Dolmabahçe Sarayı

Eylül 01, 2012

Sonunda başardım :D


Bu üç gençle birlikte yola koyulduk :) Simit ve içeceklerimizle motor keyfi yaptık. Üsküdar- Kabataş arası kısa sürüyor ama olsun.


Deniz her zamanki gibi harikaydı ve ben her zamanki gibi sanki ilk defa geçiyormuşçasına seyrettim boğazı ...



Sarayın bahçesine ilk girince bu güzelim saat kulesi karşıladı bizi. Ki burası benim daha önceleri gelip en ileri gidebildiğim noktadır. Ya pazartesi gününe, ya akşam dörtten sonraya denk düşmüştür her gelişim bu sefer çok iyi hesapşama yaptım. Yalnız siz siz olun hesaplamalarınıza en az yarım saat bilet kuyruğu süresi eklemeyi unutmayın.




Hay maşallah çocuklarıma :)






Bu kapıyı hep dışardan çekmişimdir bir de bu açıdan alayım dedim :)


Detayların güzellliği..


Bahçedeki güneş saati.


İçerde fotoğraf çekilmediğinden sadece bahçe kısmında hevesimi alabildim. Tabi dolaşırken fotoğraf çeken birisiyle kavga ettiğimi söylemeliyim. Can diyorki sana mı kaldı , tabi bana kaldı, ben çekemiyorsam kimse çekmemeli :D Şaka bir yana, eğer bir yasak varsa bir de uygulatan olsaydı fena olmazdı, arada da değil adam her köşede çekiyordu ailesini dayanamadım artık. Hayır hem suçlu hem güçlü. Neyse atışmalarımız duyan bir görevli geldi de adamı nazikçe susturmayı başardı. Helal olsun valla.

Şu odadaki dolaplara bayıldım. Burada pek belirgin çıkmamış ama o dolapların rengi de deseni de  o kadar güzeldi ki...

Güya civardaki bir iki müzeyi de gezeriz diyordum ama kara sular inmiş bacaklarım durdurdu beni. Beşiktaş'a yürüyüp ilk gençliğimi andıktan , ama ilk gençliğimde orada olmayan fast foodları mideye indirdikten sonra evimize döndük.

Müzeler de başka bir güne artık :)

Benzer yazılarım

6 Yorum yap

  1. Ah Handan... ben de birkac kez gectim oradan ve ben de hep girmek istemisimdir, birtürlü kismet olmamistir. Resimleri görünce o durumu cok iyi anladigimdan ben de heyecanlandim monitörun karsisinda simdi:)

    Erkan benden de cok istiyor Dolmabahce sarayini görmeyi (Atatürk fanatigidir kendisi), Istanbul'a insallah seneye izinde gidebilirsek, ilk isimiz oraya gitmek olacak sanirim.

    Bir de tartismada cok haklisin, ben olsam ben de kizardim valla. Madem yasak, herkese yasak olsun, kahrolsun cifte standart!:)

    YanıtlaSil
  2. Çok iyi yapmışsın ama sana bir şey diyeyim mi?Ben de olsam ben de gizlice fotoğraf çekerdim:))))İyisin değil mi?Sormama gerek yok gerçi iyi olduğun gayet açık görülüyor:))Ben mi kim katre <3

    YanıtlaSil
  3. Kesin gitmelisiniz Ayşecim, Atatürk'ün odasına gidip de duygulanmamaya imkan yok.

    Katrecim sen nerelerdesin bakiim. Çok merak ettim seni. Mailini de bulamadım. Bana mail at da hesap soriim sana..

    Giriş kısmından sonra gelelim konumuza. Gizlice bir tane falan çekse birşey demeyeceğim ama her köşede çoluk çocuk fotoğraf çekilince sinir bastı bana.

    YanıtlaSil
  4. O nasıl bir mimari?Hayran kalmamak mümkün değil.

    YanıtlaSil
  5. Yıllardır İst. ara sıra gezmeye giderim ama bir türlü tarihi yerlerini gezemedim. Zaman kalmadı oraları gezmeye. Sadece tarihi yerleri özelliklede Dolmabahçe Sarayı için özel olarak İst.gezisi yapmak lazım. Çok istiyorum...

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten de hayran olmamak elde değil Ebru.

    Ben yıllarca önünden geçtim ama bir türlü başaramamıştım gitmeyi, özel geziyi hakkediyor Ebruli.

    YanıtlaSil