Gözümü Korkutan Kitaplar

Ağustos 25, 2016

Sevgili Dağınık Anne beni mimlemş. Kitaplı mim yuppiii :)


1) Okuyamadığın bir kitap?

Kırmızı ve Siyah'a üç kere başladım,olmadı. Masumiyet Müzesi'ni bitiremedim. Çok var okuyamadığım kitap. Beni sarmayınca bırakıyorum öylece.  En son Schrödinger 'in Kedisi 'ni bıraktım. Iıh, gitmedi.


2) Zaman olmadığı için okuyamadığın bir kitap? 

Okuyasım yok diye okumayabilirim ama zamanım yok diye okuyamadığım bir kitap hiç olmadı.

3) Bir serinin devamı olduğu için okuyamadığın bir kitap?


Taht Oyunları'nı almıştım. O kadar da bakıp aldım ama birinci bölüm yazan kitap beşinci cildin birinci bölümüymüş, hahaha, duruyor öyle bir köşede.

4) Yeni çıkan ve okumadığın bir kitap?


Bu soru ne demek istemiş anlayamadım. Yeni çıkan okuyamadığım binlerce kitap yok mudur?

5) Okuduğun bir kitabı beğenmediğin için o yazardan okuyamadığın bir kitap?

Bi düşüneyim. Aslında tek bir kitapla öyle bir sonuca varmıyorum sanırım. Bir iki kitaptan sonra böyle bir sonuca varabilirim ancak. Orhan Pamuk'tan kaçıyorum. (Yine de bana hediye gelen kitabını okudum ve beğendim)

6) Havanda olmadığın için okuyamadığın bir kitap?


Bak bu çok olur. Mesela yaz başından beri sadece macera kitaplarına yöneldim. Ustam ve Ben, Şıpsevdi, Deliliğe Övgü havamın gelmesini bekliyorlar :)

7) Çok büyük olduğu için okuyamadığın bir kitap?


Ağır kitapları okumayı sevmiyorum, yatarak okuduğumdan kolumu ağrıtıyorlar. Rüzgârın Adı'nı senelerce sırf bu yüzden almadım. Selen sağolsun e kitap halini verdi de okudum. Artık ağır kitapları bu şekilde okuyacağım sanırım :)

8) Kapağını beğenip aldığın ama kötü yorumlar okuduğun için okumadığın bir kitap?


Deneyimlerim kendim okumadan karar vermememi söylüyor. Hele ki kitabı aldıysam muhakak okurum ( bitirmesem de başlarım) o yüzden okumadığım kitap yok.

9) Okumaktan en çok çekindiğin kitap?


Ooo o kadar çok vardır ki. Hâlâ Sofi'nin Dünyası'nı okuyacağım meselâ. Bir de tarihi, bilgilendirici falan kitaplardan kaçıyorum, ders kitabı moduna giriyorum hemen.

10) Uzun zamandır okunmayı bekleyen kitap?

Ustam ve Ben bekliyor sanırım, iki seneyi geçti.

Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. Ben de mimlenmiştim ama yapar mıyım bilmiyorum bakalım. Ustam ve Ben'i daha bekletme, kadının yeni kitabı çıktı :) ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha aslında bu kitabı okullarına yaptığı bir ziyarette Bilgiç almış Emine. Alınmışken bir bakayım diye duruyor ama sıra gelmedi bir türlü :D

      Sil
  2. ustam ve ben'i okudum pek sarmadı beni ama yarım bırakmamak için okudum ve sevemedim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir bakacağım artık Kerime, sarmazsa beni de bırakırım, hiç bitiremem :D

      Sil
  3. On kitap var okunmaya bekler hepsine okumayı istediğim kitaplar kışın sanki daha azla okunuyor gibi..Momo var elimde uykulu uykusuz okuduğum ve sonuna yaklaştıkça beni bir korku sarıyor nedense 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kışın gerçekten de daha çok okunuyor Sevgi, hava erken karardığından sanırım :) Momo'yu çok sevmiştim ben :)

      Sil
  4. Merhaba Handannn :) Masumiyet Müzesini zorlayıp bitirmiştim,Ustam ve Beni severek okumuştum..ekitaba ben de sıcak bakmaya başladım :) öpüyorum seniiii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nuray :) Yok ben bitiremedim Masumiyet Müzesi'ni. Bakalım Ustam ve Ben 'i beğenecek miyim :) Kalın kitaplarda hararetle öneriyorum. Ayrıca telefondaki bir iki kitap yolda kurtarıcı olabiliyor :)

      Sil
  5. Öyle çok tembelleştim ki kitap okumaya hiç zaman ayıramıyorum.

    en kısa zamanda harekete geçmem lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle zamanlarımda çıtır çerezlere yöneliyorum Esmanur, okuma keyfimi yeniliyorlar :)

      Sil
  6. Mimde olmayan başka bir soruya cevabını da ben merak ettim Handancım :)
    En çok sevdiğin ilk 3 kitap? desem ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımmm bu çok zor bir soru olmuş Ülkü. Bu sene okuduklarımdan sıralayayım ben. Uçuk kaçık kitapları seviyorsan Otostopçunun Galaksi Rehberi çok güzeldi. Burhan Sözmez'in Kuzey'i masalsı yapısı ile insanı düşüncelere salıyordu. Buket Uzuner'in Toprak'ı tıpkı serinin ilk kitabı Su gibi hem heyecanlı hem de çok güzeldi. İstanbullular'ı da çok sevmiştim bak şimdi bilemedim.Zaten biraz daha düşünsem üç kitap olacak on üç :)

      Sil
  7. Sofie'nin dünyası benim için klasik kitaplardandır. felsefe sever olduğum için olabilir fakat ısrarla tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büşra o kitabı okumayı çok istiyorum, kesinlikle okuyacağım :)

      Sil
  8. Çok benzer şeyler düşünüyorum senle bacım,Sofi'nin Dünyası on beş yıldır elimde,hala bitmedi.Orhan Pamuk'un yazarlığını okuyucu gözüyle,özenti buluyorum,Rus gibi yazmaya çalışan ama aklı Türk gibi çalıştığı için kıvıramayan bir adam,bir çok kitabını da okudum,okumadan eleştirmiyorum yani.Okumaya vaktim yok cümlesindeki derin anlamı da hiç çözemedim.Afedersin ben,mıçarken de okuyabiliyorum.Okumak için özel bir vakit yaratılması gerekmiyor benim bildiğim.Eskiden okuyup bitiremediğim kitapları dert edinirdim,şimdi bazı kitapları uzun seneler içinde bitirmenin yanlış bir şey olmadığını kabul ettirdim kendime.Sendeki durum da aynı gibi,ben iki günden uzun elimde kalan kitabı yavaş okuduğumu düşünüyorum,hep acelecilikten,sonra da ay şunu da okuyayım,bunu da yetiltireyim diye kendimi yiyorum.Sen de benzer durumdasın sanki.Ay sabahlar olmasın kııızz,okuyalım da okuyalım.......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyalım da okuyalım Sevda :) Günaydın :)

      Sil
  9. Güzel bir mim hazırlanmış ama bazı sorular zorlama olmuş gibi geldi bana. Bende yapacağım inşallah. Ben işlerimi hiç bitiremiyorum. Siz nasıl başarıyorsunuz zaman yaratmayı, acayip kıskanıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bazı sorular öyle gibi :)

      Akşam televizyon pek açmam Zülâl, kitap sardıysa her işin arasında kendimi onun başında bulurum :D Ama ben evdeyim tabi, fırsatım daha çok. İşe giderken vapurda okurdum. Tek üzüntüm arabada okuyamamak :(

      Sil