Evim Güzel Evim :P

Ekim 06, 2022

Evin hemen her bir köşesi yıkıldı. Su boruları döşendi. Bugün borularda bir kaçak var mı diye bakmaya gidince biraz fotoğraf çektim.


Burası banyo. Neyse dolabı da duşakabini de atıp yerleri sökmeye ikna oldu Can. Bir de duvarları sökeydik iyiydi ama bakalım. Şimdilik boyayalım modunda. Buna da şükür. İçeride her bir eşya için bir kere bu kalsın ya, kullanırız konuşması yaptık sanırım : D Artık kapının yönünün değişmesine gerek kalmadı zira klozeti kapının arkasına taşıdık. Çamaşır makinası tam karşıya gelecek. 


Burası küçük tuvalet. Kapatılıp çamaşır makinası konduğu için yeniden tuvalete döndürülüyor. Tabii ki bu da böyle kalsın, depo olsun, bak altı aydır tek tuvaletle gayet iyi idare ettik konuşmalarına ev sahipliği yaptı ama gitti sonunda : D



Burası en ağır savaşların verildiği mutfak balkonu. Halihazırda mutfağa katılmış. Tek sorunu sağdaki pervazın Bilgehan'ın odası a ait olması. Ben oranın yeniden balkon olup oğlanın odasının da balkona açılmasını istediğimden evi gördüğümüzden beri tartışması bitmedi. Neyse ortamsı bir yol bulduk. Balkona çevrilecek ama katlanır camla kapatılacak. Tabi bence ben o camları hiç kapatmayacağım ama ola ki yağmur fırtına olursa kapanacak camı olacak. Ak sakallı dede komşumuz orası çok soğuk olur, açmayın mutfak balkonunu demiş. Bakalım, göreceğiz .


Burası mutfak kapısı. Kırılıp biraz sağa taşınıyor zira sol tarafta en başa fırın konacak ve kulbuna takılıp durmayalım diyoruz. Buranın kapısı yok. Giriş kapısının tam karşısında olduğundan bir şey yapmalı diyorum ama normal kapı kullanışlı olmayacak, sürgü kapı antreyi küçültecek, perde gibi yapsam yanında ocak var seçenekleri biraz zorluyor. Akordiyon kapı sanki olabilir. %90 zaten açık duracak mutfak dağınıkken biri gelirse kapanck sadece. Düşünüyoruz bakalım.



Bu duvarın arkasında Bilgiç 'in odasında manasız bir boşluk vardı. Duvarın on beş yirmi santim önünden kolon geçiyordu, o ara baca deliği gibi saçma sapan kalmıştı. Antreden kırdı duvarı Can, oraya gömme dolap yapacak. 



Salonun camı işler bitsin de gelin şurada bi çay için diyerek bizi bekliyor. Bakalım ne zaman gidebleceğiz.


Fotoğraflarda şarkı var, tıklayıp alabilirsiniz. Ben de gidip toz alayım, yarın misafirim var.

Benzer yazılarım

20 Yorum yap

  1. salon camının manzarası muhteşem, tadilat nasılsa hallolur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salon camının manzarasına vurulduk da aldık zaten. Sonra ikinci gidişimizde bi baktık salon küçük, hahaha pencereden dışarı bakmaktan içeri bakmamışız : D

      Sil
  2. hayır hayır diye okurken son fotoğrafta ben bir mest.... Handaaaaaan oraya mutlaka iki yandan açık prenses perdesi yaptır ki o manzara hep önünde açık kalsın; hem de yaz kış yeşil ayol palmiyeeeee! sen var ya sen ne kadar şanslı olduğunu bil isterim ay maşallah.. gerisi hallolur, nema problema.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle yaptırmayı düşünüyorum Ceren, tül , perde hiçbir şey çekemem bu görüntünün üzerine :)

      Sil
  3. Mutfağa yapılacak kapıyı ve maliyetini merak ettim. Bu aralar pinterestte değişik kapı çözümlerine bakmistim. Tasarımlar değişik ama uygulanabilir mi şüpheli tabi. Tadilat işlerini tez zamanda bitirirsin inşallah 🙂⚘️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazla alan kaybetmek istemeyince kapı zor oluyor. Mutfağın ortasında kapı olduğundan açılır kapanır kapı mümkün değil. Sürgü yer kaplıyor. Ve pahalı. Katlanır kapı da çok mu saçma gözükür bilemedim. Eski evim katlanır kapılıydı aslında, 11 sene boyunca toplamda 11 kere kapatmamışımdır. Maliyetlere hiç giremedim bile.
      Teşekkürler, amin.

      Sil
  4. Bence banyoyu bu kadar kırdırmışken o duvarları da kırdır Handan. Sonradan kaldırmaya kalkarsan herşeye zarar veriyorsun hoooppp yeni baştan... Tecrübeyle sabittir :)) fayansların arkasını da görmüş ve düzeltmiş olursunuz hem. Kaçak var mı, ne var diye :)

    Senelerdir mutfağımda kapı yok :) Çükü bir tarafında buzdolabı bir tarafında da mutfak dolabı var ve tam giriş kapısının karşısında :)) İlk zamanlr çok kasılıyordum aman topluyum biri kapıya gelse dağınık gözükmesin diye, sonra alıştım :))

    Manzaraya bayıldım bu arada... sen ne tatlı bir cam güzeli olursun orada ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz tam dillendirmedik ama sanırım sonunda o fayanslar da gidecek. Can' ın kıvama gelmesini bekliyorum : D

      Bu mutfak da aynı, kapının iki tarafı dolu. Süslü sineklik bile düşündüm. Dış kapı açılınca tam karşıda kalıyor zira. Ama belki tezgâh görünmez şimdi kapıyı az yana alınca : D

      Sil
  5. Allah yardımcın olsun Handan iş çok gibi ama sen halledersin. Manzara çok güzel onun hatırına yorulur insan. Güle güle oturun inşallah. Hülya

    YanıtlaSil
  6. :) Ovv ev boşalır boşalmaz işlere hızlı bir giriş olmuş. Çabucak biter tamirat tadilat işleri inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can pek tez canlıdır valla, bana kalsa hâlâ ustayı arasam mı aramasam mı diye düşünüyor olurdum : D

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Eh, üzerine tıklanacak güzellikte tek fotoğraf o :D

      Sil
  8. Allah kolaylık versin:) Zor işler, bu işler. Sevgiler…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Persephone. Zor ama keyifli. Hiç sıkılmıyoruz günlerdir, ha babam düşünüp plân yapmaktan sıkılmaya vakit kalmıyor : D

      Sil
  9. Handan sen böyle anlatıyorsun ama ben hiç gözümde canlandıramıyorum :-) Bitmiş hâlini görmek için bekliyorum. Kolay gelsin canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben de canlandıramıyorum artık, umarım aldığımız bilimum şey birbirine uyar da ev düzgün bi şekilde çıkar ortaya : D

      Sil
  10. İnşaat zor ve yorucu 9lsada bitince insan rahat ediyor. Güle güle oturun 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz seviyoruz aslında uğraşmayı Derya. İçinde oturuyor olmayınca çok zor değil. Ama birşeylere karar vermeye çalışmak , karsr vermek gereken çok şey olunca yoruyor :)
      Teşekkür ederiz:)

      Sil