S*ktir Et Diyeti

Nisan 12, 2023

Yep, şu anda okuduğum kitabın ismi bu :)

Yeme bozukluğumu düzeltebilmek adına kitap baktım geçen haftalarda. Mesele kilo alma, verme  falan değil şu aralar benim için sürekli kendimi kontrol altına almaya çalışmaktan yoruldum. Bu yaşımda artık istiyorum ki derdim gücüm ne yedim ne yemedim olmasın. Yememeye çalışarak rejim yapmak istemiyorum, sürekli yemek yemek istemeyi burakmak istiyorum.

Hayatımda hiç diyetisyene gitmedim. Rejim kitabı falan alıp uygulamaya çalışmadım. Doğumdan sonra dukan diyeti denediydim. Bir haftalık deli gibi açlık sonrası bir kilo mu iki kilo mu ne verdiydim. Bir de şu aralıklı oruç mantıklı gelmişti. Zira ramazanda hep kilo vermişimdir . Ya da deli gibi yediğim halde almamışımdır. 

Ama çok sıkıldım. Rejim yapmaya çalışmak, yememeye çalışmak, deli gibi elime ne geçirsem yutmak, midem tıkabasa olduğu halde doymamak, bitmeyen bir açlık.

Bazen kendimi salıp boş ver moduna geçtiğimi düşünüyorum ve anında üst üste kilolar geliyor. Ama aslında kendimi saldığım da yok. O yediklerimin hepsi için pişmanlık ve suçluluk halindeyim .

Yani mesele dış görünüşte değil mesele ruhsal durumumun bozulmasında. 

İki kitap aldım . Biri Tek Şişman Beyniniz, diğeri de bu.

İlkini henüz okumadım.

Bunun da yarısındayım.

Aslen kitap üç yüz sayfa falan ama dönüp dolaşıp aynı on sayfayı söylemekte. Ve fakat bunu çok rahatsız edici bulmadım zira okuyan kişinin kafasına kafasına vurmak gibi bir özelliği var. Bir yerden sonra beyne etki eder belki :D

Şu anda çok kiloluyum yine. Ama inat ettim deneyeceğim bunu. En son ne zaman suçluluk hissetmeden yedim bilmiyorum. Sanırım bir tek ramazanda yapıyorum bazen. 

Tek korkum kiloyla artan ağrılarım. Ama onların da gerilimden olduğunu farz edelim şimdilik.

Ben Handan. Oburum. Ve yiyeceğim yiyebildiğim kadar. 82 kiloya yaklaşmışım. Bakalım kaça kadar gidecek. Bir yerde bu deli gibi yeme isteği bitecek de normale dönecek mi .. Göreceğiz. Haber veririm size :)


Benzer yazılarım

21 Yorum yap

  1. Ay bende aynıyım ramazan başında bir haftada iki kilo verdim çok hoşuma gitti bayrama kadar altı yedi kilo veririm diye düşündüm ama ikinci haftada kilolar geri geldi doyacam diye korkuyorum aklım yiyecekte midem isyanlarda. Ne olacak halimiz. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ramazan'da hep dilediğim gibi yerim, bakalım sonrasında da dilediğim gibi yiyeceğim, neler olacak göreceğiz:D Ben artık doymak istiyorum Hülya, doymak ve daha fazla yiyesim yok demek istiyorum :)

      Sil
  2. Kilolar geldi mi yapışıp kalıyor, bende şu an direnmekteyim fazla yememek konusunda. Hep dışardan yemek fazlaca yediğimde alıyorum kiloları. İradeye hakim olsak herşey ne kolay.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ben artık irademe hakim olmak istemiyorum Mehtap yaa, iradem istemesin, sağlıkla beslensin istiyorum :D

      Sil
    2. Ya ben artık irademe hakim olmak istemiyorum Mehtap yaa, iradem istemesin, sağlıkla beslensin istiyorum :D

      Sil
  3. Handan o kadar kilon var mı ?? Hiç göstermiyorsun aslınhda ama öyleyse baya da varmış. Kiloyla uğraşmak ömrümüzü alıyor. Diyet yapmam ama ölçülü yerim ve her şeyi de yerim. Standart bir kilom var mesela , onu az bi geçti mi hemen yediğim ıvır zıvırı keserim. Çok da hareket etmeye bakarım bir de. ikinci kattayım mesela, yıkadığım sebze vb sularını üşenmem hep bahçeye dökmeye giderim. in çık in çık, hareket olunca iyi oluyor. arabam var ama yürüyerek minibüs otogarına gidiyorum her gün. yürüyüş olsun diye hayatımı ona göre şekillendirdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyum uzun sayılır, bir de kilolar her yere eşit gidiyor Buket. Yok o hareketler benim kilomu hiç etkilemiyor. Sanırım öyle çok rejim yaptım ki metabolizma kıtlık dönemi yavaşlığına indi. Yoksa hareket konusunda sıkıntım yok, her sabah yürürüm, her yere yürüyerek giderim falan. Iıh.

      Sil
  4. Babam rahmetlik bana tok evin aç kedisi derdi ahahahaa :))
    Ben de her eve bir tane lazım diye dalga geçerdim...
    SEn yine yediklerinden suçluluk duyuyorsun ben de o da yok :/ Offf ne bileyim yaaaa. Zor anacım bu konu
    Kitabı bitirince tüyolarını bekliyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay duyma zaten Şebo, suçluluk duymaktan nefret ettim yeminle, şu an kendime suçluluk duymadan yemeyi öğretmeye çalışıyorum.

      Sil
  5. rahat hareket ediyorsun yani kilo sorun yapmıyor ki sorun değil yani :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    Maalesef benzer sorundan ben de muzdaribim. Geçenlerde youtube'da bir videoya denk geldim. Konuşmacı bağımlılık üzerine uzman biri ve kiloyu da bu minvalde ele alıyordu. İki de kitabı çıkmış, bana söyledikleri mantıklı geldi ama kitabına/metoduna henüz tam anlamıyla başladım denemez. İsterseniz bir izleyin siz de
    https://www.youtube.com/watch?v=44iAPrQoYU8

    YanıtlaSil
  7. Handan, ne diyeceğim sana. Spor salonuna yazılsan. Ben salon sayesinde epey kilo verdiğim gibi sıkılaştım da. Yıllık yazıl ama. Zevkle gideceksin eminim, pilates, gfx derslerine de girersin. Ne dersin? Mutlaka düşünmüşsündür ama 1,5 yıla yakındır tecrübe edip, çok da memnun kaldığım için söyleyeyim istedim.
    Sevgiler çok, öpücükler de :*)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Esencim her gün spora giderken de bi gram vermedim ben :) zaten şu anda salkım saçak durmuyorsam pilates sayesinde. En az üç gün pilates yapıyorum dört senedir .

      Sil
  8. Ben de ekmek ve şekeri sevmemek istiyorum artık.Diyet yaparken sürekli bir sonraki öğünü planlamak çok yıpratıcı. Gençken metabolizma hızlı olunca yemek dert olmuyor da orta yaşlarda yediğin kalıyor bünyede:) İnşallah bir yolunu bulursun da biz de öğreniriz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yiyebildiğim kadar yiyeceğim ekmek ve şekeri bakayım bir yerde dur diyecek mi vücudum bana :)

      Sil
  9. Yaşadığımız şeyler hepimizi etkiledi Handan. Şu sıralar ben de biraz ipin ucunu kaçırdım. Normalde karbonhidratlı yemezdik, eşim hâlâ dikkatlidir yemez ancak ben sadece kahvaltıda da olsa bir-iki dilim tam buğday veya çavdar ekmeği yemeye başladım. Nadir de olsa bulgur pilavı ve makarna...hemen fark etti. Kantarda kilolu değilim +2 kg fazlalığım var ancak bel bölgemdeki yağlanma beni rahatsız etti. :( Görüntü bir yana bende asıl kolesterol var, hemen yükseliyor! Karbonhidratlı ve şekerli gıdaları bıraktığım an hemen kilo veriyorum. Yarından itibaren eski düzenime geri dönüyorum. Bir de yürüyüşlerime + bir tur daha ekliyorum. :)) Bu sinerjiyle hep beraber fazlalıklarımızdan kurtulacağız hatta kurtuluyoruz ;) her şey kafada bitiyor :)) hafifledikçe, ruhumuza da daha bir şenlik gelecek biliyorum :))) Sevgilerimi gönderiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de kolestrol var, bir de eklemlerim çok yük kaldırmıyor Esin. Ama artık sürekli yiyecekleri kafama takmaktan çok sıkıldım, sevdiğim yaşama düzenini oturtup kilo almamak istiyorum, bütün hayatım bana uymayan bir düzeni sürdürmeye çalışmanın yorgunluğunda geçiyor sanki...

      Sil
  10. Ben de aldım biraz ve kalbimde problem var EKG filan çekildi bakalım sonuç ne çıkacak 🙄.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa, geçmiş olsun Derya. Sonuçlar güzel gelsin inşallah.

      Sil