15 Mayıs'ta Blog Açanlar Burada mııı ?

Mayıs 15, 2022

Sene 2005. İki küçük çocukla evden çıkamamaktayım. Kendimi unutmuşum koştururken. Yazılar yazan, sabahlara kadar müzik dinleyip defterler dolduran, kitap okuyan Handan çok gerilerde kalmış. 

Gazetenin Pazar ekinde bir blog yazarıyla sohbet var. İnternette günlük. Hımmmm. Kendimi bildim bileli günlük tutarım,  tam benlik bu iş. 

Blogger henüz böyle türkçeleşmemiş. Göbeğim çatlıyor kurana kadar. Özene bezene yazıyorum ilk yazımı.

Takip etme,  birbirinden haberdar olma halleri de yok. Blog kardeşliği diye bir site açılmış. Ona üye oluyorum. Html kodunu temama ekliyorum. Böylece üye olan diğerlerinin yazılarından random düşüyor bloğuma. Oralardan, yorumlardan falan insanları görüyorum.  Ama internetten ilk yorumu alana kadar vakit geçecek.

Blogcularla da tanışıyorum bu arada. Onların sitesi türkçe. Derken kendimi blog yarışmasında buluyorum. Neden?  Blogcular birbirlerini oyladıklarından yarışmaya katılmalarına izin verilmemiş, beni aday gösteriyorlar :D Hahaha. Ne de özenli yazıyorum o sıralar bir görseniz. Ve fakat safi bunalım. 

Yarışmada ikinci oluyorum. Ama bir sürü blogla tanışıyorum.  Yeniler geliyor dostum dediğim kimileri hiç ses vermeden yok oluyorlar zaman zaman üzülüyorum. Tamam blog yazmayı bırakabilirsin ama her sabah selâm verdiğin insana iki sözü olmaz mı diye düşünüyorum.

Benimle aynı gün açan bir sürü blog var. Şimdi sevgili Evren'in Günlüğü'ndeki en eski bloglar listesine baktım da benden öncekiler son bir senedir yazmamış gözüküyor, bilmiyorum belki site açmışlardır kendilerine. Yani aralıksız yazan en eski bloğum diyebilir miyiz bana artık :D

17 sene.

Ben 17 yaşımdayken üniversiteye başlamıştım :D

Bloğu açtığımda doğanlar genç olmuşlar, ergen olanlar çoluğa çocuğa karıştılar :D

Hiçbir zaman çok gelen gideni olan, tıklanma sayısı yüksek bir blog olmadım. Her telden çalan bloğum daha çok kendim ve çocuklarım için bakıp gülümsemelik bir hatıra olsun diye yazılıyor.

Kaybolup gidenlerin ardından gelen bir sürü dostlarım oldu. Sanki aynı mahallede birlikte büyümüşüm gibi hissettiklerim var, yılbaşı zamanı posta kutumu kartlarıyla şenlendirenler var, arada buluşmayı başarıp sohbete doyamadıklarım buluşup sohbet etmeyi hayal ettiklerim var.

İyi ki açmışım bloğumu :)

Benzer yazılarım

20 Yorum yap

  1. Nice yıllara, sağlıkla...🌌💐🎂

    YanıtlaSil
  2. İyi ki açmışsınız bloğunuz ve iyi ki tanımışım sizi:)

    YanıtlaSil
  3. iyi ki bloglar aracılığıyla kesişmiş yollarımız:)
    nice güzel paylaşımlara...

    YanıtlaSil
  4. Ruhundaki doğallık ve şenlik yazdıklarına da yansıyor. Daha nice yıllara Handan

    YanıtlaSil
  5. O kadar az gelebiliyorum ki blog mahallesine. Ne okuyabildim, ne yazabildim bu ara. Ama gönlümün ayrı bir köşesinde burası. Çünkü sizler varsınız, iyi ki varsın. Blog mahallesine yolum iyi ki düşmüş iyi ki seni tanımışım. Yıllar boyu yazman dileğiyle

    YanıtlaSil
  6. devletşah ile buluşmamız var, anadolu yakasında Tarihi çınaraltında bir blogçular toplantısında. Hatta arkadaşta benle gelmişti. Kendisinin fındıklı kurabiye tarifi vardı. Onu yapıp getirmişti arkadaş toplantıya, devletşahta tarifi alıp yapıp blogta yayınlamıştı. Hala blogta var tarif:)) İlk olarak takı bloğu açtım. Daha sonra bloğumun isminde Türkiyenin ilk kadın hobi formunu kurmuştum. Suikaste uğradı:)) yıllar sonra tekrar açtım bende başka bir isimle...

    YanıtlaSil
  7. Bence de iyi ki! ❤️ Nice 17’lere..

    YanıtlaSil
  8. İyiki açmışsın güzel gülüşlü Handan nice yıllara seni okumak dileğiyle. Hülya

    YanıtlaSil
  9. Sen blog yazmasan, ben bloğa taşınmasam nerede buluşacaktık Handan'ım.
    Sen hep yaz, paylaş, gül, gez, sevin... Hayat seninle zenginleşiyor bak 💙

    YanıtlaSil
  10. İyi ki açmış ve iyi ki paylaşmaya başlamışsın. :)

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel eski blogların yazmaya devam ettiğini görmek...

    YanıtlaSil
  12. 17 yıl, büyük başarı... Hangi seneydi hatırlamıyorum ama ben senin ilk yazını hiç unutmadım. Hafızam beni yanıltmıyorsa Metos Kanada'daydı, sen sürpriz yapıp gitmiştin, çocuklara yemekler yapmıştın. Hatta bir blogger ile de buluşmuştun.
    O yazı ile girdin hayatıma ve şu an günlük hayatta da aklıma gelen (sanal olmayan) arkadaşlarım ile aynı kefedesin. Kendim yazmadığım dönemlerde bile öncelikle açıp okuduğum, içimi aydınlatan bir blog bu. İyi ki varsın...
    sonuç: Kadıköy'de o çay öyle ya da böyle içilecek :)
    Çok çok sevgiler
    kendime not: blog yazmayı ihmal etmemem lazım. Burası kurtarılmış bölge gibi, sanki paralel evren gibi, düşler ülkesi gibi, çok güzel bir yer

    YanıtlaSil
  13. Ben de 17 yaşındayken üniversiteye başlamıştım.

    İkinci olunca ödül vermişler miydi? :-)

    Benim bloğun açılış tarihi19 Mayıs ve sana bu yorumu yazarken fark ettim ki yarın benim bloğumun doğum günü :-) Yarına bir yazı hazırlamıştım, onu erteleyeyim de yıldönümü için bir şeyler yazayım. Bu yazını okumasam kaçıracaktım yıldönümünü hahahahaaa :-)

    YanıtlaSil
  14. Nice yıllara Handan. Severek takip ediyorum paylaşımlarını. Bende ilklerden değilim ama baya yıllar oldu benimde. İlk hararetli zamanları şahaneydi, etkinlikler ,canlı buluşmalar, yarışmalar, çekilişler neler neler:) Biraz demode kalıyor şimdilerde ama alışan vazgeçemiyor bloglardan, halaçok keyifli hem yazmak hem okumak. sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar.
    Demek 15 Mayıs 2005'ten beri Blogger'de blog yazıyorsunuz. Sizi tebrik eder ve 17. yıldönümünüzü kutlarım.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  16. Nice yıllara o halde. İyi ki bloglarımız var benim de iyi ki yapmışım dediklerimden. Zaman zaman daha az da yazsam asla vazgeçemem.

    YanıtlaSil