Tesssstembel Bir Gündü

Mart 29, 2018

Sabah yağmur yağıyor diyerek yürüyüşe gitmedim. Öğlen annemde yemek yedik. Dönüşte bir iki damla fotoğrafı çektim. Aslında Kadıköy'e gidecektik ama Can Bey mızıkçılık yaptı.



Aaaa, bak tesssstembelin bir s ini atıyorum hemen , akşam üzeri baktım hiçbir şey yapasım yok vitrin içindekileri döküp tozunu aldım. İyi oldu artık içinden aldığım şeyleri kolayca eski yerine koyabilmekteydim zira :)


Dört kitaplık seri olduğunu düşündüğüm ama o dört kitabın on kitaplık serinin ilk iki kitabı olduğunu fark ettiğim kitaplarım bitti. Neyse ki konu biraz toparlanmıştı da çat diye çatlamadım.


Dünya Saati'nde okumaya başladığımız Simyacı'yı elimden bırakamayıp yine okudum. Sonra okuma şenliği için filmi çevrilmiş kitap ararken ne göreyim, e onun da filmi çevrilmiş. Hehehe, farkına varmadan o maddeyi de tamamlamışım. Bu arada filmini aradım, kazık kadar bir adamın oynadığı versiyonunu gördüm. Bir de Ewan Mcgregor'un oynadığı var ama henüz çıkmamış sanırım. (Hoş o da kazık kadar adam ya, bence daha genç birisi olmalıydı)


Akşam üzeri kendime izleyecek film aradım. Bir kaç tanesine başladım ama izleyemedim. En sonunda daha önce bir kaç defa izlediğim Kör Nokta'yı açtım. Ağlaya güle yine seyrettim , iyi geldi. Bazen ruh halim bildiğim filmleri kaldırabiliyor sadece.



Karahindiba Şarabı'na başladım.  Ray Bradbury kendi çocukluğundan esinlenerek yazmış, kesinlikle yavaş ve sindirerek okunacak cümleler var. Yaz tatilinde bir çocuk olmak istedim.


Kumrular balkondaki bitkilerimi neden yiyorlar anlamadım. Hayır her yer taş yığını olsa diyeceğim ki yazı başka yeşillik yok, bizim burası hep dutluk - tamam İstanbul'dayız ne kadar olabilirse o kadar dutluk;)- neden saksılarıma düşüyorlar bilmem.


Rejime başlamam gerek. Dün markette gezerken şu su şişesini gördüm. Plastik şişe ama başucumda durursa akşamları çay yerine su içerim belki dedim. Yemekleri kısamıyorum henüz akşamları dayanayım bari.


Su damlacıkları çekmeye çalışırken telefon yakından net çekmiyor diye üzüldüm. Sonra baktım makro çekim uygulaması varmış. Onu indirdim. Küçük bir deneme yaptım, biraz yapay olmakla birlikte hiç fena değil sanki.


Aaa bu arada uygulama dedim de , arkadaşım Any'nin oğluşu liseler arası şarkı yarışmasına katılmış. Metos'la kankalar , kendi oğluşum gibidir. Fizzy uygulaması olan varsa Habire Yahşi Anadolu Lisesi'ne oy verebilir mi ? Pek makbule geçer.


İşte böyle millet. Şimdi gidip şu mutfağıma bakayım. Tessstembel dediysek mutfak aradan çıkamıyor tabi, napalım :)


Benzer yazılarım

12 Yorum yap

  1. Yağmur damlaları çok güzel olmuş, eline sağlık, Kör Nokta filmini merak ettim, bence ayrı bir yazı olarak yazarsan çok güzel olur, naçizane fikrim, wikipedia açılmadığından filmlerin hikayelerine ulaşamıyorum:( bir şey yüklemişti yeğenim, açıyordum onunla ama bozuldu kendi kendine:( fizzy ne inan bilmiyorum bile üzgünüm:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmden daha önce bahsettiğim için yazmadım Müjde. Gerçek bir hayat hikâyesi, kimsesi olmayan bir çocuğa kol kanat geren bir kadın ve ailesi ile ilgili çok güzel bir film. Filmlere neden wikipediden bakıyorsun ki imdb den baksana, asıl yerleri orası.

      Sil
    2. ımdb'nin özetleri çok kısa oluyor, wikipedia'da uzun uzun, ayrıntılı oluyor, hele bazı filmlerle ilgili film çekilirken olan ilginç şeyler, daha önce aynı konuda yapılan filmlerin bilgisi (tüm Titanik'ler gibi), romandan uyarlandıysa romanla olan benzerliği veya farkları çok çok ayrıntılı oluyordu. :( O kadar özlüyorum ki wikipedia'yı....:(

      Daha önce bahsettiğini unutmuşum mutlaka okumaya geleceğim yarın.:)

      Sil
    3. Bulursan bana da haber ver, deminden beri yazdığım yazıyı arıyorum, bulamadım, hahaha :D

      Sil
  2. Tesssstembel halimiz buysa hamarat halimizi düşünemiyorum :))

    Fotoğraflara bayıldım bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok cidden tessstembeldi Yıldız, kolyukla bütünleştim :)

      Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Dünya saati uygulamasında bizi de iyi ki dürtmüşsün Handan. Çocuklar çok keyif aldı bu işten...
    Hatta ara ara yapmaya karar verdik biz bu işi.

    Kumrular seni çok seviyorlar bence :) Bunun başka bir açıklaması yok, düşündüm düşündüm bulamadım...

    Diyetsel faaliyetlere hadi başla sende, ben vazgeçmek üzere olabilirim, senden gaz alıyım hiç olmazsa...

    Suyun içine tarçın kabuğu atmayı unutma ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar büyüklerle birlikte birşeyler yapmayı seviyorlar Şebo, bir de mumlar kitaplar falan , hımmm, tadından yenmiyor.

      Gördüğün gibi gözümün içine baka baka duruyorlar , kumrularla başım dertte. Kızılmıyor da öyle tatlılar ki :)

      Salatalık doğrayayım diyordum, tarçın mı atayım yerine. Hadi hadi yaza kadar verelim kiloların bie kısmını, sonra yoruluyorum gezicem derken :)

      Sil
  4. Kör Nokta'yı geçen günlerde izledim ve çok sevdim. Bana fazla umut dolu geldi, masal gibi film çekmişler dedim ama filmin gerçek kişilerden esinlendiğini duyunca çok şaşırdım. Hayatta iyi şeyler de oluyor :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Şule, neyse ki hayatta iyi şeyler de oluyor. Sessiz sakin yapıldıklarından düşündüğümüzden de daha çok olduklarına inanmak istiyorum :)

      Sil