneticiyi, komik anları, savaş plânlarının güzelliğini. Aynı kitabı okumanın keyifleri bunlar. Macera romanının içinde o kadar çok eğitici şey var ki.. 

Çocuklarla başbaşa keyifli bir gün geçirdik biz. 

Bugün de eğer başarabilirsek Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'ne gideceğiz. Geçen gün Zeugma'da sakura fotoğrafı gördüğümde aklıma gelmişti oradaki Japonya'dan hediye gelmiş sakuralar. Umarım zamanını kaçırmamışızdır:-) 

Şimdi sandviç yapıp çanta hazırlamaya gidiyorum. Gitmişken bir de mini piknik yapılır değil mi:-) 

Benzer yazılarım

17 Yorum yap

  1. Bayramla ilgili söylediklerinde çok haklısın. Handan yaşam felsefeni çok beğeniyorum. Gerçekten annelik hakkında tecrübelerini anlattığın bir kitap yazsan çok satar ilk alan da ben olurum. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şenay:-) Öyle bir kitap yazarsam eğer, söz, ilk sana yollarım canım:-)

      Sil
  2. Ne ince düşünüyorsun bu konuda, tebrik ederim. Benim fındık 2 yıldır gidiyor okula ama ben kendimi bildim bileli izlemeye giderim hem izlemek hoşuma gidiyor, hem de unutmamalı bugünlerin önemini. Sonuçta bizden birebir örnek alan bugünün çocukları yarının bilinçli vatandaşları yetişecek (İnşallah) değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Sevinç. Çabamız ve dileğimiz bu:-)

      Sil
  3. Yapılsın valla , keyfiniz bol olsun canım

    YanıtlaSil
  4. Çok hoş geçirmişsiniz, ezberci bir kutlama ile değil, bilincine vararak çocuklarla bayramı yaşamak ne kadar da güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklarla bayramı yaşamak:-) Ne güzel söyledin Burcu:-)

      Sil
  5. senin gibi anneler iyi ki var,az ama olsun.deniz yıldızı kurtarıcısı gibisiniz.
    sevgiler ve saygılar

    YanıtlaSil
  6. Ornek aldigim annelerden birisin biliyosun dimi.iyi geceler handan♡

    YanıtlaSil
  7. Bakalım büyüdüklerinde ben de senin gibi olabilecek miyim? Genelde bu yaşlarda çocuklara sahip olan ailerlerde gördüğüm çocuk hiç bir yere ailesiyle gitmiyor evde bilgisayar oynuyor herkes kendi grubuyla buluşuyor ama beraber olmuyorlar. Oysa küçük büyük farketmez her zMan aile zamanı olmalı çok beğeniyorum senin tutumunu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki ben de bir arada yaşayan yalnız aileleri çok görüyorum GeCe.

      Çocuklarla birşeyler paylaşmayı seviyorum ve şansıma zevklerimiz de uyuyor. Birlikte geçireceğimiz zamanları hepimizin hoşuna gidecek şeylere ayırıyorum. Ama bol bol söylendiğimi de itiraf etmeliyim , arada bizimkiler de arıza çıkartıyorlar :-) Bir de plânlamalarımı en az bir gün önceden ev ahalisine duyuruyorum ki herkes ona göre ayarlasın kendisini. Onlar minicikken de böyle yapardım, bir anda oldu bittiye getirmeyi sevmediklerinden.

      Bıraksam yirmi dört saat bilgisayarda kalırlar ama bizim evde monarşi var:-) Anne olmak biraz bunu gerektiriyor diye düşünüyorum. Arkadaş değil çocukların annesi olmaya çalışıyorum:-) Biraz tatlı biraz sert. Ama her zaman yanlarında...

      Eminim sen de harika bir düzen kurarsın:-)

      Sil
  8. bu bilinçle yaklaşmanı ben de çok takdir ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :-) Çok hassasım bu konuda çook Bahar.

      Sil