Paylaşım :)

Kasım 19, 2007

Efendim bugün mutfaktaki deneyimlerimden sizi biraz faydalandırayım istedim. Bir değil iki değil tam üç tiyo veriyorum şimdi. Dikkatle okuyun :)

Buzluğa buzdolabı poşetiyle kıyma, domates gibi birşeyler koyarken üzerini bastırarak tüm poşete yayarsanız çıkarttığınızda açılması kısa sürer. Üstelik buz dolabında da daha az yer kaplar.

Çorbaları ısıtırken çırpma teliyle karıştırırsanız ilk piştiği zamanki homojen yapısını alır. (Ay mühendisin mutfak tarifi de böyle olur :)

Vee son olarak da dibi tutmuş çelik tencerelerinin içine çamaşır deterjanı koyup kaynatırsanız (tabi su da koyuyoruz di mi:) dibindeki hiç çıkmayacakmış gibi gözüken kömürleşmiş kısım çözülerek ayrılır. (Yok canım sürekli tencere yaktığımı da nereden çıkarttınız?)

Dur dur bir tane daha aklıma geldi. Onu da paylaşayım. Körleşen bıçaklarınızı porselen tabaklarınızın tabanına sürterseniz yeniden kesmeye başladıklarını görürsünüz... (Tabanına mı nasıl sürteceksin? Önce ters çevirmeyi denesen mesela:)

Eh daha nasıl hizmet vereyim bilmem.

Herkese günaydın.

Şöyle kıpır kıpır yerinde duramayan bir haftaya açılsın sabahımız.

Not: Şöyle kıpır kıpır bir şarkı bulamadım bir türlü. Bu sefer de siz bulun bir şarkı canım, insan hergün de beni uğraştırmaz ki bu kadar :)

Benzer yazılarım

0 Yorum yap