Son Mutfak Denemelerimden Bahsetmemişim Ben
Eylül 27, 2019Öncelikle bir önceki yayındaki geçmiş olsun ve atölye dileklerine çok teşekkür ederim.
Parmağım biraz daha iyi. Dinlendirmeye devam ediyorum.
Bugün aklıma yapıp da buraya koymadığım iki denemem geldi. Yok üçmüş.
Birincisi nachos.
Oğlanlarla ben çok seviyoruz, markette görünce hemen alıp denedim.
Pratik ve keyifli bir öğün veya ara atıştırmalığı çıkıyor ortaya.
İkincisi ramen.
Noodle yapmışlığım çoktur ama ramen hiç denememiştim. Bilgiç nedense hep ramen ister, içindeki malzemeleri ben yemeğe koysam öğk der ama japonlar yapınca baş tacı :D
Ben de basitinden deneyeyim dedim.
Noodle üzerinde tavuk haşlayıp suyunu ve kendisini koydum. Taze soğan doğradım falan.
Son olarak yine Japon mutfağından onigiri.
Geçen gün Bilgiç ve arkadaşlarına parti hazırlarken aklıma geldi. Noodle yanısıra onigiri de yapamaz mıyım dedim.
Lapa pirinç topu olduğundan yapması basit.
Yalnız bekledikçe güzelleşti. İlk yaptığımda kıvamı çok az yumuşaktı, akşama daha hoş oldu.
İşte içi ton balıklı onigiriler de böyle.
Diğer harika tariflerim için mutfakta etiketine alayım sizleri. Çok komik tarifler var, bayağı eğlenceli, tavsiye ederim :)
16 Yorum
elinize sağlık:)
YanıtlaSilramene bayılıyorum!
onigiriyi denemem için bana cesaret verdi bu yazı. şu birkaç kiloyu verdikten sonra tabii :D
Onigiri gerçekten çok kolay. Yalnız hemen yemeden biraz bekletince daha güzel oldu aklında olsun :)
SilDeğişik şeyler denemeyi severim. Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilPratik olduklarında daha da çok seviyorum Ebemkuşağı :D
SilHiç denemediğim yemekler hepsi ama çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilTavsiye ederim, biz üçünü de çok seviyoruz Taha:)
SilNoodle biliyorum da diğerlerini hiç duymamışım:) Göze hitap ediyorlar ama lezzetli oldukları da kesin. Afiyet olsuuun;)
YanıtlaSilParmağını zorlama Handan. Geçti geçti:)
Cips seviyorsan nachos harika okuyor Zeugma.
SilDinlendiriyorum ve dikkatli kullanıyorum parmağımı. Gece yatarken çenemin altına ters sıkıştırmasam çok iyi olacak da :) Geçti geçti :)
Parmağınız için çok geçmiş olsun...
YanıtlaSilYemek yapmaya ve yemek işlerine pek hevesli olmasam da gözüme hoş geldi. Ellerine sağlık:)
Teşekkür ederim Kedi Mırıltısı.
SilYemek yapmak hadi neyse de mutfak temizlemek tam bir ömür törpüsü :D
nachos <3 hepsi çok güzel görünüyor, farklı kültürlere ait mutfakları çok severim. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilDeğişik tatlar insanı zenginleştiriyor Edishar. Her kültürün başka güzellikleri var :)
Silnachos etsiz de olur mu güzel görünüyor, bu arada geçmiş olsun parmiğe.
YanıtlaSilKıyma katmadan bir sürü sebzeyi bol soğan ve sarımsakla kavurup dökebilirsin Burcu. Üzerine kaşar rendelemelisin ama :)
SilSeni seneye Masterchef'te görür müyüz Handan? Uzak doğu mutfağında uzmanım dersin :-)
YanıtlaSilHahahah, yok ben pratik yemek uzmanıyım Şule. Şimşak yapılacak ve bitecek :)
Sil