Elimden Tablet Düşmese de Bilgisayar Çağı Çocuğu Olmadığım Nasıl Belli Olur?

Eylül 23, 2017


Kelimeleri dijitalden değil de normal sözlükten daha kolay ve çabuk bulabilmemden :)

Bu arada yeni öğrenenler için kolay ve basitleştirilmiş hikâyelerin birinci sayfasında yedi kelimeye bakmam iyi ki normal bir kitaba el uzatmamışım dedirtti.

Ama öte yandan fiilleri çekmeyi asla ve asla hatırlayamasam da çekilmiş hallerinden asıllarını tahmin edebilmemle gurur duydum.

Tamam üniversiteyi bitirene kadar fransızca dersi görmüş birisi için acınası bir hal ama napalım, Fransa'da oku dediler de hayır mı dedik. Burada bu kadar oluyor :D

Benzer yazılarım

12 Yorum yap

  1. bende dil sınıfı geçmişim ve çocukluğumdan beri dillere olan ilgimden dolayı ingilizce fransızca ve italyanca yı kibar ve ilgi çekici bulmuşumdur. lisede seçmeli ders olarak fransızca istemiştim ama malesef onun yerine almanca olmuştu azminden dolayı seni kutluyorum kolay gelsin zevkli ama zor bir iş dışarıdan göründüğü gibi kolay değildir bir dil öğrenebilmek. hele ki fiil çekimi ve gramerler. allah kolaylık versin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fransızca gerçekten de zor Sümeyye, sıfatları bile kelimenin feminen ya da maskülen olmasına göre değişiyor. Fiil çekimlerine girmiyorum bile. Belki biraz hatırlarım diye başladım ,bulmaca çözmek gibi kitap okumaya çalışıyorum :) Zihin jimnastiği diyelim. Teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Fransızca dillerin hası. Sadece konuşan bir kişiyi dinlemek şiir dinlemekle eş değer. Eğer kullanma imkanınız olursa öğrendikleriniz çok daha kalıcı oluyor. Çok eskiden Fono mektupla dil kursu vardı. Bütün fasiküllerini bitirdim. Fransızca dilin kullanıldığı bir ihalede bana çok yardımcı olmuştu. Fransızcadan sonra İtalyanca ve İspanyolca çok kolay. Kelime benzerlikleri fazla. Dil öğrenmek zaman zaman sıksa da güzel bir uğraşı. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben üniversite sona kadar fransızca gördüm ama devlet okullarının dil eğitimiyle ağzımı açıp iki kelime etmeyi öğrenemedim Tyrha. Sonrasında ingilizce öğreneceğim derken bütün fransızcayı unutmuşum. İnsan nasıl her şeyi unutur inanılır gibi değil. Yabancı dili hep çok sevmişimdir. Ucundan tutup başlayayım yavaş yavaş dedi. Şimdi yazını okuyunca fono kitabım geldi aklıma, ona da bakayım :)

      Sil
  3. Fransızca güzeldir. Şiirler ve şarkılara çok yakışır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de çok güzel bir dil Zeugma. Kendimi bildim bileli sevmişimdir. Ortaokulda herkes ingilizce çıkmadu diye ağlayarak sınıfa gelirken ben isteğimle fransızcaya yazılmıştım. Notlarım da hep yüksekti ama hepsini unutmuşum :) Biraz şarkı sözü mü ezberlesem acaba :)

      Sil
  4. Boş ver be :) Olduğu kadar olsun :)

    YanıtlaSil