Şu Boğazı Bir Doldursak

Ağustos 27, 2016

Üzerini de gökdelen ve avmlerle kaplasak da rahat etsek.

Biliyorsunuz sinirlerim laçkalaşmasın diye tvde haber açtığım yok, gazetede de köşe yazarlarından arada okuyorum, başımı kuma gömdüm. Hayır üzülmek,sinirlenmek ve çeneme vurması dışında yaptığım bir şey olabilse hep takip edeyim de..

Neyse ben ne kadar kendi içime gömülsem de yollardaki panolar gözüme gözüme girip beni sinir ediyorlar.

Bugün köprü açılışı varmış. Kuzey ormanlarının yok edilmesi, hayvanların yaşayacak yerleri kalmaması, şehrin nefes aldığı son noktaların da talan edilmesi zaten acı veriyor. Bir de yazmışlar altına gurur duyacakmışız.

Ciddi ciddi düşündüm olayda gurur duymamı gerektiren ne var diye.

Hadi köprü trafiği azalacak belki (pöh) mutlu olun deseler anlayacağım da gurur neden duyuyorum. Bi fikri olan var mıdır?

Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. Bende merak ettim şimdi hiç bir fikrim yok .çok mu cahılım ne😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bu cahillikle nereye varacağız Siyah Kuğu, köprüye çıkıp selfi çekenlere sorup biraz cehaletimizi giderseydik keşke :)

      Sil
  2. ben sokağa bakınca bile depresyona giriyorum. geçen gün yolun ortasında durup bağırdığımı fark ettim. o kadar sinirlendim ki.. keşke ben her şeyi değiştirebilecek kuvvette olsaydım dedim. binalar 5 kattan yüksek olmazdı misal. her evin bahçesi, nefes alınabilecek yeri olurdu.

    hatta o sinirim tekrar gelmişken üstüne bir yazı patlatayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de nefes alacak yer kalmadı Büşra. Kimse almasa o evleri yapamazlardı, yerden yükselme kompleksi olan bi millet miyiz neyiz anlayamıyorum. İçim acıyor kesilen ağaçlara,yükselen binalara baktıkça. Ama nankör olmayalım yere yeşil halı serip yanına da yapma bitki koyarak yirmibeşinci katta bahçe keyfi falan yaratıyor adamlar!

      Sil
  3. sen gurur duy yeter. büyüklerimiz gerisini bizim yerimize düşünür 😠😠😠😠
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Çenebaz yaaa,ben niye düşünmeye çalışıyorum ki?

      Sil
  4. Bugün koşa koşa köprüye gidip "çok mutluyum" diyerek fotoğraf çektirenleri seyrettim ben de haberlerde. "Ne güzel" dedim "hiç dertleri, tasaları yok demek". O kafadan istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir masal vardı bilir misin Sezer. Ülkedeki sulardan bütün halk delirmiş bir tek padişah ve vezirler içmeyerek sağlam kalmışlar. En sonunda bakmış böyle olmuyor, getirin şu kuyunun suyundan demiş padişah.

      Ben de aynı durumda hissediyorum kendimi :)

      Sil
  5. Medeniyet ve yenilik adına yapılan bazı şeylerin bizlerden alıp götürdükleri ile getirilerini tartsak zararlı çıkacağımızdan eminim beton yığınları arasında rüzgarı bile hissedemez olduk .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunların medeniyyetle bir alakası yok ki Evimin Güncesi, medeni bir insanın insana ve dünyaya saygısı olur. İnsanoğlu gözü dönmüşçesine bindiği dalı kesmekte.

      Sil
  6. Padişahım çok yaşa,padişahım çok yaşa,ŞAK ŞAK ŞAK.Ayol bu kadar basit işte,neyi anlamıyon kız,teslim ol rahatla.İnsanların aptallığına olan hırsımdan kudurmuş durumdayım idare et.Hastalandıklarında köprünün bacaklarına sürünüp iyileşecekler çünkü hastanelerimizde aylar sonrasına randevu var ama köprünün bacakları şifalı.İstanbul'da havadaki zehşrli gaz oranı sürekli yapılaşmadan dolayı tavan yaptı ( inşaatların ve binaların ürettiği bir takım gazlar insan sağlığı için tehlikeli.Pek çok ülkede bu gazların ölçümü sürekli yapılıyor ve binalarda oturmaya bu gaz oranlarına göre izin veriliyor ) nefes alamayanlar yine köprünün bacaklarını koklayacaklar.Gelşr azlıpından dolayı ömrü boyunca araba sahibi olmaları mümkün olmayan şak şakçılar,araba sürme heveslerini köptünün telleri üzerine oturarak giderecekler vs vs .Benim anladığım mutluluk sebepleri bunlar işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gurur duymalısın Sevda, bak çok gereksiz şeyler düşünüyon,otur aşağı gurur duy tamam mı :) Hem üzülmene gerek yok hastaneler berbat olabilir ama cenaze işleri çok gelişmiş durumda, meselâ ambülans bulamazsın ama şehriler arası cenaze töreni için üç otobüs kapabilirsin bedavaya. Nankör olmayalım şimdi.

      Sil
    2. İvit,namkörüm ben,gurur duyom şu andan kelli.Hatta misyon edindim,tüm evropaya yayacam bizim köprümüzle gurur duymayı

      Sil
    3. Eferim bak, ben de seninle gurur duyuyorum artıkın :)

      Sil
  7. Yaaa bi de köprüde mutlu mutlu foto çekip de sosyal medyaya koyanlar var, gıcık oluyorum... Gitti caaanııım doğa yazıklar olsun... Valla İstanbul trafiği köprü ile biraz zor rahatlar! Farklı çözümler bulmalılar! Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünyanın en kalabalık altıncı şehri olarak gözüküyor İstanbul Persephone. Ülkenin başka şehirlerine yatırım yapmadan buranın trafik sorunu bitmez. Hem köprü sanki bir işe yarayacak, bütün yollarda trafik var ki artık, her saat her yol tıkalı.

      Sil
  8. Göz boyama işlerinde, dostalar alışverişte görsünden başka bir şey değil.
    Ben en çok şuna kızıyorum; babanızın malı değil, babanızın parası da değil. Nasıl bu kadar sorgusuz sualsiz haracnıyor, onu anlamıyorum.. Neyse...

    Bir gün dolacak herhalde, bu kadar çaba boşa çıkmayacaktır yirmi otuz yıl önce...

    YanıtlaSil