Uzun Bir Aradan Sonra Kitap Salı

Ağustos 02, 2022

Bu hafta kendime kitap alınca ne zamandır düşen okuma hızım biraz yükseldi. Evde ne kadar okunacak kitap olsa da taze kan iyi geliyor sanırım :)


Gece Yarısı Kütüphanesi  konusunu falan bilmeden daha ilk gördüğüm an okumak istiyorum dediğim bir kitaptı. Elime almamla bitirmem bir oldu . 

Hep söylerim, geriye dönüp de o zaman yaptıklarımızı şimdiki aklımız ve hatırladıklarımızla eleştirmek çok saçma diye. Ne seçtiysek seçilmesi gerekiyordu. Bugün dönüp de ahkâm kesmenin âlemi yok.

Kitap da sonuna doğru biraz uzatmış olsa da ( yani bütün hayatlardan sayfalarca bahsettiği bölümde eeee bitse de gitsek moduna girdim azıcık , hani aksiyon filmlerinde de bazen kaçmaca kovalamaca bitmez bi türlü e hadi artık dersiniz ya.. ) bu konuda insanı düşündürüp iyi hissettiriyor.


🕛Nora yalnızlığın temelinde anlamsızlık yatan bir evrende insan olarak var olmanın ayrılmaz bir parçası olduğunu bilecek kadar varoluşçu felsefeye hakimdi .

🕛Bence senin sorunun hayattan korkman.

🕛Tek bir şeyi farklı yapmak çoğu zaman her şeyi farklı yapmak demektir .

🕛Bir yerde uzun süre kaldığınızda, dünyanın ne kadar büyük ve uçsuz bucaksız olduğunu unutuyordunuz. O enlem ve boylamların uzunluğunu algılayamıyordunuz . Kendi içimizdeki uçsuz bucaksızlığı da algılayamadığımız gibi , diye düşündü Nora. Ama o uçsuz bucaksızlığı hissettiğiniz , bir şey onu ortaya çıkarttığı anda umut beliriyor ve isteseniz de , istemeseniz de kayalara yapışan likenlerin inatçılığıyla size yapışıyordu.


Dış Güzellik Yasaklansın Ruh Güzelliğine Geçelim, instagramda takip etmeyi çok sevdiğim Yasemin Sakallıoğlu' nun kitabı. Ben komik kısa yazılardan oluştuğunu düşünmüştüm, bir gün içinde geçen kısa bir romanmış. 

Şimdi yorumlarına baktım, kahramanın dilinden anlatıldığı için kendi hayat hikâyesi zannedenler olmuş. 

Ben severek okudum. Kısacık, okurken düşündüren bir kadın romanıydı.



💅Canım benim, ben kendimi bekliyorum ama onun da geleceği yok.

💅Hani bir söz vardır ya, " Hiçbir şey yoktu, her şey çok gidiyordu, birden ayrıldık ".
İşte ben bu söze hiç inanmıyorum. Bana göre ayrılık sallanan diş gibi insanın ağzında. Cesaretini toplayıp o koltuğa otursan tek hamlede çekilecek . Ama insanın alıştığı hiçbir şeyin boşluğunu göze almaya niyeti yok. Aynı evde yaşayıp aynı yerde uyuyan , fakat çoktan ayrılmış insanlarla dolu çevrem.

💅Gerçekten bu kadar mutlu olsaydık bunu kendimize ispatlamaya çalışır mıydık ? Kıyas kabul eder miydik meselâ. Çok şükür biz birbirimize hiç böyle davranmıyoruz gibi cümlelerle o anları kurtarmaya çalışır mıydık ?

💅Benim arkadaşlarım dertlerimi sıramı savsam da kendi dertlerini anlatsa diye dinliyor .


Konusu ilgimi çekmişti ama ergen kitabı gibiymiş. Başladım da devamını ne zaman getiririm bilemedim. Gençlik kitaplarını severim aslında fakat sürekli bir kızla bir erkeğin birbirine yazdığı kısa notları okurken sıkıldım,kurgusu çekmedi beni. Bilmiyorum bitirir miyim. 




Bu da şu anda elimde olan kitap: Yaşamın Kıyısından Hatıralar. Çok akıcı başladı. Yarın bitiririm diye düşünüyorum. 



 🌐Tanrı bizi kesin yargılardan korusun, sabit fikirlerden korusun. Onlar ki en tehlikeli düşünceler, zihnimize ekili ısırgan otları... Ne başka çiçeklere yer bırakır ne de onların büyümesine müsade eder .


🌐Mutluluk kaçıp giden bülbül gibi. Ötüşünü yakaladın mı şanslısın. 

Evet, bu hafta salımızda toplanan kitaplar ve cümleler bunlar. Umarım okumaya devam ederim :)

Benzer yazılarım

12 Yorum yap

  1. Benim de dün geldi kitaplarım :) Gece Yarısı Kütüphanesi'nden önce Aylin Balboa'nın "Bu Hikaye Senden Uzun Osman"ını aldım elime; arka kapak yazısını okuyunca da bırakamadım :) Bitmek üzere, sırada Gece Yarısı Kütüphanesi var tabi ki :)

    YanıtlaSil
  2. gece yarısını yeni aldım ben de okycim :)

    YanıtlaSil
  3. Ooo kitaplar süper. Matt Haig'i sanırım Şule'den görüp not almıştım. Bende alacağım. Yasemin Sakallıoğlu'nu çok seviyorum. Kitabı okudum, devamı geliyormuş. Tv içinde senaryo yazıyor sanırım bu ara, bir de Doğru Koca Nasıl Seçilir isimli stand up'ı çok güzel, izlemediyseniz tavsiye ederim. Yanınıza birini alın ama biz arkadaşımla birbirimizin omzunu yumruklaya yumruklaya gülmüştük. :D

    YanıtlaSil
  4. Gece Yarısı Kütüphanesi ben, çekiyor bu aralar. Üçüncü kez karşıma çıktı. Senden de pozitif yorum aldığına göre en kısa zamanda okuyacağım. Kalemine sağlık. Sevgiler…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edebi bir baş yapıt değil ama güzel bir bakış açısı var kitabın Persephone. Benden de sevgiler

      Sil
  5. Yeni alınan kitaplar kesinlikle okuma hızını artırıyor. Ben de bunu bu hafta test edip onayladım :-)

    Gece Yarısı Kütüphanesi hakkında aynı şeyleri düşünmüşüz. Biraz daha kısa olabilirdi. Etkileyici başlıyor ama bir yerden sonra sonuca gelmesini istiyorsun. Ben kitabın ana fikrini sevmiştim. Tam ihtiyacım olan bir dönemde okuduğum için hoşuma gitmişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi, insan hemen eline alıp okuyor onları :)

      Ana fikri çok güzel ama o aradaki uzatma kısmı olmasaymış daha da güzel olurmuş Şule :)

      Sil
  6. Kitapları not aldım kısmet olursa okuyayım 🤣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Ben de dün, okuyup da buraya yazmadığım kitapları fark ettim, nasıl okumuşsam artık :D

      Sil