Nobody Knows I'm Here

Nisan 03, 2023


Gerçi ben de nerede olduğumu bilmiyorum başkaları nerden bilsin. 

Dün şarkıyla aynı isimdeki filmi izledim. Fena film değildi. Şarkısını ise bütün gece dinledim. (Şarkının film versiyonu şurada)

Bu aralar sürekli mavi şarkılar dinliyorum. Ruhumda bir yerlere dokunuyorlar. Canım yazı yazmak istiyor. Sanki ucundan çeksem geliverecek gibi ama olmuyor. Ucunu bulamıyorum.

Dün tam bir tembellikle geçti. Öğleden sonra zorla kalkıp ortalıklarda duran toprak torbasını saksılara boşaltarak kaldırayım bari dedim. Önce niye almışım bunu, çok da gereksizmiş diye başladım sonra bir paket daha mı alsam, yetmedi moduna nasıl geçtim bilmiyorum.

Zavallı bütün yaprakları sararan ıtırın saksısını kaldırımca susuzluktan değil sudan sarardığını fark ettim. Olur öyle. Bolluk içinde yüzersin, yine de yüzün sararır düşer. İhtiyacın olandan fazlası yaramaz bünyeye. Dengeyi iyi oturtmak gerekir.

Geçen gün kardeşim senin için ne yapayım abla dedi. Bilmem, canım hiçbir şey istemiyor dedim. Demek ki her şeyin varmış dedi. Düşündüm. Valla haklı. 

Bilgehan'ın okul ödemesi geçen senenin üç katına çıkmış. Oğlan %70 burslu olmasa napardık bilmem. Neyse. Kredi kartı limiti yeter mi diye sordum Can'a. O yurt dışında kalırken otelleri ödediği için yüksekmiş limiti. Ay dedim , kartını ver bana, ben kullaniim biraz da. Al dedi. Tabi biliyor kendimi çatlatsam da limiti bitiremeyeceğimi . Satın alma özürlüyüm ben.

Pazar arabası bakayım kendime dedim. Pazar arabası çantası gördüm. E , benim araba sağlam diyerek çantayı almaya karar verdim . 

Beş yıldır ütü masası alacağım. Mevcut ütü masam ütü yaparken kilidi çözülüp bir anda yere inebiliyor.  Ama ben hâlâ beceremedim. 

Amma konudan konuya atladım ha.

Saksılarım düzenlendi. 

Pazardan iki tane enginar almıştım. Hiç uğraşasım gelmedi. Biraz zeytinyağı ve limon sıkıp pişireyim dedim. Can'ın aldığı acılı sosa ilişti gözüm. Ekşili bişey. Onu da ekledim. Üzerine de geçen günden kalan doğranmış kereviz yapraklarım vardı, onları koydum. Acılı ekşili çok hoş olmuş. Sahurda yedim. 

Beyaz lahanayı da fırına attım. Dilimleyip , üzerine bilimum baharat karıştırdığım zeytinyağını sürüp öyle fırında pişiriyorum. Lezzetli ve sağlıklı bişey oluyor.

Bugün aklımı toparlayabilirsem Bilgehan'la integral çalışayım diyorum. Dur şurada kendime bi şartlama yapiim. Uyandığında zehir gibi olacaksın, beynin zımba gibi çalışacak ve oğlunla ders çalışmaktan zevk alacaksın. Matematik bu, alırım da . Matematiği seviyorum. Derli , toplu, düzenli. Her şey yerine oturuyor ve bir bakıyorsun işin içinden çıkılmaz zannettiğin şeyler çözümsüz değilmiş .

Bak valla mutlu oldum matematiği düşününce :)

Saat 5.45. Oğlan okula gitmemeye karar verdiği için gidip yatacağım şimdi. Sabahın bu huzurlu sessizliğinin biraz daha tadını çıkartıyorum sadece.

Bizi sarıp sarmalayan bütün güzelliklerin farkına varıp bizim de onları sarıp sarmaladığımız harika bir hafta olsun. 

Öptüm sizi.



Benzer yazılarım

14 Yorum yap

  1. Günaydın biz dende kucak dolusu öpücükler. Hülya

    YanıtlaSil
  2. Günaydın 🪷 ben de çok öperim seni Handan Ablacım ❤️

    YanıtlaSil
  3. biz de öptük. filmi not aldım tenks yuuu :)

    YanıtlaSil
  4. Yazdıklarını okudum, toprakla uğraşmak iyidir.
    Bende filmi not aldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet toprak , doğa, ruha çok iyi geliyor.

      Sil
  5. Ben de alışveriş özürlüyüm:) Bakıp bakıp bir bahane bulur ve vazgeçerim. Halâ çeyizimdeki eşyaları kullanıyorum, hâttâ annemin eşyası bile var:) Ama gezmeye, yemeye-içmeye, kitaba harcarım bak:)
    Benden de öpücükler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de konserlere, filmlere, gezmelere hiç acımıyorum :D

      Sil
  6. hahahaaaa :)) Kredi kartı geçince bana bedava vermiş gibi geliyorlar-dı. Son 3 senede mebcuri kalmadan alışveriş yapmama kararım iyi tuttu ama... Kitap harici gereksiz tek harcamam kalmadı. Son dönemde boğaza ancak yetişiyoruz zaten :/

    Okul paraları evet baya bir alıp gitmiş... İnanamıyorum her duyduğumda.
    Bizim cüzdanımıza da bahar gelecek mi acaba çok merak ediyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaba gereksiz demeyelim bence, akıl sağlığımızı korumamız açısından çok mööm :)

      Şu bahar bi gelse de bazıları ellerini cebimizden çekse bence cüzdanlar bayram yapacak.

      Sil
  7. En son fotoğraf ne güzel ☺️

    YanıtlaSil