Düşünceli Perşembe /Dilek

Ağustos 11, 2022

Şimdi ben şu kiracılar evden çıksın da artık ben gideyim istiyorum değil mi ? Dün vapurla Beykoz' a giderken köprü altlarında dilek tuttum her zamanki gibi. Ve fakat ben öyle kolay kolay dilek dileyemem. 


Meselâ çocuklarıma hamileyken bir şey derim bir şeyi unuturum korkusundan her şeyleri güzel olsun diye dilemiştim . İkici çocukta meselâ, bir kere bile kız olsun dilemedim. Bırak dilemeyi, doktorum ikinci çocuk istediğinde gel kız olmasını sağlayalım dediğinde bile olaya sıcak bakmadım. Kız olmasından daha önemli şeyler vardı benim gözümde , kız diye uğraşırken asıl o önemli şeyler kaçar gibi geldi. ( Sonuçta anamı ağlatan bi Bilgehan doğurdum gerçi, hahaha :D Seni seviyorum oğluşum , sabrımın ve anneliğimin sınırlarının ne kadar büyük olduğunu öğretiyorsun bana :)

Meselâ Hıdırellez olur, ben kâğıda mutlu yüzler çizerim. Benim mutlu ve huzurlu olmayacağım hiçbir dileğin önemi yok ki .

Genç kızken de böyleydim ben. Herkesin bir hedefi vardı benimkisi mutluluk. Hoş mutluluk oturduğun yerden eline geçmiyor, ürettiğin, huzurla yaşadığın, sağlıkla işlerini yaptığın anların sonundaki anlık durum mutluluk. Ama işte ben o âna ulaşabilecek şeyleri istedim.

Korkum şu, ben bir şeyi dilerim, o olur ama o sırada benim için değerli başka bir şeyleri kaybederim. 

Ben de dilek yerine ikinci köprüde oturup gözümün önünde canlandırdım. O evin salonunda bütün sevdiklerimle yemekler, sohbetler, balkonda başbaşa çaylar, içeride delikanlılar, arkadaşları, mutfakta yemek buharları, mis kokular, kapıdan güler yüzle gelenler, bir köşede spor malzemeleri, bir köşede kitaba gömülmüş Handan, küçük keyifli bir ev, pırıl pırıl, tüm tartışmalarımız sonunda tam istediğimiz gibi yapılmış, her gün balkondan çay manzarası, perdeler uçuşuyor, kuş sesleri geliyor.. Huzurluyuz, mutluyuz, sağlıklıyız, hep birlikteyiz , çok şükür..

Benzer yazılarım

17 Yorum yap

  1. Ay Handan'ım şu içimin daraldığı günlerde bana beni hatırlattığın için çooookkkkk teşekkür ederim, seni seviyorum any:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seni seviyorum Any, bugünler de geçecek ve biz yeni harika evlerimizin tadını çıkartacağız :)

      Sil
  2. Ben de birşey dilerken hep, hakkımda(ya da o kişinin hakkında) hayırlısı ne ise o olsun derim. Şimdi senin için de hakkında ne hayırlıysa o olsun diyorum <3
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet en önemlisi o Çenebaz. Teşekkür ederim:)

      Sil
  3. hadi hayırlısı o zamansa :)

    YanıtlaSil
  4. Aminnnn :) ben de aynen.. hatta arada dalga geçerler, hani şu piyangoyu isteyen ama hiç bilet almayı akıl edememiş adamın fıkrasıyla. Sağlık, iç ve dış huzuru; tüm dualarım dileklerim sadece bu.. Gerisi hallolur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada 2 tane çok yakın kadın doğumcu arkadaşım var, safsata o işler. Yoksa birinin 4 oğlan diğerinin 3 oğlan olmazdı yani :)))))

      Sil
    2. Belki arkadaşların da benim kafadadır, uğraşmayalım öyle şeylerle diyorlardır Ceren :D Bu arada eğer cesaret edip üçüncü çocuğu doğursaydım erkek olsun isterdim, alışmışım bi kere hallerine :D

      Sil
  5. Aynı ben:) Asla spesifik dilek dileyemiyorum:) Bu günlerde biraz alıştırma yapıyorum gerçi. "Gelecekse hayırlısıyla gelsin" eklemesini yaparak:) Hep bir kuşku, hep bir kendini kısma. Bu nedir yahu?
    Güzel yüreğinden geçen dileklerin gerçek olsun Handan. Geçtiğimiz cuma ben de Beykoz'a gittim, ben de köprü altından geçerken dilek diledim:) Köprü açısından düşündüğümüzde ilk defa... Yap bunu dedim kendi kendime:) Şimdi burada aynısını görünce hoşuma gitti:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep kısma hep kuşku halleri ne zaman geçer bilmem Sezer ..

      Amin.Hepimizin dilekleri gerçekleşsin .

      Köprüleri hiç kaçırmam : )

      Sil
  6. dileklerinin gerçekleşmesi umuduyla:)

    YanıtlaSil
  7. İnşallah bir an önce taşınırsınız 🙏

    YanıtlaSil