Bizim Handan'ın Mutfak Koşturmacaları

Mayıs 10, 2016

Herkesin mutfakta uzman olduğu bir alan vardır elbet.

Benimkisini buldum.

En çabuk şekilde mutfaktan çıkmak  :D

Allah sizi inandırsın bütün yüksek möğendis bilgilerimi iş akış şeması yaparken kullanıp (Yok artık kâğıda dökmüyorum şemayı tabi, aklımdan aklımdan)

Diyelim tam sebzenin birisini yıkayacağım o an aklıma diğerini ocağa koyup o pişerken bunu yıkamak geliyor,  ya da işte çabuk pişen, yavaş pişen falan hemen toplayıp çıkartıp ona göre sıralıyorum. Zaten alengirli yemeklerle uğraşmam hiç.

Yalnız çocuklar çiğ sebze ağızlarına sürmediklerinden (Salata yani) her gün sulu sebze yemeği veya çorba koymaya çalışırım sofraya.  Ama pırasa piştiyse ana yemek odur. Pışıık et pişireyim yanına da Can da dahil olmak üzere hiçbiri ıspanağa, fasülyeye bakmasın, yemezler :) Yemezler işte öyle yaparsam :D

Neyse konuyu dağıttım ama zaten bi cümleydi ana konu yanına biraz daha malzeme koyayım dedim :)

Sonuçta aynı anda ocakta dört tencere onu karıştır bunu çevir derken girmemle çıkmam bir oluyor. Bir de etrafı o kadar kirletmeseydim iyiydi tabi :)


Benzer yazılarım

22 Yorum yap

  1. Handan yine akşam akşam keyif kattın ...
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  2. Aaaa aynı ben yeminlen. Mutfaktan çıkmak için nasıl pratiğim nasıl hızlıyım bir görsen:))) Ama ne yapalım benim dünyaya gelme amacım yemek yapmak değil yani bunu tespit ettim:)

    YanıtlaSil
  3. Kendimi gördüm okurken :) hiç bilmem cicili bicili yemek. En basit en hızlı ...hatta hafta içi iki akşamı kahvaltıyla geçiştiririm, o derece :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pratik yemeklerin gücü adına :) Aksi halde mutfaktan çıkmaya ihtimal yok Burcu :)

      Sil
  4. pratik ama lezzetli çok yemek var. haklısın o ortamı hemen terk etmek lazım. bunlar çalışma hayatının getirdiği pratiklikler
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de pratik ve lezzetli yemekler var Çenebaz.Meselâ kapuskada da pirinç vaar, lahana vaar, kıyma vaar, sarmaya ne gerek var, hahahah :D Çalışma hayatım da pek kısa sürdü ama hâlâ o moddayım ben de :D

      Sil
  5. Hahahh yine günüme renk kattın sevgili Handan (: Mutfaktan çabuk çıkmak haa. Bu anlattıkların benim hiç başaramadığım bir şey . Mutfağa girmek neredeyse yarım günümü alıyor . Bu durumda sizi tebrik ediyor ve birazcık da kıskanarak sevgilerimi sunuyorum (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülümsetebildiysem ne mutlu Sade :) Benden de sevgiler :)

      Sil
  6. Sebeze piştiyse bizim evde de ana yemek odur :)) Hiç kimseye burun büktüremiycem vallahi :))

    Ahhh şu mutfak dağıtma olayına bende hastayım... Bazen bakıyorum 10 çeşit yemek çıkartmış ama mutfak bal dök yala ahahahaaa :)
    Bizden ev hanımı olmaz Handan :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa, arada bir yemek tarifi vereyim fotoğraflı diyorum, Alaaah, fotoğrafın orasını kes, arka planı bulanıklaştır, yok lekeyi fotoşopla falan derken içime fenalık basıyor Şebnem :D Yahu ben on altı yıldır ev hanımıyım güya ama çalışan kadın kaçmış ruhuma hahahah :D

      Sil
  7. Keyifle okudum, ayrıca kendimi gördüm bir an :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Mutfaktan çabuk kaçanlar kulübüne bir üye daha :)

      Sil
  8. görüyorum ve arttırıyorum , mutfaktan nefret edenler kulübü :D
    yaa bıktım bıktım arkadaşım , ben o kadar uyuşuk uyuşuk yapıyorum ki nedenine gelince sürekli şrkı söylüyorum, hatta elimde kaşık birden durup nağmeler felan yapıyorum, o kadar uzuyor ki yemek işi :)biri videoya çekse yayınlasa tıp dünyası kesin arştırmak ister beni :) istek şarkı peçeteyle yollaybilirsin.
    az önce baktım senin adında bir şarkı var mı diye ben, adım derya ya, bazen ah derya ah bitmez dünya işi diyip "aman bre deryalar" da söylerim yemek yaparken :D.
    Senin adında bir şarkı buldum ama bayılacaksın ben ilk defa duydum. sen biliyor muydun?
    google'a handan şarkı dedim ilk o çıktı. çoook sevdim yaa . sana gelsin handancım <3 ezberle bari mutfakta söylersin. "niçin böyle üzgünsün Handan az bir gülümser misin" diyor:)
    iyi gelir yemek yaprken :D
    şarkı burada;)
    https://www.youtube.com/watch?v=I3EHkzsGbUQ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha zamanda yolculuk yaptım sanki bir anda Derya, bilmez miyim o şarkıyı. (Ay bilmese miydim yaşım çıkacak şimdi ortaya :) Ama asıl şarkım Cana Rakibi Handan Edersin oluyor, Zeki Bey sizden alalım lütfen.. https://youtu.be/SXynUr5Bz3w

      Sil
    2. ooo Zeki Müren :) Han^dan diyor (n'yi nasıl da yumuşatmış çok tatlı çok estetik ;) ) sanat güneşimizden adını da duyduk gelsin soğanlar fasulyeler pırasalar kim tutar bizi :D

      Sil
    3. Bir yengem bir de ilkokul öğretmenim öyle Handan derler bana Derya:) Başka birisi dediğinde yadırgarım :D

      Sil
  9. Ohh be sadece koşuşturmalı bir hayata sahip olan ben değilmişim :)

    YanıtlaSil
  10. sebze yememe sorunsalı kızımda da var, küçükken yedirirdim bir şekilde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiğ yemiyorlar Bahar, neyse ki pişmiş halini sevmeseler de idare ediyoruz :)

      Sil