Azıcık Daha Ev Muhabbeti Yapayım

Ocak 20, 2023

Önceli sonralı video felan çekerim diyordum ama kimi dikey kimi yatay videolarla uğraşmaya üşendim.



Tuhaf bir kolaj oldu ama banyo ve tuvaletin eskisi yenisi böyle . En üstteki ikisi ve alt sağdaki tuvalet, ortadakiler ve alt sol banyo. Tuvalette çamaşır makinası ve ardiye vardı. Onu yeniden tuvalete çevirdik. Banyoya çamaşır makinası da girip duşakabin büyütülünce daha küçük gözüküyor. Ama çok seviyorum ben. Hele çerçevelenmiş yapbozları asınca daha da güzelleşti. Küçük, ergonomik, yere çömelince tüm banyo hiç kıpırdamadan silinebiliyor :D İyi ki ev bu kadar kötüymüş de her şeyi tam istediğimiz gibi yaptık diyoruz arada. Şu pembe fayansların altından bir de mavileri çıkmıştı. Şu anda duş dışında fayans yok. 


Burası da mutfak ve balkonundan bir kesit. Duvarlardaki borular yere alındığı için her yer kırıldı. Balkon yeniden balkona çevrildi. Can'la büyük savaşlar verildi. Eski oturanlar geldiklerinde mutfağı büyümüş buldular oysa balkon içerideydi, tezgâhı daha dar olduğundan mutfak daha genişti ama yine de şu anda kapının hemen sağında buzdolabı olmadığından girişte ferah bir hissiyat veriyor.


Mutfakta iş yaparken pek mutluyum. Bütün dizaynını ben yaptığımdan her şey elimin altında. Tencereler, tabaklar, baharatlar hepsine zahmetsizce ulaşıyorum. Tezgâhın altının kenarlarını kapatmadık orada bile eşyalarım var. Ve süpürgeyle hemen alınıyor tozu pisi. Balkonumda bir sürü eşyalarım var. Patates soğandan küçük tüpe çöp kutusundan pazar arabasına her şey orada.

Tezgâh küçük olacak diyordum ama evyeyi tekli yapıp yanına da bulaşıklık olsun diye girintili çıkıntılı bir kısım yaptırmayınca tezgâh yeterli oldu. Zaten tekerlekli tezgâh da var . Genelde içim sıkılınca soğanı falan onu camın önüne çekip orada doğruyorum. Ayrıca mutfak masası da iş yaparken elimdekileri koyduğum kocaman bir alan veriyor. 

Karanlık mutfak olması içimi sıkar diye endişelenmiştim. Dört ampul takınca ışıl ışıl  :D Dolabın altında da led ışık var. Ayrıca mutluluk verici objelerimle dolu. İçimi aydınlatıyorlar .

Bir önceki evdeki devasa mutfağa göre daha kullanışlı desem inanır mısınız bilmem.  Banyo da kesinlikle daha kullanışlı. Her gün iki metre tezgâhını silmek zorunda kalmıyorum. Bizim pasaklılar her bulduklarını tezgâha bıraktıklarından sürekli etraf topluyordum. 

Neyse benim güzellemeler bitmez.

Şurada karşılaştırmalı fotoğraflar dursun bari de son bir yazı yazmış olayım dedim.

Bir kaç resim kaldı asacak. Metehan'a gardırop bakarız belki. Kendime küpelerim ve kolyelerim için bir yer ayarlayamadım, o kaldı. 

Yatak odasına koyduğum koltuğu da verdim bu arada. Baktım sadece elimize ne geçerse üzerine atıyoruz. Dağınıklık dışında bir işe yaramıyor. Arkadaşımın yeğeninin bekâr evine gitti bütün eşyalar. Mutlu oldum birilerinin işine yarayacağı için.


Yatak odasında yatak başına kelebek şeklinde aynalardan sipariş vermeyi düşünüyorum. Yatak duvarı tam ortalamadığından oraya resim asamadık. Yatağa göre assak duvarı ortalamıyor, duvara göre assak yatak yanda kalıyor. En iyisi duvara yayalım küçük objeleri dedik. Bakalım.

Şimdi ben mutfağa gitmeliyim. Yarın misafirim gelecek, bu saat oldu daha hazırlıklara başlamadım. Belki yatmadan bir iki şeyi hallederim. Bakalım.

Herkese iyi geceler.

Benzer yazılarım

14 Yorum yap

  1. Favorim kesinlikle balcon 😍 sonra salon, mutfak diye devam ediyorum 😁 Her tatil dönüşü yaşadığım insanın evi gibi yok hissine hem şaşırıp hem de sevinirim ben her defasında :)
    Home Sweet Home :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o tatil dönüşü eve döndüm diye mutlu olmak hayattaki en büyük zenginliklerden bence Manxcat:)

      Sil
  2. tam yuva oldu burası, özellikle mutfak ve balkon favorim :) Keyifle oturun

    YanıtlaSil
  3. Güzel oldu, güle güle oturun..

    YanıtlaSil
  4. maşallah güle güle otur :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş Handan. Bayağı uğraştırdı sizi ama sonuç mükemmel. Güle güle oturun.

    YanıtlaSil
  6. Çok da güzel olmuş , vallahi sabrınıza sağlık zira tadilatlarda özellikle ustalarla uğraşmak epey sabır istiyor, güzel günlerde inşallah huzurla geçsin ömrünüz orda ama en çok balkonunu sevdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz, amin. Gel de bi çay keyfi yapalım :)

      Sil
  7. Bu arala günleriniz pek misafirli geçiyor. Değişim muhteşem oldu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pandemi havasını da attık artık üzerimizden, eski performansımıza döndük. Bir keresinde Metehan'a sürpriz doğumgünü partisi yaptıydım ben, sabahtan akşama kadar bir sürü kişi gelmişti ama benim oğlan iyi ki doğdun diyene kadar partinin kendisine olduğunu anlamadıydı :D Napiim, bu evde sürekli yemekte misafir oluyor zaten demişti de hepimiz mantıklı bulduyduk açıklamayı :D

      Sil