Paçanga Böreği

Mayıs 17, 2012


Soğan ince ince doğranıp sarartılır, içine domates ve sivri biber eklenerek pişirilir. Pastırmalar eklenir. (Ben çemensiz olanını tercih ediyorum, daha hafif oluyor) Piştikten sonra içine kaşar rendesi karıştırılır. (Şekil A da benim koyduğum gibi devasa değil daha ince çekilse daha güzel olur tabi :)

Yufkalar sekize bölünür. Üzerine sıvı yağ su karışımı sürüldükten sonra malzemeden konulup çok sıkmadan sarılır.

Buradan sonrasında artık fotoğraf çekecek halim kalmamış, kim bilir yine gecenin kaçında sarmaktaydım.

Yok yok bu aşamada ben streç filmleyip buzdolabına attığımdan sabah bir daha çekmemişim ihtimal :)

Akşamdan yapılıp bir gece bekleyince daha güzel oluyor sanki.

Sabah üzerine yumurta sürülüp çörek otu serpildikten sonra 180 derece fırına verilir, nefis kokusu çıkınca ağız sulanmak suretiyle alınır :)

Misafir geldikten sonra fırına atılabilir. Yarım saat sürmüyor pişmesi zaten. Sıcak sıcak servis yapılır.

İşte bak bu iyiliğimi de unutmayın :)

Afiyet olsun efendim :D


(Neyse arka planda da olsa bir adet pişmiş halini bulabildim:)

Benzer yazılarım

4 Yorum yap