Perşembe Bitmeden Düşünceleri Yazalım

Ağustos 18, 2022

Geçen hafta dileklerden bahsetmiştim. Çok dikkatli dilerim diye .


Yaz başından beri çok kilo aldım .

Omzumu sakatlayıp spor yapamayarak geçen ( Ne spor yapması yüzümü yıkayamıyordum ) haftaların üzerine korona olup homili gırtlak yediğim haftalar bindi. Boğazım acıdığında hiç acımam çok pis yerim zira. 

Eh ondan sonra zaten battı balık rejime kadar yiyebilirim modu geliyor. 

Canım sıkkınken çok yerim. Hâlâ yerinden ayrılmayan kiracı can sıkıcı tabi. Okullar açılana kadar taşınalım istiyorduk. Pek mümkün gözükmüyor şu an .

Bir de yaz mevsimi var. Hep kilo alırım. Zira hareketlerim zaruri yapmam gerekenlerle sınırlı kalır. Ve karpuz, kavun, incir, şeftali, kiraz yenmez mi yaa. Hiç yaramıyor meyveler bana hiç.

Sonunda kaslarım yine sınırı aştın demeye başladı. Kramplarla çok güzel dertlerini anlatır kaslarım. Eklemlerim de öyle. Ama dedim ya, yazın rejim yapamıyorum ben. Eylül gelsin de bakarım artık bir çaresine diyordum.

Olaya iç organlarım müdahale etti . 

Oldum olası kilo vermeyi dilerken dibine sağlıkla sıhhatle diye eklerim.

Pazartesi sabahı kahvaltı yaparken tiksindim. Çok da önemsemedim zira taş gibi lor peyniri koymuştum yumurtama, bazen bayıyor. Ama akşama ne yediysem çıkartınca hımmm dedim. Aksi gibi evde metpamid de yokmuş. Sabaha kadar her yattığımda midem bulandığından otobüste gider gibi oturur vaziyette uyumaya çalıştım. Bu arada tuvalete taşınmam da bitmiyor tabi.

Salı sabahı Bilgehan hemen ilaç aldı geldi. Mantıken bulantı ilacını içip , midemi toparlayıp su içince olay çözülecekti. Olmadı. Çok bir şey içemedim .Ateşim bir türlü inmedi aşağı. Mecburen hastaneye gittim. Serum taktılar. Biraz toparladım. Can uçuşa gitti. Metos arkadaşlarıyla buluşacaktı. Bilgiç 'le evde kaldık. Ama yine kötüleştim. Ateşime bakayım dedim. 40. Hımmm. Zaten her yerim ağrıyorsa daha aşağı olamaz. İkinci bir parolu içip duşa attım kendimi. Neyse 38,5 a düştü de gidip akşam 21.30 da yattım. Uyumuşum.

Dün sabah çöp gibi kalktım. Can uçuştan döndü. O yatmaya gitti ben ilaç içip midemi birşeyler yiyebilecek hâle getirmeye çalışıyorum. Derken bir öğürme sesi. Haydaaa. Metehan da hasta. Annenin üç kuruş hasta olma hakkı bitiyor tabi o ara. 

Bi hasta olup yatamıyorum diye diye onunla ilgilendim. Neyse mide ilacı vardı en azından. Ateşi de akşam 37,5 a düştü.

Dünün en mutlu ânı şeftali yediğim andı. Sıcak nasıl bastıysa beni ,her şeye tiksinirken tek hayalim şeftaliydi : D

Bugün çok şükür ana oğul ateşimiz çıkmadı. Fazla olmasa da yemek yiyebildik. Karnımız hemen davul gibi oluyor tabi.

Velhasıl bir kilo gitti sanırım. Hızlı detoks yapmadan başlanmaz bu rejime , çok feci yemeğe alıştım diyordum. Çok hızlı detoks oldu.

Neden hastalandık çözemedik. Pazar günü birlikte piknik yaptığım arkadaşlarım da benim kadar kötü olmasa da aynı şeyi yaşadılar. 

Bir de korona testi yaptı doktor. Ben bunca zamanı o testi yaptırmadan geçirmiştim ne güzel. Yahu daha korona olalı iki ay geçmemiş dedim ama dinleyen kim.

Neyse. Negatif çıktı . İyi olmuş gerçi yaptıkları, Metehan da hasta olunca paronaya başlayabilirdi.

Şu an şiş göbeğimle oturup pislikten batan evime bakarken, haftaya cuma Bilgehan'ın arkadaşları gelecek parti yapacaklar telaşına düşecekken Can' ın ablası ile abisi de nasıl aynı güne denk düşürdüler şehre gelme plânlarını diye vahlanıp, bir an evvel iyileşsem demekteyim.

Aslında bugün yazacağım düşünceler silsilesi bu değildi ama o da haftaya kalsın.

Dilek dilerken, plân yaparken sağlıkla, huzurla, hayırlısıyla diye ekleyerek haminnelere bağlamayı unutmayın. ( Haminne : Hanım ninenin halk ağzıyla söylenmesiymiş. Ben hiç hanım nine diyeni görmediydim . Duymadıydım yani )

Bunca şeyi okuduysan haydi pazar gününden keyifli fotoğraflara sakladığım şarkılardan al :) Tam on iki saat piknik ile rekor kırmış olabiliriz :D







Ay çenem düştü ama. Piknikte bir ara yan masamıza beş genç oturdu ve isim şehir oynadılar. Ay ben onları sevdim sevdim uzaktan, telefona gömülmeyip birlikte oyun oynayan genç görmek ne iyi geldi.

Pazar sabahı dokuz gibi Yıldız Parkı' na giderseniz, güzel bir piknik masası kapabilirsiniz benden söylemesi .

Perşembe bitmeden yazı bitse bari .

İyi geceler .

Hoş siz bunu görüp okuyana kadar günaydın zamanı gelmiş olur  :)

Benzer yazılarım

28 Yorum yap

  1. koronadan sonra da yeni grip virüsleri cikmaya basladi. cok gecmis olsun. bogaz yanmasi icin toz zencefil, toz zerdecal, karabiber ve bal karisimi yapiyorum.. cok yardimci oluyor, öneririm ^^ sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de ona benzer bir karışım yapmıştım bol bol :) Benden de sevgiler.

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun Handan ben seni hep canlı enerjik bulurum. Heyecanlı, mutlu, sağlıklı, plan parti yapan. Aman kendine dikkat et. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dışımın enerjisi içimin enerjisine yetmiyor Zehra :D Kilo da ekstra yükleniyor, bünyem hiç kaldıramıyor kiloyu .

      Teşekkür ederim. Benden de sevgiler.

      Sil
  3. Geçmiş olsun Handan. Hafta başı ben de yaşadım aynı şeyi iş yerinin yemekhanesine pek gitmem evden getiriyorum ama aşure aşkına gittim öyle yemişimki afedersin tuvalete zor attım kendimi. bir kaç gün etkisi geçmedi. Yemek konusunda hiç iradem yok. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir haftadır mide duruma el koydu, senin iraden yoksa ben yemiyorum daha fazla dedi bana Hülya. Bari kilo vermiş olaydım, nerdeee. Neyse şişlikler geçtikten sonra belki vermiş olduğum ortaya çıkar

      Sana da geçmiş olsun. Canım çok aşure istiyor ama yesem bombaya dönerim ihtimal.

      Sil
  4. çok geçmiş olsun Handancım...

    YanıtlaSil
  5. geçmiş olsun ikinize de şansa Hozier - Movement çıktı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz Özlem. Hareket etmeye devam o zaman :D

      Sil
  6. Öncelikle çok ama çok geçmiş olsun.. Umarı mbir an önce dipçik gibi olursunuz.
    Piknik rekorunuza tebrikler diyip, şapka çıkarıyorum. Ben piknik insanı değilim bana daral gelir vallahi. :)
    Bu arada bana da bir misafir yağmuru denk geldi. Bu akşam itibariyle misafir misafir üzerine hadi bakalım gazamız mübarek olsun o zaman. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler She. Ben hâlâ tam toparlanamadım ama çok şükür daha iyiyim.
      Üç geveze birbirini bulunca 12 saat geçtiğini anlamadık bile :)

      Sana da kolay gelsin.

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun, size de oğlunuza da. Norovirus diye bir şey varmış mide ve bağırsakları etkileyen yeni öğrendim (pandemi nedeniyle her türlü virüs ilgimizi çekiyor ya:) belki öyle bir şeydir. Umarım kısa sürede atlatırsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Virütik birşeydi kesin diye düşünüyorum ben de Gül, teşekkür ederim.

      Sil
  8. Çok geçmiş bitmiş olsun.. Mide gribi deniyor ya, virütik bir şey, insanı süründürüyor.. Oydu heralde.
    Kıyamam ya aynen öyle işte çocuk hastalanınca sen daha hasta da olsan yatamıyorsun :/ babalarda yok bu…….

    YanıtlaSil
  9. hepiniz bişey yediniz zehirlendiniz belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Deep, Metehan bizimle aynı şeylerden yememişti.

      Sil
  10. Merhabalar.
    Efendim, çok geçmişler olsun. Ateşin 40 dereceye kadar yükselmesi insanı düşündürüyor. İnsanın vücudunda enfeksiyon varsa, ateş 40'lara kadar çıkabiliyor. Benim de boğazım iltihaplandığında 40 dereceyi görmedim ama, 39,5 dereceyi görmüştüm.
    Kahvaltı fotoğraflarınız yine çok güzeldi. Paylaşım için teşekkürler.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Recep Bey.

      Benim hastayım dediğim zamanlarda ateşim 40 olur genelde. Daha azsa zaten ayakta dolanıyor olurum. Hatta bir keresinde çok gülmüştük. Erkekler hastaydı evde, ben de onlara bakıyorum. Ateşlerimizi ölçtük, en yüksek benimkisi çıktı. Sanırım annelere özel bir durum bu :)

      Kahvaltımız Yıldız Parkı'ndaydı. İstanbul' da yazın gidilmesi gereken yerlerden. Şehrin göbeğinde bir vaha.

      Sil
  11. Öncelikle çok geçmiş olsun. Dilek dilerken çok dikkatli olmamız gerektiğini ilk kez Hopa'ya geldiğimizde anlamıştım.
    2. dersimi de okulda çok kızdığım bir gün "Şurda düşsem, ayağım falan kırılsa da 45 gün rapor alsam, kafamı dinlesem " deyip haftasına kanser olduğumu öğrenip ameliyat olup evde 2.80 yatınca almıştım. O günden beri her dileğimi tüm detayları ile düşünüp öyle dilerim içimden :))) Bu arada yazıyı baştan sona okudum ve tabi ki şarkımı da aldım :) Öperim kocaman 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Manxcat.

      Ay çok batıl inançlıyımdır, hiç hastalıklı bir şey geçirmem aklımdan, bahane bulacaksam birine başım ağrıyor bile demem. Ama hasta olduğum zamanlarda da hayata mola vermem gerekiyormuş diye düşünürüm, vücud kendi önlemini alıp bizi yavaşlatıyor. Gelmiş geçmiş olsun bütün hastalıklar. Benden de kocaman öpücükler...

      Sil
  12. Çok geçmiş olsun Handan. Şimdi daha iyisindir umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk defa bugün normal bir öğün yiyebildim ve yürüyüşe çıktım Sezer. Gücümü toplayamadım tam ama buna da şükür.

      Sil
  13. Geçmiş olsun Handan. İyi olmana sevindim.

    Kilo vermenin kötü yolları da var. Onları da düşünüp sağlıkla incelirim inşallah demek lazım sanırım. Benim işe başlamama iki hafta kaldığı için ben bugün diyete başladım yoksa okulda giyecek kıyafet bulamayacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sağlıkla sıhhatle kilo vermeyi dilemek gerek. Kolay gelsin sana :)

      Sil
  14. Çok geçmiş olsun Handancığım...

    YanıtlaSil