Jüpiter'in Uydusu

Ekim 04, 2017

Sabah dokuzda Can'ı kaldırmayı başardım ve yola çıktık. Bugünkü filmimiz Nişantaşı'ndaydı, yanına da bir kahvaltı hediye ettik kendimize :)


Filme gelirsek, doğrusu dünkü harika filmin ardından o kadar etkileyici gelmedi bana. Ne demek istemiş yönetmen anlamadım.

Suriyeli göçmenler Macaristan'a kaçak girmeye çalışırken yakalanıyorlar. Kahramanımız o sırada vuruluyor ve uçmaya başlıyor.


Silahsız göçmenlere ateş açıp nefsi müdafa diye göstermeye çalışan polislerden sarhoşken ameliyat ettiği çocuğun ölümüne sebep olan doktora, karışık koşuşturmalı bir filmdi. Çocuk neden uçuyordu, Jüpiter'in uydusu ile ne alakası vardı, metroda bomba patlatan kötü Suriyelinin derdi neydi bilmiyorum.

İçine bir çok şey katmaya çalışıp çorbaya dönmüş havası bir de kameranın dönüşleriyle mideyi alt üst edici bir hale sokulmuştu. Bence vertigo olanlar için sakıncalıdır ibaresi yer almalıydı. Ciddi ciddi gözümü kapatıp geçtiğim yerler oldu, dönmekten başım dönecekti aksi halde.

Filmde bir kaç sevdiğim söz vardı ama not alamadım. Sadece  "Biz insanlar başımızı kaldırıp yukarı bakmayı unuttuk, yatay hayatlarımızda yaşıyoruz"  u hatırlıyorum.

Benim tarzım değildi ama kötüydü izlemeyin de diyemeyeceğim. Yalnız vertigolar, aşırı dönüşlü sahnelerden rahatsız olanlar uzak dursun :)

Son olarak şurada fragmanı var, merak edenler bakabilirler.


Benzer yazılarım

15 Yorum yap

  1. Abuksabuk bir şeymiş:( hep denir kötü bir senaryodan iyi film çıkmaz, ama iyi bir senaryodan kötü film çıkmaz. :) Portakal suları çok iştah açıcı gözüküyor, afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben böyle çok karışık ve karanlık filmleri sevmiyorum Müjde, ama film bir festivalde ödül almış. Nasıl alıyor bunlar anlamıyorum :) Portakal suyu güzeldi :)Teşekkürler :)

      Sil
    2. Rüşvet dönüyordur. :( Sinema sektörü için geçenlerde Arka Sokaklar'ın Mesut Komiseri böyle .........sektör görmedim demişti. :(

      Sil
  2. Mesela ben. İki tur dönsem ücncüde midem bulaniyo abla demekki benim icin tehlikeli 😁 onlarda insan kafalari karismis olabilir belki dönmekten 😁😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet senin için tehlikeliymiş Özlem, aman uzak dur :) Valla yönetmenin kafası karışmış gibiydi ama neden bilmem 😀

      Sil
  3. Güzel başlayan güne yakışmamış keşke yürüyüşe gitseydiniz kahvaltıdan sonra😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film çıkışı Nişantaşı'ndan Beşiktaş'a yürüdük Sevgi. Filme biletimiz olmasaydı evde bir şey yapmadan oturmuş olacaktık ihtimal, film işe yaradı diyebilşriz yine de :)

      Sil
  4. Çok aksiyon olunca izleyemiyorum ben :) Portakal suları da harika :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aksiyon çok severim ama politika ve fazlasıyla örtülü mesaj barındıranlar yoruyor beni Yurdagül.

      Portakal suları konu mankeni oldu :)

      Sil
  5. Tam benlikmiş artık bir ay kendime gelemem

    YanıtlaSil
  6. Aşırı dönüşlü sahnelerden korktum açıkçası, kameranın çok hareketli olduğu sahneleri sevemiyorum pek...
    Film vizyona girdi ve hakkında tanıtım yazısı yazdım. Yorum yazına yer vermek istiyorum ama müsaadeniz olur mu diye sormak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşırı dönüş az uz değildi Zülâl, hâlâ neden bir uyarı yapmadıklarını düşünüyorum.

      Tabii ki müsadem olur, ne demek, zevkle :)

      Sil