Bir Takım Sosyal Haller

Haziran 29, 2021

Son on gün pek sosyalleştim. Koştururken buraya not düşmemişim, hemen ekleyeyim dedim. Zira merak ettiğimiz her şeyi dönüp blogda arıyoruz, eksik kalmasınlar :)

 

Mahalledeki arkadaşım Canan çağırdı, onun bahçesinde oturmaya gittim. Ama o ara tam tropikal iklime bağladığımızdan balkonlarında durmak zorunda kaldık. Yağmur harikaydı. Sohbet de.



Şu iki fotoğrafın yerleri değişmeli :)  Üniversite arkadaşlarımla ne zamandır görüşememiştik. Baktık birimiz gelemeyecek, annesi ameliyat olmuştu, onda kalıyor. Biz de onun bahçesine "Gelmişler,  gelmişler"   yaptık. 

Üstteki fotoğraf da arka bahçedeki çardağın sezon açılışı, babalar günü :)



Bu da cumartesi günü, Aynur'un doğumgünü kutlaması.

Aradaki küçük İğneada kaçamağımızı, iki gün üniversite sınavı sebebiyle okul bahçesindeki bekleyişlerimizi ve mezuniyet törenini eklersek sıkı sosyal bir zaman dilimi olmuş.

Ama maskesiz sokaklara dökülüp,  kafelere kalabalıklara karışmadık henüz.

Sabah Metos'un Japonya'da gideceği okuldan mail geldi. Japon hükümeti ocaktan beri kapatmış sınırlarını, durum hâlâ kötü olduğu için açılacak mı bilmiyoruz demişler. Bizde ne hikmetse her şey bitti modunda millet. Valla aşımı oldum sokaklara döküldüm modunuzu bozmak istemem ama gripin de aşısı var,  aşı üç modelini kapsasa beşi açıkta kalıyor.

Evde kalın demiyorum. Ama hiçbir şey yokmuş gibi davranmak da pek mantıklı değil. 

Evet sosyal mesajımızı da verdikten sonra gidebilirim artık.

 

Benzer yazılarım

9 Yorum yap

  1. Son söylediklerine sonuna kadar katılıyorum Handan. Şimdi yasaklar kalktı denilince her şey bitti moduna girmeye başladı herkes :/ Hala tedbirli olmakta fayda var. Her zamanki gibi yine biz kendi kendimizi koruyacağız bu duyarsız insan kalabalığı sebebi ile ...

    Ben de yavaş yavaş sosyalleşmeye başladım. Hele geçen gün dışarıda yemek yedim hahahaaa :) Köyden inen şehirli gibiydim. Bizim masaya bakan garsona acık kök söktürmüş olabilirim hahahaaaa :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah :D

      Biz tedbirimizi alalım da millet kök sökerse söksün :)

      Sil
  2. Türkiye’deki sorun şu: ya hep ya hiç. Ya sokağa çıkma yasağı konuyor ya haydi yallah bismillah dipdibe masalarda ellerde kahveler 15-20 kişi.. Arası dengesi ortası yok mu yahu bu işin? Mesela dense ki bakın insanlar siz çocuk değilsiniz, kendiniz karar verin, mesafenizi koruyun iki aileden fazla bir araya gelmeyin, öpüşmeyin, yapmaz mı insanlar? Yapmazlar di mi, herkes kendini düşünür.. O zaman işte çocuğu korkutur gibi korkutmak gerekiyor galiba, delta çıktı kapımızda vs vs….
    Karışık meseleler.. Sanırım artık aklı olan zaten nasıl korunacağını biliyor deyip karışmamak en iyisi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanları kendi haline bırakınca da ortaya çıkan iki uç durum değişmiyor. Korkan kendini kapatıyor, korkmayan hurrraaa açıldıkça açılıyor :))) Yani dediğin gibi ortası yok pek bu işin :( İstisnalar sayılmaz :D

      Sil
    2. Hani lisede görüyorduk insan tiplerini. Bir kısım X tipi insan diyordu, sıkı bir baskı, kurallar, ceza sistemi ile yola gelir diye, diğeri Y tipi, ödüller, iyilik, mantıklı felan. Yokmuş Y tipi insan. Herkes birbirinin burnunun dibinde. Neye güveniyorlar, akıllarından neler geçiyor bilmiyorum. Ama onlar dibdibe yaşadıkça benim evde durma sürem artıyor. Sorumsuzca davranan hiç kimseye hakımı helâl etmiyorum.

      Sil
  3. Burada da durum farklı değil Handan, millet Mart Danası gibi oldu, başını kapıdan uzatanı tut tutabilirsen 😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla kimsede insiyatif yokmuş, zinciri çözülen dalıyor ortamlara Sevda.

      Sil
  4. Yazdıklarına katılıyorum Handan ama insan ne yaparsa kendine yapar denir ya yaşayıp görsünler diyeceğim ama bizim gibiler dikkat ediyor onlar dolaştıkça olan gene bize oluyor. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olan bize olmasa hiç umursamayacağım Hülya, sağlık çalışanlarına olan oluyor, biz düzgün insanlara oluyor, millet her düğünde halay çektikçe biz bir ay daha evde mahsur kalıyoruz.

      Sil