Aklımdan Geçenler

Ekim 29, 2017

- İsmet, nedir sizin cephede durum ?
- Valla gayet iyi, bizimkilere bir level atlattım, yan tarafla dostluk kurduk hep beraber yeneceğiz inşallah.
- Ne leveli ne dostluğu?  Ordunun morali ne alemde.
- Moralleri iyi olsun diye her gönderilerini layklayıp duruyorum . Bazen kalp,  çiçek miçek yapıp veriyorum gazı.
-??? Düşman ordularını püskürteceğiz yarın.
- Yarın mı?  Ama yarın dizimin yeni bölümü yayımlanıyor, kaçırmak istemem, öteki güne alsak.
- La havle, ne diyorsun İsmet sen?
- Şu an bir şey diyemiyorum,  karşı taraf tivit atmış da retvitlemem lazım. Dakikada beş tane yaparsak zirveye çıkarız.
- Bilgisayar başından kalkacak mısın artık?
- Dur dur,  çok dramatik videolarım var paylaşacak, gözyaşı garanti. Gurur duyacaksınız izleyince. Onuncu yıl marşını da ekledim mi arkasına, sırtımız yere gelmez.

Dememiş tabi. Hava soğuk da dememiş. O kadar çok düşman var  ki hangi biriyle savaşalım  her gün yeni bir yer çıkartıyorlar dememiş. Ben mi kurtaracağım vatanı dememiş. Yurt dışına kapağı attık mı uzaktan üzülürüm hallerine de dememiş.

İyi ki dememişler.

Başta Atam olmak üzere hepsine binlerce teşekkürler.






Benzer yazılarım

16 Yorum yap

  1. Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun Handan . Özellikle kadınların minnet duyması gereken cumhuriyet iyi ki var.

    YanıtlaSil
  2. Bir bayram daha geçti sanki her sene coşkumuz artıyor :)

    YanıtlaSil
  3. geçmişle günümüzü harmanlayıp güzel bir giriş yapmışsın ama bir yandan da geçmişte atalarımızın bizler yaşında başladığı bağımsızlık mücadelesini ve bizim oların yaşında tek derdimizin dizilerimiz ve internet olması gerçeğini de vurgulamışsın yahu. onların binlerce emek ile kurduğu emanet ettiği cumhuriyeti gençler ne hale getiriyor. güzel bir yürüyüş olmuş cumhuriyet bayramı tüm ülkemiz için kutlu olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece gençlik değil Sümeyye, top yekün hepimiz o durumdayız. Gençler belki de daha cesur olacak ana babalar aman uzak dur ama güvende kal demeseler. İnce dengeler bunlar.

      Orada o kalabalığı görmek, bayramı herşeye inat kutlamak güzel :)

      Sil
  4. Sosyal medyada herkes büyük büyük laflar paylaşıyor, hayata da uygulamak lazım. Balkonlara Atatürklü bayrağı asmakla başlayıp, aile içerisinde bu bayramların önemi, değeri konuşularak sizlerin de yaptığı gibi en yakın şenlik alanlarında coşkuya ortak olmalı. Biz de okul balosuna katıldık. 'Türkiye'nin doğum günü' diye Atoş ortalarda gezindi durdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atoş'u öperim ben kocaman kocaman, güzel yürekli tatlı oğluşum benim :)

      Evet, hayata da uygulamak lâzım Burcu. Kılımızı kıpırdatmamız lâzım.

      Sil
  5. Maalesef günümüzde herkes klavyeden vatan kurtarıyor:(((Kaç yıl oldu hatırlamıyorum 3- 5 yıl olmuştur "Atatürk de facebook'ta 'beğen'e tıklaya tıklaya kurtardı zaten vatanı" demiştim. Laf çok, icraat yok:( Bizim Keçiören akp li belediye tık yoktu:(((( 7 sülalelerini ..........affedersin böyle belediyenin....tepem attı aklıma geldikçe:( neyse takımımın renklerini de gördüm orada sarı-lacivert pek bi hoş:)eline sağlık canım, ayaklarınıza sağlık ne güzel olmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadıköy Belediyesi on gündür bayram coşkusunu yaşattı Müjde, hele bütün mahalleleri dolaşan küçük bando hepimize çok iyi geldi. Darısı diğer belediyelerin başına.

      Evet layklayıp retivitleyerek olmayacağını görmek gerekiyor. Sayfasına kocaman bayrak asıp çocuğunu bayram kutlamasına bile uyusun diye yollamayan aileler uyuyan neail yeriştirsiklerini görmeliler.

      Sil
  6. Bir önceki gece veli whatsup grubunda ay pazarımız bölündü, gitmek zorunlu mu gibi bir sohbet ediyorlardı ki nası bir hışımla saydırdığımı bilmiyorum :))) Her sene yaşıyorum bunu ve ne onlar uslanıyorlar ne de ben... Bu sene Oytun tembih etmişti halbuki anne arkadaşlarım ne kızgın annen varmış senin diyorlar sonra diye ama yine olmadı tabiki... Geçmişine saygı göstermeyene ben hiç saygı gösteremeyeceğim hiç kusura bakmasınlar.

    Emekli olunca ya Kadıköy ya da İzmire benim istikamet :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de çileden çıkartıyor o veliler, ama baksan sosyal hesaplarında ne duygulu ne vatanseverlerdir. İyi yapmışsın Şebocum.

      Kadıköy, Kadıköy, Kadıköy :)

      Sil
  7. Önce şaşırdım başlarında yazının, sonrasında da buruk bir gülümseme oturdu dudaklarıma. Ne güzel anlatım, bayıldım. kaleminize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Halil Bey,milletçe o buruk tebessümlerimiz silinip gözlerimizin içi güler umarım bir gün.

      Sil