İnternette Birşeyler Aramak

Haziran 10, 2012

Bizim evimizde ansiklopedilerimiz duruyor hâlâ . Çünkü çocuklarımın anneleri internete güvenmiyor pek.

Tamam güncel şeylerde çok işimize yarıyor ama bazen yalan yanlış şeylerin kopyala yapıştır yöntemiyle her tarafa dağıldığını doğrusunu tam bulamadığımı hissediyorum.

Meselâ bir ara Marsın bilmem kaç yılda bir rastlanan Ay kadar gözükeceği konusu çıktıydı, sevgili astronom kardeşim beni bilgilendirene kadar gökyüzüne aval aval baktıydım. Sonra aynı mars nasılsa her sene, o bilmem kaç yılda bir ay gibi gözükeceği konuma geldi diye haber verildi. E pes diyorum artık.

Onun için ilk baktığımız yer ansiklopediler oluyor. Hem onların güzelliğini , elime aldığımda araştırdığım konuyu ararken dikkatimi çeken diğer sayfaları okumanın keyfini asla gözden çıkartamam doğrusu.
Ders gibi konular yine fena değil de asıl en rastladığım hatalar şiirlerde . Hani neredeyse hiç düzgün şiir bulamıyorum internetten. Tam bir şiir buluyorum, kopyalıyorum, derken birşeyler rahatsızlık veriyor bana. Şiirin müzikalitesi bozulmuş, ya da aklımdaki dizelere eşlik etmiyor. Gidip üşenmeyip evdeki şiir kitaplarından araştırıyorum. Gerçekten de yanlış çıkıyor. Hele bayramlarda yazdığım şiirlerin tamamen doğru olanına hiç rastlamadım. Ama bunu internette düzeltmek pek kolay olmuyor çünkü yazan ilk kişi nasıl yazdıysa gerisi kopyala yapıştır olduğundan heryerde aynı hata bulunuyor. Şekil A da O Geliyor şiirinde rastladığım hataları görmektesiniz.

Al yüzlü doğan güneş

Al yüzlü Oğan güneş !
Fakat yolu mu az, yoksa yükü mü ağır ?
Acaba yolu mu az, yoksa yükü mü ağır ?
Bu gemi umut yüklü, insan yüklü, hız yüklü !
Bu gemi umut yüklü, inan yüklü, hız yüklü;
Gizli inleyen her yürek canlanacak.
Gizli gizli inleyen her yürek canlanacak

Bu da böyle bir hatırlatma oldu netekim.

He canım, dikkatli olun diye yazdım.

Zaten hastayım, üzerime gelmeyin anacım...

Benzer yazılarım

3 Yorum yap

  1. Valla cok haklisin bu tespitinde Handan. Ben de cok karsilastim bunun gibi hatalara internette. Bu internet kismisina güven yok gercekten de:)

    Cok gecmis olsun bu arada...insallah cabucak iyilesirsin.
    Öpmüyorum, bulasmasin :)
    (ay espriye bak, aman da aman)

    YanıtlaSil
  2. Yavrum sen hala niye evdesin
    any :)

    YanıtlaSil