Borcam Felsefesi Giriş Dersi :D

Mart 24, 2023


Az önce çok saçma bir şeye bakıp mutlu oldum. Güllaç yapmıştım, küçük yuvarlak borcamda. Ağzına streç film sarmak çok güzümde büyüyordu. Bir an, pilav tenceresinin kapağının borcama uyduğunu gördüm. İkisi de yirmi beş senedir kullandığım şeyler. Güllaçı da her ramazanda yaparım. Şimdiye kadar hiç fark etmemişim bunu. 


Her şeyi biliyorum hissi var ya o his insanı yaşlandırıyor. Şu fotoğraftaki şabalak kız gibi yeni şeyler keşfedebileceğimi düşünmek harika. 


Ne var bunda Handan diyebilirsiniz ama demeyin. Yaşımız ilerledikçe deneyimlerimiz bizi duvarların içine hapsetmeye başlıyor. Olmaz diye kestirip atmalarımız, hemen yargılamalarımız, yiten heyecanlarımız hep bu yüzden. 


O kapak o borcamın ağzına tam uyuyormuş. Bunca yıldır bilmemişim. Ah, daha bilmediğim neler neler var. Çok güzel değil mi bu :)

Benzer yazılarım

8 Yorum yap

  1. Şu streçleme işi bana da çok zor geliyor cidden hatta ben de bu akşam borcamı streçlerken bunu düşündüm neden bana bu kadar zor geliyor diye... Anlatmak istediğinizi anladım, hayatla ilgili ufak tefek bir şey bile olsa yeni bir bilgi edinmek bazen ufku iki katına çıkarabiliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Borcam yine nispeten kolay, cama yapışıyor streç film, tepsi falan streçlemek hepten sinir bozucu :D

      Bir yaştan sonra insan her şeyi biliyorum sanıyor oysa bilecek daha çok şey var, bildiklerimiz bile tartışmaya açık ;)

      Sil
  2. önceki akşam eşim prasaları uzun uzun doğramış suya basmış dedim ki onlar çok uzun öyle pişmez küçült onları. Adam öyle pişirmiş bir lezzetli olmuş ve çok güzel pişmiş demek ki kafamızda kalıplar var kırmamız gerekiyor. Bazen de önümüzde apaçık duran şeyleri göremiyoruz öyle bir şey oluyorki nasıl yani ben bunu nasıl düşünemedim diyorum. Güllaç afiyet olsun bu arada çok severim. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kalıplar bizi esir ediyor, kırmak gerek.

      Güllaç gerçekten çok güzel bir tatlı. Her ramazan niye sadece ramazanda yapıyorum ki derim ama yine ramazanda aklıma gelir yapmak :D

      Sil
  3. Haklısın bazen deneyimler yeni şeyler öğrenmeyi engelleyebiliyor.

    YanıtlaSil
  4. tencere ve kapak gibi derler ya, demek ki tencereye birçok kapak uyabiliyor aslında ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama biz olmaz diye kestirip atabiliyoruz, ne yazık.

      Sil