Korktuğum Başıma Geldi

Temmuz 17, 2020

Bu hafta böyle pek bir sosyalleşmişken dün Can'ın uçuşlarının değiştiğini gördük. Neymiş bu diye anlamaya çalışırken uçuşların sağlık bakanlığınca durdurulduğu çıktı ortaya. Sağa sola sorup debelendikten sonra bir hafta önce birlikte simülatör uçtuğu pilotun kovid testinin pozitif olduğu çıktı ortaya.

Hımmmm.

İşte ben hep bundan bahsediyordum. Sağlıklıyız diye açılıp saçılmanın alemi yok diyordum.

Neyse ki bu işin başından beri tedbiri hiç elden bırakmamış, hep bizde virüs olabilir diyerek ona göre davranmıştım. Buluşmalarımız hep belirli mesafelerden geçmişti. Ben hazırladığım şeyleri aşırı titiz hazırlamıştım falan. Öksürüğümüz aksırığımız yok.

Şimdi bakın, kovid testi pozitif çıkan kişinin hastalık belirtisi yok. Sadece pilotların yıllık muayenesi var. O muayenede de kovid falan baktıkları yok da (Can da iki hafta önce girdi zira)  sadece üfleme testi yapılacaksa önden kovid testi yapılıyormuş. İşte buradan anlaşılmış.

Bize izolasyon maili geldi. Test mest yine yapılmıyor. E simülatörden beri bir haftadır uçtu bu adam,  onlara herhangi birşey dendi mi,  sanmam. Nasıl bir sistem çözebilmiş değilim.

Dün özel bir hastanede test yaptırdı Can. Onu da isteğe bağlı yapmıyorlar tabi de. Neyse anlayışlı bir dahiliyeci doktora denk düşmüş, böylece yapılmış.

Şimdi test sonucu bekliyoruz.

Üç gün tatil kaçamağı hayalindeydik ,  sonuç bir an evvel çıksın,  sağlıklı olalım da yola koyulalım.  Denize atasım var kendimi.

Son Havadis : Test negatif çıkmış :)

Benzer yazılarım

25 Yorum yap

  1. o zaman hadi iyi denizler :)

    YanıtlaSil
  2. Hadi gözünüz aydın ve geçmis olsun 👍

    YanıtlaSil
  3. Gözünüz aydın :) Geçen hafta Ankara'ya gidip geldim. Tüm koltuklar dolu, sosyal mesafe falan hak getire! Bu koşullarda uçuşlara izin verilmesi saçma bence. Taşıyıcı olan ister pilot, ister hostes, ister yolcu olsun. Kendi haberi bile olmadan her yere taşıyabilir herkes virüsü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toplu taşıma araçları girilecek gibi değil, hepsi tıkış tıkış. Zaten haberi olmafsn taşımaktan çıkıyor bütün mesele.

      Sil
  4. çok geçmiş olsun canım benim çok şükür 😊 keyifle sağlıkla gidin inşallah denize tekrar çok geçmiş olsun canım benim sevgiler 😊🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol Özlem, benden de sevgiler canım.

      Sil
  5. Geçmiş olsun.İyi tatiller Handan.

    YanıtlaSil
  6. ayy çok geçmiş olsun.Şimdi kovid pozitif çıkmış eşinle irtibatlı birisi, fakat sizle hiç ilgilenmemişler,siz duyarlı davranıp kendiniz test yaptırmışsınız.Yaptırmasanız ve varsa ne olacaktı?Yani bunlar sayılar az çıksın diye ,hani gezilsin,tozulsun,harcansın diye mi yoksa sanıldığı kadar bulaşıcılığı fazla olmadığı için mi bu şekilde davranıyorlar. Yani bir şey anlayamadık ,kafam karışık benim bu hastalık konusunda.
    Tekrar geçmiş olsun, denize girmek,sahilde olmak çok iyi gelecektir eminim,iyi tatller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize yalnızca bir hafta evde durun dendi Mehtap. Bu arada bir hafta geçmiş zaten temastan beri, uçuş yapmış Can, onlara hiç baktıklarını sanmam. Onu bırak parasını versen de yaptıramıyorsun test, yatak döşeklik hasta olmadan evine git izole ol diyorlar. Can halden anlayan doktora denk düşmüş de test istemiş adam.

      Evet deniz ve üç gün mutfaktan uzaklaşmak iyi gelecek :)

      Sil
  7. Ay Handan yaa, nefes almadan okudum. Of geçmiş olsun.. Neyse ki geçmiş bitmiş. Tatile odaklanalım biz! :) Hakettiniz bunca hengameden sonra. Şunu anlamadım; uçuşlar tamamen mi iptal oldu?? O zaman benimki de olmuştur, ay bir arasam iyi olacak galiba şu havayolunu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır hayır, uçuşlar iptal olmadı, Can'ın uçması iptal oldu Ceren.

      Evet tatile odaklanalım, tanıdığım birileri işletiyor olmasa otele de gidemezdim ben de, işletenler kardeşimin baldızları olunca ( ne tuhaf geldi bu tanım yahu,Aynur'un ablaları kızkardeşim gibi benim :) eve gider gibi rahatım :)

      Sil
  8. gözünüz aydın cumburlop denize :)

    YanıtlaSil
  9. Bazen sorun bende mi acaba diyorum, boşuna mı kasıyorum acaba diyorum ama bir kere daha doğru yolda olduğumu anladım. Çok geçmiş olsun, negatif çıkmasına sevindim testin. İyi tatiller :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kendimden şüphe eder oldum, herkes dibdibe sokaklarda. Ama işte sağlıklı da olsan ne çıkacağı belli değil. Dikkatli olmak lâzım.

      Sil
  10. Geçmiş olsun. Bir ara bize de hiç test mest yapmadan korona şüphesi koyup iki hafta eve tıktılar bizi. Biz test yaptıramadıkta. En son bir şey çıkmadı zaten. Sizin de negatif çıkmasına sevindim.

    İyi tatiller=))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can pilot olmasa doktor ona da yaptırmazdı ihtimal ama neyse iyi bir doktora denk düştük. Hayır bir sürü insanla bir araya gelmiştik, sosyal mesfeyi koruduk hep ama insan yine de şüpheleniyor.

      Sil