Mutfakta Olmasını Kesinlikle İstemediğim Şeyler

Mayıs 07, 2022

Orda bir ev var uzakta,  o ev bizim evimizdir. Taşınamasak da,  içine başımızı sokamasak da.... 

Lalalala laaa. 

Böyle arafta yaşarken insanın hiçbir şey yapası gelmiyor,  bu eve de alışmak istemiyorum (zaten kendi evimde hırsız gibi parmak uçlarında yürürken alışılmıyor da) gideceğim eve de gidemiyorum. Ben de kafamdan mutfak banyo planları yapıp dolaplara ve bilimum ıvır zıvıra bakarak geçiriyorum vaktimi. Zira ev öyle kötü durumda ki her yeri yıkıp yeniden yapmamız gerekecek girmeden önce. Bir bakıma da iyi, kendi zevkime göre yapacağım, eğer kötü durumda olmasaydı bulduğumla yetinirdim ihtimal. Zaten kötü durumda olmasa alamayabilirdik de :D 

Neyse lâfı çok uzattım konuya geçelim. 

Mutfakta bana göre kullanışsız şeylerin listesini yaptım. 


Birincisi mutfak küçük olduğundan karar verdiğim bir konu ama diğerlerini hiçbir şekilde istemem :)

1. Evye. Şu anki evde ikili kocaman evye var, bir önceki evimde de sol üstteki fotoğraftaki gibiydi evye.  Evyeye bu kadar yer gitmesindense tezgâha yer kalmasını tercih edeceğime karar verdim.  O ikinci kısımların bana kazandıracağı ekstra bir değer yok. Bulaşıklık gibi olan kısmının da yok. Tezgâha bulaşık kapatabilirim ama o kısmı kullanamam. Evye büyük olsun, özellikle fırın tepsisi sığdırayım içine zira fırında çok şey yapıyorum ama ikili olması gerekmez. 40 cm lik bir tane yeter.

Bir de evyenin tezgâhın altında olmasını istiyorum.  Son iki evimde de üzerindeydi. İçine doğru suları kırıntıları atamamak sinir bozucu geliyor. Hele sular evye içine akacağına yere doğru dökülmüyor mu... 

2. Çekmece içinde gizli çekmece.

3. Kapaklı dolap içinde çekmece

4. Çekmece içi yemek hazırlama kaşıklığı, bıçaklık falan. 

Bu üçü de pratiklik açısından istemediğim şeyler. Tek bir çekmece ya da dolap kapağı açarak ulaşabilecekken kapağı açıp ya da bir çekmeceyi açıp  sonra bir çekmece daha açmak bana gereksiz ekstra iş olarak gözüküyor. Yemek pişirirken kullandığım aletlerin de tezgâhın üzerinde elimin altında olmasını tercih ediyorum. 

5. Büyük raylı erzak dolabı.

Bunlardan istiyordum ama bu evde görünce hantal ve kullanışsız olduklarını fark ettim. Kocaman dolabı çekmesi bir dert (belki daha kaliteli olanlar vardır ama yine de gerek yok bence),  içine ağır şey koyarsan hepten dert, benim raflar da çıkmıyor, içine dökülenleri temizlemek başka dert, raflar ızgara şeklinde dökülenler her yere yayılıyor. Dolayısıyla ben o dolaba hafif ve kırıntılı olmayan,  çok sık kullanmadığım şeyleri koydum. Hayalimdeki gibi olmadı.

6. Yukarı açılan kapak.

Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyulmuş bilmem. Yana açılanların nesi varmış. Hem de menteşesinin yalama olup kafana düşme tehlikesi de yok yana açılanların. Koca kapağı yukarı doğru tam itmeye çalışmak da başka dert. İstemem.

7. Açık raf.

Yok mutfağı daha ferah gösteriyormuş da yok öyleymiş de. Iıh     istemem. Aspiratörü ne kadar çalıştırırsan çalıştır mutfakta her şeye yağlı buhar sarıyor.  Raftakileri sürekli yıkayıp duramayacağım şimdi. Rafların kirlenmesi de cabası. Kapaklı dolapları tercih ederim. 


Mutfağımda istediğim şeylere gelirsek.

1. Şu derin tencere konulan çekmecelere bayıldım,onlardan isterim. 

2. Dediğim gibi geniş evye.

3. Tezgâh altı çöp kutusu istiyorum . Tezgâhtakileri içine atıvereyim, ortalıkta da gözükmesin.

4. Minik raylı baharatlık. Büyüğünü ne kadar sevmediysem bunu da o kadar sevdim. Hemen elimin altında,  çok işe yarıyor.

Bunlar dışında tezgâhta az eşya istiyorum ama ekâbirliğim buna izin vermiyor. Çaydanlık, ekmek kızartma makinası, mutfak robotu ve kaşıklık hep orada durunca mecburen kalabalıklaşıyor etraf. Ama bu konuda da elimden geldiğince kapalı alan yaratmaya çalışacağım. Bakalım.

Bu arada evin mutfak balkonunu kapatıp mutfağa katmışlar. İyi hoş da hem mutfakta bir işe yaramamış, hem de evin bir odasının penceresi o balkona açılırken mutfağa açılır hale gelmiş.. Onun da değişip yeniden balkona çevrilmesi gerekiyor. Küçücük bir yer zaten, bari odaya temiz hava gitsin.

Sizin aklınıza gelen Handan şu çok güzel  ya da kesin şunu yapma dediğiniz şeyler varsa söyleyin anacım. Elbet bir gün o ev boşalacak.


Not : Fotoğraflar internetten alıntıdır.

Benzer yazılarım

12 Yorum yap

  1. Merhabalar.
    Mutfağınız her şeyiyle çok güzel. Aspiratör konusunda sizinle hemfikirim. Çünkü mutfakta dolapların yüzü, duvarlar fayans kaplama ise fayansların yüzü, saten boya ise duvarların yüzeyi yağ içinde kalıyor. Burası mutfak yemek pişiriliyor kokular ve buharlaşan yağlar her tarafı berbat ediyor ve aspiratörün hiç faydası olmuyor.
    Bu güzel mutfağınızı bizlerle paylaştığınız için emeğinize sağlıklar dilerim.
    Sizin ve tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutlarım.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Recep Bey. Yalnız sayenizde farkına vardım, fotoğraflar benim değil, internetten almıştım, onu belirteyim yazının sonuna, benim mutfağım henüz yapılmadı, yapıldığında paylaşacağım :)

      Sil
  2. Yaa benim su anki mutfagimda istemediğin o raylı dar uzun dolaplardan var çok üzülüyorum yeni mutfakta olmayacağı için benim için vitrin gibiydi bütün camlı kavanoz içindeki bitki çaylarım oradaydı kolayca bulup alıyordum ☹

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninkisi daha kullanışlı bir modeldi sanırım Sevgi, benimkisi eşek ölüsü gibi ağır açmak bile istemiyorum. Çok geniş ve yüksek, hantal bir şey.

      Sil
  3. 1, 2 ve 3' yürekten katıldım. 5'i deneyimlemedim ama sana güvendim. Bende istiyordum kendi evime şu an vazgeçtim. 6'yı bilmiyorum ama 7'yi ocaktan uzak bir yere kendi evime yapmam lazım. Otuzbinmilyon el yapımı fincanımı da sergilemeyeceksem neyleyim. :D
    İstediklerinin de hepsine bayıldım. Şu çöp kutusunu mermer değil de farklı bir tezgah seçince (adını anımsayamadım ama lazım olursa bulurum) tezgahın kendisinden yapıyorlar kapağı efsane şık duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beş konusunda belki benimki gibi hantal olmayan bulunabilir She, yine de onun yerine kapaklı dolabı tercih ederim ben :)

      Eminim öylesi çok şık olur.

      Sil
  4. Sen her şeyi güzelce düşünmüşsün. Buna ekleyebileceğim bir şey yok :-) Tencerelerin çekmeceye konması büyük rahatlık. Her zaman üst raflara uzanamıyorsun. Lavabonun tezgahın altında kalması da kullanışlı oluyor. Elinle suları itekleyiveriyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutfak tezgâhının üzerini silme zorluğu beni deli ediyor, bu evyeleri neden böyke yapıyorlar mantıklı bir sebep bulamadım.

      Sil
  5. Hayırlı uğurlu olsun 💕
    Handan'cim eminim çok güzel olacak, güle güle oturun.
    Sevgiyle 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz Merih, bizden de sevgiler :)

      Sil
  6. İkili evye hiç pratik olmuyor gerçekten de. Tencereçekmecesine bayıldım ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece temizlenecek alan artıyor . Tencere çekmecesi öyle güzel ki:)

      Sil