Küçük Mutluluklar

Şubat 02, 2010

"Küçük mutluluklar denilen şeyleri doğru dürüst değerlendirmesini bilirseniz, bunların aslında büyük, hem de çok büyük mutluluklar olduğunu anlarsınız. Örneğin, bütün bir yaz gününü, Anadolu yollarında toz toprak içinde külüstür bir otobüste geçirdikten sonra, akşamleyin küçük bir kıyı kasabasına varmışsınız. Ucuz bir pansiyonda soğuk bir duş yapıp, kumsaldaki kır gazinosuna gidiyorsunuz. İki ayağınız suya değecek biçimde masanızı denize doğru çekiyorsunuz. Garson, beyaz peynirinizi, kavununuzu ve rakınızı getirdikten sonra, hiç kimse görmeden usulcacık ayakkabılarınızı çıkarıp, bütün gün sıcaklıktan pişen ayaklarınızı bileğinize kadar serin denize sokuyorsunuz. Ve güneş karşınızdan batarken rakınızı yavaş yavaş içiyorsunuz. Sorarım size, büyük bir mutluluk değil mi bu küçük mutluluk?

Bunca felâket, bunca zulüm, bunca haksızlıkla dolu bir dünyada köpekler gibi mutsuz olmanın kolaylığını bildiğim için, mutsuzluklarıyla övünenlere fena halde bozulurum.Mutsuz olmak bir marifet değildir. Çektiğin acıları gözler önüne sermemek, büyük kişisel mutlulukların peşinden koşmak ayıbından vazgeçip, küçük mutluluklara sığınmak, onlarla yetinmektir asıl marifet.

.......

Doğa herkese, özellikle acı çekenlere mutluluk sunmaya hazırdır her zaman. Yeter ki, benliğimizin kafesinden, herbir yanı kapalı o daracık, o kapkara kafesten çıkabilelim. Derin bir nefes alıp çevremize şöyle bir bakabilelim. Kör olmayalım, sağır olmayalım doğaya."

Mina URGAN
Bir Dinozorun Gezileri

Benzer yazılarım

2 Yorum yap

  1. Ah seneler önce okumuştum Mina Urganın bu kitabını...
    Bir de 'anıları' var bilirsin...
    Nasıl iyi geldi şu akşam vaktinde,nasıl?
    Hayat hep hüzün değil ki!Küçük mutluluklarımı çok özledim Handan'cım çook:(
    Ben de ayaklarımı suya sokmak, rakı içmek,içip,içip güzelleşmek istiyorum:(((

    YanıtlaSil
  2. Bilmez miyim Banucum. İki kitabı da seneler önce okumuştum. Bugün yeniden elime geçti, yine aynı keyifle okumaya başladım :)

    Ayakları suya sokmak için biraz erken ama, haftaya çocuklar okula gittiğinde evde sessizliğimle kalacağım o küçük mutluluk anını hevesle bekliyorum doğrusu :D

    YanıtlaSil