Çok Faydalı Bilgiler :)

Ekim 03, 2007


Bugün yazacağım konuyu biliyorum : Hediye kabul etme sanatı.

Bu çoğu insanca bilinmeyen bir sanattır. Netekim, binbir özenle seçtiğiniz hediyeyi karşınızdakine verirken "Ne gerek vardı?" gibi bir cümleyi duyduğunuzda anlarsınız karşınızdakinin bu sanattan haberi olmadığını.

Aslında çok basittir hediye kabul etmek. Hediyeyi alır ve "Teşekkür ederim" dersiniz. Öyle "Zahmet etmişsin", "Hiç gerek yoktu" gibi manasız cümleler sarfetmezsiniz. Ardından da hediye paketini açar, içinden çıkana bakar. Nazik bir iki söz söylersiniz. Hele de gerçekten beğendiğiniz bir şeyse bunu güzelce belirtirsiniz. Evet efendim, hediye paketi açmak görgüsüz bir davranış değildir, aksine açmadan paketi bir kenara koymak öyledir. Bu , aldığın hediye benim için hiç önemli değil mesajı verir. Ama diyelim ki o sırada açamadınız, daha sonra açtığınızda muhakkak ama muhakkak hediye vereni arayıp tekrar teşekkür etmelisiniz ki o da aldığı hediyenin tarafınızdan beğenildiğini bilsin.

Bir de komşulardan gönderilen yemekler falan olur ya. İşte onlarda da yemeği yedikten sonra beğendiğinizi belirtmek için aramak nazik bir davranıştır. Hele ki gönderen kişi kendisi gelmemiş de birisiyle yollamışsa (He canım, çocuğun eline vermiş yollamış işte kadıncağız) muhakkak aramak gerekir.

İşte böyle arkadaşlar. Bakın yine memlekete çok faydalı bir post yazdım :)

Ha, unutmadan. Hediye verirken de "Sana layık değil ama" gibi saçma sapan bir cümle kullanmayın sakın. Layık değilse niye aldın kardeşim, tı tı tı...

Günaydın.

Verilen hediyelerin hepsini görebildiğimiz bir güne açılsın sabahımız...

Benzer yazılarım

4 Yorum yap

  1. tabe tabe o bunun için, şu şunun için, bu bunun için,bişiler beriş için. bize yine bişi yok. hıh!
    imza: acıların isimsizi

    YanıtlaSil
  2. Bak işte ben bu konuda abartacak kadar tezatlar yaşıyorum. Çok teşekkür eder, açınca ayılır bayılırım çoğunlukla çünkü hediye alma fikri bile bayıltır beni. Ama gel gör ki eşimin aldığı çoğu şeyi beğenmem ve o da bana yıllar geçtikçe hediye almaya korkar :(

    YanıtlaSil
  3. Haklı bir konu seçmişsin netekim:))

    Hediye almasını her bakımdan çooook severim:))

    Not:Bizim de yedeğimiz var şekerim heralde ama yedeklediğimiz dosya da açılmıyor nabeeeeer?

    YanıtlaSil
  4. Handan ya gülümseyerek okudum bu yazıyı :-),gerçekten çok beğendim.
    Şimdi biraz da sen gülümse hediye alırken bende çok mahcup olurum :-),içinden gelerek,isteyerek almıştır ama yinede karşı tarafa yük olduğumu düşünürüm,garip bir durum dimi heh heh :-)

    YanıtlaSil