Budapeşte 1. Gün

Ocak 04, 2023

Topu topu iki gün zaten ama yine de baktım çok fotoğraf var ikiye ayırayım dedim :)

Bu sene Can'ın kışlık izninin bir parçası aralığın sonuna denk düştü. Noel pazarı hayali kurmaya başladım ben de zira çok seviyorum o ortamı. Sevgili Ayşe'nin Handan sen bayılırsın buraya demesi sayesinde ilk defa onun yanına Dortmund 'a gidip görmüştüm ve gerçekten de bayılmıştım. (Dortmund etiketine tıklayıp o gezime de bakabilirsiniz ) 

Bu sene merak ettiğim şehir olan Budapeşte 'ye gelelim dedim. Gerçi iznimiz noelden sonra olunca pazarlar duruyor mu acaba diye endişelenmiştim ama yılbaşına kadar durması gerekir diye geçirmiştim aklımdan.

Bookingden otellere bakarken merkezde olanlarından seçmek istedim. Otelden çıkış dolaşalım ve vasıta falan aramadan dönelim dedim. Macaristan çoğu Avrupa ülkesinden uygun fiyatlıymış sanırım. 247 euro tuttu, üç kişi iki gece konaklama. Tam merkezde bir binanın en üst katında yaklaşık 30 metrekarelik mini daireydi tuttuğumuz. Mutfağı kullanışlıydı. Bilgehan'ın yattığı çekyat rahattı. Bizim yatak da öyle. Banyosu yerden ısıtmalıydı. Soğuk bir iklim olduğundan otelinizin ısıtması iyi olsun diyorlardı, bizimkisi sımsıcaktı. Sahibi giriş saati 15.00 olduğu halde bir saat öncesinden bize yeriniz hazır diye mesaj atmış. 

Öğlen uçağına binmiştik. Saat farkı sayesinde bindiğimiz saatte indik :D Havaalanından otobüs 75 lira gibi bir rakam tutuyordu kişi başı. Yaklaşık yarım saat kırk dakika gibi merkeze varıyor. Ondan inip yürüyerek otele ulaştık.


Şu merdivenlerin güzelliğine bakar mısınız.  Tabi asansör olması da başka güzel :D


Eşyalarımızı odamıza bıraktığımız gibi dışarı attık kendimizi.



Hemen Tuna Nehri'nin kıyısına gidip hava kararmadan orada yürüyüş yaptık.








Sonra hava karardığında yola çıkan tekne turuna bilet alıp bir de onunla bir saatlik tura çıktık. Bilet kişi başı 250 liraydı.









Hava buz gibi olduğundan içeride durmak zorunda kaldık, dışarıdan manzara daha da güzeldi eminim. Ama en azından camlar temizdi.

 

Karnımızı doyurduktan sonra kendimizi noel pazarına attık. Oldukça boştu pazar. Tıklım tıkış olmayınca biraz hüzünlendim zira kalabalık yerleri hiç sevmem ama noel pazarları kalabalık keyifli oluyor .







Pazarda keyifle dolaşıp, çıntı pıntı birşeyler alıp sıcak şarabımızı da içtikten sonra otelimize döndük.




Dönüşte markete uğrayıp kahvaltılık şeyler aldık . Her yere yakın olmak nefisti.

Haa otelimiz Holiday Concept'ti. Otel olmadığından haritada gözükmüyor bookingden bakabilirsiniz ama. Gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. 

İşte ilk günümüz böyle geçti :)

Benzer yazılarım

25 Yorum yap

  1. Elinize emegğnize sağlık görseller harika olmuş

    YanıtlaSil
  2. Budapeşte'ye bayılıyorum. Bir kere gittim ve dolu dolu gezdim ama tekrar gidesim var. Yalnız bana fiyatlar artmış gibi geldi. 2019 yılında havaalanından otobüs biletinin 350 forint olduğunu hatırlıyorum. Makineden alırsan 350, şoförden alırsan 450 idi. O da 75 lira yapmıyor. Baya fark var. Konaklama da aynı şekilde, şu an bana daha pahalı geldi. Artmıştır tabii. Salgından sonra turistik anlamda her yerde artış var sanırım. İnsanlar hazır gezmek istiyorken...
    Yeni yılda da keyifli gezileriniz bol olsun Handancım. Sevgiler benden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlarda da enflasyonun yüksek olduğunu duymuştum Sezer. Şimdi senin fiyata bakınca bayağı yüksek olduğunu fark ediyorum. Biz 1500 ft ödedik kişi başı.

      Benden de sevgiler :) Yeni güzellikler göreceğimiz bir sene olsun .

      Sil
  3. Ohh, sefanız olsun:) Harika bir gezi olmuş. Çok yorulmuştunuz, fazlasıyla hak ettiniz. Oralarda da maske takan yok demek, şu illet defoldu sayılır çok şükür:)

    Not: Nehir kenarındaki Bilgehan'lı fotoda eşin mangal yapıyor sandım iyi mi? :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen hiç maske takan yoktu Zeugma. Umarım defolup gitmiştir artık .

      Hahaha, iskele babası yanında durunca mangal havası vermiş, eh, Can ve mangal ayrılmaz ikili olduklarından rahatlıkla öyle zannedilebilir :D

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Gerçekten de çok güzel bir şehirdi :)

      Sil
  5. Noel pazarı gezmeyi ben de çok hayal ediyorum, umarım en yakın zamanda ben de gidebilirim. Fotoğraflar yine harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden plânlamalara başlarsan, neden seneye gitmeyesin Evde Yazar. Almanya pazarları daha zengin ve cıvıl cıvıl oluyor . Köln'ü tavsiye ederim. Havaalanından merkeze trenle gidiliyor. Sen Köln yazılarımı okuyup konuyu netleştirmeye başla :)

      Sil
  6. Bizde Pelin 8-9 yaşındayken sömestir tatilinde gidip 1 hafta kalmış, köşe bucak gezmiştik şehri. Çok soğuktu ama çocukla da olsa her yere yürüyerek gitmiştik. o meşhur tepeye bile yürümüştük sonrasında harika kafelerinde dinlenmiştik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıcaklık eksi iki derecelerdeydi ama güneşli olduğundan çok keyifle dolaştık. O tepeye yazın çıkılmazdı bence, kışın faha rahat çıkılıyordur. Ben çıkmayı düşünmüyordum güya ama daldırıp çıkmışız kaleye gideceğiz derken :D

      Sil
  7. Ne güzel yapmışsınız biraz stres atmak iyi olmuştur son günlerdeki yorgunluğunun üstüne. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok iyi geldi Hülya. Can'ın yazlık izninin çoğu ev tadilatıyla geçmişti, tatil özlemişiz. Bir de indirimli biletlerimiz de yanmasın dedik tabi :)

      Sil
  8. ay ne güzel bir gezi olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şansımıza hava da soğuk olsa da ışıl ışıldı, gözümüz gönlümüz açıldı :)

      Sil
  9. Keyifli bizr gezi olmuş, içinize sinsin bol gezmeleriniz olsun..

    YanıtlaSil
  10. Şuralara gidip vampir olamadık :)

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel fotoğraflar ve anılar. Yılbaşı çamı da çok hoştu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Billur gibi bir hava olunca fotoğraflara da yansımış.

      Sil
  12. Çok güzel geçmiş ilk gün. Budapeşte'yi gezen çok övüyor. Ben de merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  13. Avrupa şehirleri birbirine benziyor genelde mimari olarak. Çok güzel resimler 😊

    YanıtlaSil