Çünkü Sabahın Sekizinde Hortlamam Gerekiyor

Mayıs 08, 2021


Çocukların okulları tatile girmiş sabah artık erkenden kalkmak zorunda değilim diyerek mutlu mutlu yattım. Üstelik bugün onlar da oruç tuttuğundan sabah ezanına kadar oturmuştum. İnsan sekizde niye kalkar. Dön sağa dön sola. Baktım olmuyor çıktım artık yataktan.


Bilgiç zaten uyumamıştı. Bana kart hazırlamış, hayalimdeki evi yapmış. Böyle anlarda onu sarıp içime sokasım geliyor.  

Sabah sabah çenesine de vurmuştu :D Sohbet ede ede bu vakti ettik. Henüz hayata karışıp sinirlerimiz yıpranmadan yapılan bu sohbetler güzel oluyor. O sırada keyfimizi bozacak hiçbir konuyu açmamaya, öğüt vermemeye, kıssadan hisse çıkartmamaya çalışıyorum. Sadece dinleyip incir çekirdeğini doldurmayan konularda o oyundan bu videoya konuşuyoruz. Bir de sarılıyorum bol bol. Çok şükür,  çocuklarıma oda toplamayı,  yatak yapmayı öğretmek için yaptığım çabaların sonucu ergenlikle birlikte uçup gitmiş olsa da sarılmanın o iyileştirici etkisini, sıcaklığını, büyüsünü unutmadılar. Kocaman sarılabiliyorum. Zaten hele bi karşı çıksınlar, moklu bezini değiştirdim istediğim zaman tabii ki sarılıcam da mıncırıcam da kartımı devreye sokuyorum hemen. Keratalar,  bez değiştirmeyi geçtim üstümden aşağı az yapmadıydınız, öpücem deyince öperim :D


Pazara gidecektim, belediyenin instagram hesabında bizim pazar da var gözüküyordu ama sabah Kürşad pazarcıları aradığında izin çıkmadığını söylemişler. Acıbadem'e de çıkmak gözümde büyüdü. Eve getiririz demeleri de bunda etken olmuş olabilir tabi :D



Balkonda asılı çamaşırları topladım. Gidip bir güllaç yapayım. Akşama deniz ürünlü pizza pişireceğim.  Neyse un stoğumdaki en eski unu aldım, son kullanma tarihi geçmemiş, böceklenmemiş, sağlammış :)


Saat on bir olmuş. Bana da bi ağırlık çökmek üzere. Uyuyup kalmadan gidip şu güllacı yapayım. Sebzeler geç kalmasa bari. 


Son olarak aşağıdaki fotoğraftaki gibi ağaç gibi olalım diyerek yazımı bitiriyorum. Neremizi budarlarsa budasınlar inadına sürgün verelim. 


Yorulmak olmaz yorulmak olmaaazzzz :)

11.11 olmuş saat. Bütün güzel dileklerim hepinize ulaşsın. Yüreğiniz sıcacık olsun, hayalleriniz renkli, umutlarınız parlak.

Benzer yazılarım

9 Yorum yap

  1. Duman Aman Aman... Seveeom guzel oldu. Pazar bizim evin yam karsisinda ve sukur acik

    YanıtlaSil
  2. Bugün bizde de pazar kurulmuş, markete giderken fark ettim ama sanırım pazar kurulacağından pazarcılarında haberi yok:-)) Sadece patates ve soğan ile peynir, zeytin satan abi, ablalar vardı:-) (Athena Yorulmak Olmaz)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün pazarlar aynı gün kurulunca nereye gideceklerini şaşırdı pazarcılar. Düzenleri şaştı.

      Sil
  3. 11.11 günün en sevdiğim anı! Ne zaman denk gelsem bilirim ki sevdiğim biri o an beni düşünüyor kesin. Nereden çıkarıyorsun canım diye sorsan açıklayamam ama eminim işte öyle olduğuna :)

    "Kendin ol" çıktı şansıma, ilk kez dinledim şarkıyı, güzelmiş :) Fotoğraflar yine şahane! Benim de en çok merak ettiğim şey Arya büyüyünce de şimdiki gibi gelip gelip sarılacak mı bana yoksa hiç yanaştırmayacak mı acaba :D Şanslısın senin oğlanlar nadir bulunan kaçmayan versiyondan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarılır bence. Bizim en çılgın kavgalarımızın ortasında bile sarılırım ben. Dur senin sarılmaya ihtiyacın var, biraz sarılalım derim. Höykürür möykürür sarılırlar :)

      Sil
    2. Şimdi düşününce ne kadar basit ama ne kadar etkili değil mi sarılmak, sevmek... Belki de her şeyin çözümü ama biz beceremiyoruz çoğu zaman sinirimizi, hırsımızı, egomuzu kenara koyup hadi sarılalım demeyi. Bu anlattığını aklımda tutup sevdiklerimle girdiğim tartışmalarda aynısını yapmaya çalışacağım ❤️❤️❤️

      Sil
    3. Özellikle ergen çocuklar öfkeleri ve kırıcılıklarıyla seni yaralayıp yerden yere vururken aslında öyle kırılgan ve ne yapacaklarını bilmez haldeler ki, o sarılmak ilaç gibi geliyor iki tarafa da. Kabına sığmayıp kendi yolunu bulmaya çalışırken yıkıp geçerken hâlâ bizim küçük çocuklarımız olduklarını hatırlamamızı sağlıyor.

      Sil
    4. O kadar haklısın ki! Kendi ergenliğimi hatırlıyorum. Artık büyüdüm, benim de fikirlerim var, ben biliyorum her şeyi, beni dinleyin demek istiyordum ama sürekli "Sen daha küçüksün" duvarına tosluyordum. Şimdi bakıyorum büyümemiştim, gerçekten daha küçüktüm ama o zamanlar tam tersine inanıyordum. Sanırım büyüdükçe unutuyoruz bunları, hatırlattığın için çok teşekkürler ❤️

      Sil