Aklımdan Geçenler

Mart 02, 2023

Öyle çok düşünce geçiyor ki aklımdan .


Meselâ o oyuncaklar girişte kutularda direk toplanamaz mıydı , niye tirübinlerden fırlatmak igibi bir şova ihtiyaç duyuyoruz illa ki. O şov yapılmasa daha az mı etkileyici olacak ? Gerçi sırf şu atma işi için oyuncak getiren bile olabilir , belki de mantıklıdır, bilemiyorum.

Niye slogan attıldı diye taraftarlar stada alınmıyor. Nolucak, o zaman özür dileyip yapmıycaz bi daha mı diyeceğiz. 

İnsan insan şarkısı benden başka kimseyi şişirmedi mi ? Fonda bu şarkıyla bir gece önce evimde şöyle şeyler yaparken ertesi gün böyle olacağını nereden bilebilirdim videoları çekenlerden neden içim soğuyor. Gerçekten acısı olan bunu yapmaz diye mi geçiyor aklımdan. Belki de yapar mı ? Bilemiyorum.

Tırların üzerine kimin yardımı gönderdiğine dair devasa pankartlar asılmasa ne olur ? Sonra vay benim parkartımın üzerine o yazdı bu başka astı demek bir tek bana mı çirkin geliyor. İllâ afiş afiş göze sokmamız mı lâzım ?

Niye herkes kim ne yaptı dedektifi oluyor. Sizin başka işiniz yok mu ? Kendi yapacağına bak. Devletin yapıp yapmadıklarını eleştir ama vay şu ünlü makyajlıydı, bunun hiç sesi çıkmadı falan , sana ne ?

Zavallı Taha'nın üzerinden daha ne kadar geçinmeye çalışacak herkes. Çocuk öldükten sonra bi rahat bırakmadınızdı videoları çekmelerinin sebebi hiç kusura kalmasınlar sadece kameralara oynamaktır.

Bizim olduğumuz yerde yangın çıkmadı, sel olmadı, deprem olmadı diye daha ne kadar suçluluk duyacağız . 

Yarın akşam hangimize ne olacağı belli mi ?  Şimdi mi fark ettik ölümlü olduğumuzu ?

Acınızı anlıyoruz diyenler neyi anlıyor acaba ? Elbette üzülüyoruz, içimiz acıyor ama bazı acıların yaşamadan anlaşılmayacak şeyler olduğunu da bilmek gerek. Allah yaşatmasın, anlamamızı sağlamasın, ne diyeyim.

Kızılay , isminden Türk'ü attığı zaman bitmişti benim için, ama bu yaptıkları hayal gücümün çok ötesinde .

Siz Atatürk'ü depremzedelere cebinden tomar para çıkartıp dağıtırken düşünebiliyor musunuz ? Neresinden tutsam elimde kalıyor . Yuh artık.

Muharrem İnce'ye en ufak bir güveni olmayan tek ben miyim. ? 

Towandaaaaa diye bağırasım, birilerinin gidip yakasına yapışıp sarsasım var. 




Neyse. Bahar geldi. Sabahları hava aydınlanıyor . Akşamları geç kararıyor. Elbette mart ayı soğukla geldi. Yağmur da getirsin de su kaynakları dolsun diye bakıyoruz. Doğa uyanıyor , çiçekleniyor. Biz de uyanıp çiçeklenelim inşallah .

Benzer yazılarım

16 Yorum yap

  1. Benim de aklımdan geçenler tam olarak bunlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sustu bu gece karardı yine ay
      Kaldı geriye cevapsız sorular...

      Sil
  2. İnce kim? Bahar geldi diye sevinme hiç, bugün Edirne'de idim buz buz.....
    Zaten kar geliyormuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnce bundan önceki başka adayıydı da seçim gecesi yok olduydu ortadan.

      Mart zaten Şubat ayından daha kış oluyor hep, bekliyorum soğuk havaları.

      Sil
  3. Altına imza atarım bu yazının, kalemine sağlık. Kafamı toplasam da ben de yazsam artık şu günlerdeki hislerimi, elim bir türlü gitmiyor :(

    YanıtlaSil
  4. Her soruda o kadar haklısın ki?

    YanıtlaSil
  5. İnce'nin haksızlığa uğradığını da düşünen tek benim sanırım.
    Biz halk olarak pek iyiyi haketmiyoruz sanırım ki bir türlü toparlanmayı beceremiyoruz, veriyorlar önümüze bir çoban herkes peşine takılıyor. Bu seferde olmazsa artık yandık bittik kül olduk, diye düşünüyorum.Olumlu olmaya çalışmayıp gerçekleri görmeye çalışıyorum.
    Oyuncak ve atkı bere gibi şeylerin sahaya atılması bana da tuhaf geliyor. Kirlenirler diye düşünüyorum:) Hep bir şov peşinde dünya..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnce ne yaşadı bilmiyorum ama madem yapamayacaktı üfürmeyeydi bir sürü şey diye düşünüyorum :/

      Durumlar iyice sarpa sardı, hepsinden tiksindim artık.

      Hep şov..

      Sil
  6. Görgüsüz bir millet olmuşuz, acaba mı diyordum hep ama kafama küt küt vurdular bu sefer anlamam için.

    Liderlik ayrı bir meziyet gerektiriyor. Sonradan olunmuyor bu net. Bizim liderimiz, başöğretmenimiz hem liderlik hem de insanlık meziyetlerinin tamamını taşıyor. Bundan hiçbir şeyi uyduramıyorum

    İnce ve güven meselesinde yalnız değilsin.

    Bu dönemde susmayı tercih ettim. Oturduğum yerden ah bu böyle, ah şu şöyle diye seslenmen kimsenin ihtiyacını gidermeyecek diye düşündüm. Ortalıkta kalabalık yapmak istemedim. Mış gibileri gördükçe delirdim ama inat ettim susmak için. Elimden başka bir şey gelmiyor dedim ama sanırım bir çok kişiye bunu anlatamadım.

    Towandaaaaaaaaaaaaaaa diye benim de bağırasım geliyor vallahi :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de görgüsüz, çiğ bir millet olmuşuz Şebo.

      Bundan ne köy olur ne kasaba da , bakma işte .

      Evet susmamızı da konuşmamızı da hep birilerine açıklamamız gerekiyor ne hikmetse :/

      TOWANDAAAAA

      Sil
  7. oyuncakları attıklarını ilk seyrettiğimde aynı şeyi düşündüm ama oldumu şimdi en azından poşete koysalardı diye. Hülya

    YanıtlaSil
  8. mantıklı sorular, keşke mantıklı karşılıkları olsaydı ama bizim ülkede bu kadar mantıklı bir şey yok. Hatta en mantıklı görünen şey bile mantıksızlığın dik alasına sebep olabiliyor, dünden sonra bir kere daha anladım ki, kimsenin iktidar için mücadele ettiği yok, biz kendimiz çalıyor kendimiz söylüyoruz. İşin kötüsü hem çalmayı hem söylemeyi kötü yapıyoruz. Ne desem boş. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı acılar yaşanırken canım ülkemde hakim olan kader planı havası, seçimlerin ele alınmasıyla alnımızın kara yazgısı olarak devam edecek . Zaten artık bir şey umut eden biri değildim ama bu kadarına da pes! Canımsın Handan'cığım, birileri de yazsın, içimi soğutsun istiyorum. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de kelimeler kifayetsiz kalıyor. İçimiz kurudu , yüreğimiz soğudu saçmalıkları görüp söylenirken. Ama en sonunda herkes yetti artık diyecek bence. Cidden fazla zorluyorlar..

      Sil