Bu Ev Neden Böyle Dağınık, Küçük Diye Herhalde

Mayıs 11, 2021

Dediğinde uçan tekme atarak bi dağıtmak istedim yalan yok.

Hayır canım dedim, ben pazar günü iş yapmadan yattım, eh ben yatarken bi Allah'ın kulu bişeyini kaldırmadığı için her şey ortalıkta. Daha büyük ev olsa daha dağınık olacak. 

Sonra gün boyunca üç gün önce ne diye aldıysa salonda bıraktığı tişörtünü, bir ay önce konserde çıkartıp kolonun üzerinden bir daha almadığı el fenerini felan başına kaktım. (Sosyal deney kapsamında ellemediydim o ikisini,  yoksa daha çok şey vardır da) 

Dün biz spor yaparken çöp almaya geldi kapıcı, Metos jet hızla verdi döndü. Tabi çöp kutusuna torba geçirmedi o sırada. Akşam Çöpe kül tablasını boşaltmaya giden Can  'dan bir söylenme geldi. Çünkü çöp kutularına torba geçirme yetisi sadece bende var, diğerleri bakmadan atar içine. Torbası yoktur onun diye seslendim. 

Başka bir şey konuşmadık. Doğal olarak torbası takılmış iş hallolmuştur diye düşünüyorum. 

Bu sabah buzdolabına bakarken yerde tozlar gördüm. Patatesin torbası yerdeydi, çamuru mu dökülmüş diye onu kaldırdım, içinde izmaritler. Silkeledim, her yer kül oldu.


Çöp kutusuna torba da takmamış. Ben taktım. Tam yeri de temizleyecektim ki bıraktım. Uyansın başına ekşiyeceğim. Sinirden başıma ağrı girdi.

Nedir bu yaaa? 

Haaa, diğer sosyal deneyimde henüz tık yok. Sanırım dün şu divanda duran  iki tabağı getirdi. 


Çocuklarıma elleri oyuncak tutmaya başladığından itibaren oyuncaklarını toplattım, ilkokuldan itibaren yataklarını yaptılar,  onlara göre askılar ayarladım okuldan geldiklerinde kıyafetlerini oraya asmalarını öğrettim falan. Kocama yaptığı her abuk dağınıklığı gösterdim. Çağırdım toplattım kimi zaman. 

Ama bir hiç elde ettim arkadaşlar. Devasa bir hiç. Çekip girmek istiyorum böyle zamanlarda. 

Etkinlik yapıyoruz, biter bitmez herkes ayrılıyor, bir çöp toplamıyor.

Mutfakta tabağını bulaşık makinasına koy dersem sadece tabak konuluyor çatal bardak falan için yeni bir komut lâzım. Yerde gördükleri tek bir şey kaldırılmıyor. Geçerken totolarıyla düşürdüklerine de dönüp bakmıyorlar.

Bir de utanmadan demez mi bu ev neden böyle dağınıkmış.

Ölür müsün öldürür müsün? 

Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. Ay Handan kahkaha atım vallaha :)

    YanıtlaSil
  2. Okurken komik, yasarken son derece sinir bozucu seyler:)

    YanıtlaSil
  3. Yani çoğu evde olanlar bunlar bence:) Erkeklere iş yapmak zor geliyor, nasıl öğretirsen öğret. Tabii ki istisnalar vardır mutlaka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hani çocuklarınızınnpeşinden toplamayın, çağırın onlara gösterin öğrensinler diyorlar ya Mehtap. Bizimkiler de ben çağırıp uaptırırken şunu öğrendiler : Annem gösrermedikçe yapmaya gerek yok, o söylerse yaparım :/

      Sil
  4. Handan size bir aile etkinliği önerim var. Akşam masaya oturun bir kağıt ve kalem alın; aklınıza gelen, bir evde yapılması gereken tüm işleri yazın. Nevresim değiştirmek, çamaşır katlayıp yerleştirmek, bulaşık makinesi doldurmak, boşaltıp yerleştirmek hatta w.c kağıdı değiştirmek dahil her şeyi düşünün. Zorlar ve kolaylar diye ikiye ayırın. Diyelim ki 12 kolay ve 8 zor iş çıktı. Bu işleri 4'e bölün; herkes 2 zor, 3 kolay görev seçsin. İsteyen kendi arasında anlaşarak zaman zaman işleri değişebilir. Baya sözleşme gibi altına imza atıp mutfak dolabına asın listeyi. Biz aynısını yaptık kardeşim bizle yaşarken, o gidince aynı listeyi bu kez eşimle ikimiz paylaştık. Bu plana yanaşmadılar mı? Sen seç kendine iş ve diğer işleri yapma. Biliyorum dayanmak çok zor ama onlar için de çok zor olacak bir noktada. Sen nasılsa eninde sonunda yaparsın diye yapmıyorlar. Eninde sonunda da olsa YAPMA. Giyecek boxerları kalmayınca, evde kullanacak tuvalet kağıdı olmayınca, içecek su bile bulamadıklarında dank edecek illa ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte Bilgiç'in odasını o yüzden bıraktım. En sonunda kupası, bardağı kalmayınca bi dank edecek diye bekliyorum.Her şeyi de bırakamıyorum, en sonunda o iş bana patlayacak gibi gözüküyor Manxcat :/

      Sil
  5. Bir hafta hicbir ise elimi sürmedim dahada beter iş kaldı basıma bir daha asla :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde de kesin öyle olur. Bana kalmasa bile beni helâk eder onlara iş yaptırırken.

      Sil
  6. Sinirlisiniz farkındayım ama ben söylemiştim aynı türdenim, toplanmaz orası bir süre daha diye:-) Biraz daha dokunmayın, kısa bir süre sonra toplanacak ama bu arada suyu ekmeği kesmeyi deneyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Bilgiç'e sinirli değilim, onu merakla izliyorum. Ben sigara izmaritlerinde isyanları oynadım :D Onu da söylene söylene temizlettirdim zaten :) Odanın son halini çekeceğim şimdi.

      Sil
  7. Aww. Limitler epeyce aşılmış sahiden:)
    Olan olmuş, sağlık olsun Handan, sinirlenme. Bilgiç'in kupa sayısı 6'ya çıkmış görmeyeli:)))
    Hiç böyle olmamıştı sizin ev. Pandeminin etkisi büyük bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 24 saat herkes evde Zeugma, bire karşı üç beni yeniyorlar artık. Evden işlerine okullarına gidecekleri günü özlemle bekliyorum :D

      Sil
  8. Eşimden çok basitte olsa bir şeyin tek bir şeyin sorumluluğunu almasını istedim hep. Mesela çöpü kapıcıya vermek veya su sipariş verip boş damacanayı vermek gibi. Yok arkadaş yapamadı. Bir kere yaptıysa ikinciyi yapamadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de pandeminin başında evi süpür bari demiştim. On günden önce süpürmeye gerek görmediği gibi yerde terlik varsa kaldırmadan çevresinden dolaştı. Gözlük de takmadığı için bütün tozlar duruyordu. Vazgeçtim. Bir de süpürdüm moduna giriyor.

      Sil