Bu Kitabı Uyarlasak da mı Çeksek, Uydursak da mı Çeksek :)

Şubat 24, 2017

Sevgili Belle beni mimlemişti. Konu film falan olunca üstüne atlıyorum hemen :)




1)Uyarlama dizi/film seyretmeyi sever misiniz? Ne sıklıkta uyarlama dizi film seyredersiniz?

Hahaha, gidip bir bakmam lâzım uyarlama dizi izlemiş miyim diye. Dur bekle accık hemen dönücem. (Guguuul bi yardım et anacım) Ay necefli maşrapayı nereye koydunuz şuraya iliştiriverseydim.

Şimdi bu uyarlama konusunun kitap uyarlaması olduğunu farz ediyorum. Doctor Who izliyormuşum.

2)Şu zamana kadar en sevdiğiniz veya başarılı bulduğunuz uyarlama film hangisiydi? Cevabı neye göre verdiniz?
Yüzüklerin Efendisi'ni çok sevdim. Kitabın birebir aynı olmasa da karakterler ve mekânlar hayalime çok yakındı. ( Yalnız Ajan Smith'ten başka Elrond bulamadın mı Peter Jackson, hadi amaaa)

Bülbül'ü Öldürmek yine en sevdiklerimden, karakterler de olaylar da tam hayal ettiğim gibi.

Harry Potter çok seviyorum ama onun kitaplarının ilki dışında okumadım, karşılaştırma yapamayacağım.

Sanırım burada durmalıyım artık :)

3)Şu zamana kadar en sevmediğiniz veya başarısız bulduğunuz, uyarlamayı yapanlara "neden yaptınız bunu neden?" diye sorduracak uyarlama film hangisiydi? Neden böyle düşünüyorsunuz?

En son izlediğim Bayan Peregrine'nin Tuhaf Çocukları sanırım şu anda ilk sırada. Üç kocaman kitap bir filme sığdırılırken tabii ki bütün olaylar gider gitmesine de karakterlerin özellikleri niye değişmişti, niye ha, niye niye? Ve bir yazar neden izin verir bu şekilde çekilmesine? Bak yine sinirlendim!

4)Şu zamana kadar en sevdiğiniz veya başarılı bulduğunuz dizi uyarlaması hangisiydi? Neden?

Ay yine dizi uyarlamasına geldik. Bu konuda yorum yapamayacağım sanırım. Kitabı okumadan hariçten gazel okumasam diyorum :)

Aaa dur dur Sherlock dizisi vardı. Gerçi çok izlemedim ama yine de bişey diyeceğim. Ben bu Sherlock 'un film ve dizilerini kitaplarından daha çok seviyorum. Kitapta hiç ipucu vermiyor, en sonunda açıklama yaparken gıcık kapıyorum, söyleseydiniz ben de bulurdum diye. Filmlerde ise en sonunda açıklama yaparken uleeeyn bunu nasıl görmedim ki moduna giriyorum.

Bak, düşündükçe hatırlıyorum demek isterdim ama alakası bile yok internetten baktıkça buluyorum :) Küçük Ev de çok güzel diziydi. Olsa da yine izlesem :)

Bir de Çalıkuşu ile Ateşten Gömlek izlemiştim yıllar yıllar önce, onlar da güzeldi.

5)Şu zamana kadar en sevmediğiniz veya başarısız bulduğunuz uyarlama diziyi nedenleri ile birlikte söyler misiniz?

Iıh, söylemem. Söylemiycem söylemiycem üstüme gelmeyin :D Kesinlikle bulamadığım için değil anacım :)

6)Diziye veya filme uyarlansa çok güzel olurdu, kesin izlerdim, uyarlanmasını isterdim dediğiniz bir kitap var mı?

Ejderha Mızrağı ve Gölgelerin Efendisi'ni bekliyorum bir umut. Şöyle kitaba uygun çevrilseler ne güzel olurdu ne güzel :)

Benzer yazılarım

20 Yorum yap

  1. ama timburton filmi o :( yani bayan peregrine nin tuhaf çocukları. ben kitabını okumadım ama okuyan herkes beğenmedi zaten :( ben de şaşırıyorum nasıl izin vermiş diye, çünkü bildiğim senaryo yazarın onay sürecinden geçiyor.

    çok harika bir mim miş. tabii sen cevaplayınca daha bir güzel oluyo. ama ben çok merak ettim yönetmeni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tim Burton en sevdiğim yönetmenlerden Büşra, bu filmi neden çekmiş niye öyle çekmiş anlamadım. Yazar kitabım satsın diye izin verdi gibi geliyor.Reklâm reklâmdır dedi herhalde. Ama cidden şimdiye kadar en sinir olduğum uyarlama olmuş. Emma uçmuyor Olive yakmıyor anacım kitapta, daha ne olsun.

      Teşekkür ederim, mimlerde biraz sulanıyorum sanırım, yoksa cok cidli bir kişiliğim vardır bilirsin :)

      Sen hangi yönetmeni merak ettin, sabah sabah gri hücreciklerim çalışmıyor, anlayamadım :)

      Sil
  2. Bülbülü Öldürmek'i ben de çok beğendim, ta 1962 yılındandı. (Daha yenisi çekildiyse onu bilemiyorum). Çalıkuşu' nu da Aydan Şener'li olanını çok sevmiştim. Keyifle okudum Handan'cım, necefli maşrapaya sen yetiştin mi yahu?:)))benden çok gençsin çünkü...bravo.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyse ki o filmin yenisini çekmediler Müjde Gregory Peck hayalimdeki Atticus :) Evet ben de Aydan Şener'li Çalıkuşu'ndan bahsediyorum, eskiden kitaplar aynen dizi oluyordu şimdiki gibi abuk subuk uzatacağız diye binbir şekle sokulmuyordu.

      "Necefli Maşrapa"yı bilmez miyim, çocukluğum onun karşısında geçti :) Televizyonda yayınlanan her şeyi izleyip askerlerin göndere çektiği bayrakla İstiklâl Marşı ile kapatırdık :)

      Sil
  3. Benim yapamadıgım mimm 😃haha sen yapmissin masallah ablacım eline saglik 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen niye yapmadım bakiiim, hadi marş marş Annesi'nin Prenses'i :)

      Sil
  4. Mimi keyifle okudum. Kaleminize sağlık. Mime bakınca benim ilk aklıma klasik kitapların film uyarlamaları geldi. Emile Zola'nın Germinal'i, Jack London, Anna Karanina, Jane Austin'in neredeyse tüm kitapları (içlerinde zombili filmi olanı bile var)... İşin garibi yazdıkça aklıma geliyor. Liste uzar gider :)) Ama son yıllarda çıkan kitaplardan filme çekilenleri bilemiyorum maalesef. Film tamam ama kitap ayağı eksik. Mesela grinin siyahin tonlarını, Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi gibi kitapları hiç okuyamadım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film konusunda çok uzun bir liste var gerçekten de Zülâl, Rüzgâr Gibi Geçti de en sevdiklerimdendir meselâ, Doktor Jivago falan. Dizilerde pek zayıf kaldım ben. Diziyi bilsem kitabı bilmiyorum senin gibi :)

      Sil
  5. Çok eğlenceli ve güzel bir mim olmuş Handan 😀. Necefli maşrapa süperdi 😀. Çalıkuşunu kaç kez okudum hatırlamıyorum. Halada kitaplığımın en değerli kitaplarından biridir. Evet dizisi çok güzeldi. Ahh o munise ne çok ağlatmıştı beni hele annesiyle veda sahnesi 😔. Zülal'e katılıyorum benim de ilk aklıma klasikler geliyor Zülal'in saydıklarının yanına ben Sefiller'i ve Suç ve Cezayı da eklemek istiyorum ama kitabını okuduğum hiçbir filmden kitaptan aldığım zevki almadığımı da belirtmek isterim 😊. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalıkuşu'nu ben de defalarca okudum Zehra :) Filmlerden sevdiklerim var bir kaç tane ama çoğunluk hayal kırıklığı oluyor. Olayları atlamalarını ufak tefek ekstra sahneleri idare ediyorum da yeniden yazmaları sinirlendiriyor beni, hayır yazacaksan git kendin senaryo yaz, di mi :) Bak yine kızdım :)

      Sil
  6. Bu mimi ben de yaptım.Çok zorlanmıştım :)) Seninki benden başarılı olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de özellikle dizilerde zorlandım Yurdagül ama şebelekliğe vurdum biraz :) Teşekkürler :)

      Sil
  7. Yüzüklerin Efendisi'ni okuyup çok sevmiştim, filmi izleyip hayal kırıklığına uğramamak için izleyemedim ben ama izleyen herkes çok seviyor ya. :D
    Cevapların çok güzel olmuş, keyifle okudum. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzüklerin Efendisi birebir çevrilmemiş ama insanı hayal kırıklığına uğratmıyor Esma, izle bence :)

      Teşekkürler :)

      Sil
  8. Mimine bayıldım handancım. Cevapları gülücükler saçarak ve eğlenerek okudum. Eşlerine sağlık. Bayan peregrine e herkes lanet yağdırıyor oysaki eva Green i hoş bulurum ama izlemeyi düşünmüyorum. Kitapları ile yetineceğim. Sherlock konusunda herkes dizisine daha çok bayılıyor kitaplarından. Bende o grubun içindeyim galiba. Çalıluşunyn eski uyarlamasını bende izlemitşim ama Kamran karaktrri bşr türlü içime sinmediği için çok da etkileyici bulamamıştım yine Dr kitabının bende yeri ayrıdır. Çok tatliş cevapların vardı. Sevgiyle kal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eva Green o filmdeki yegâne güzel şeydi Sümeyye, tam hayalimdeki Bayan Peregrine'di. Sherlock kitapları tam bir hayal kırıklığı olmuştu bende. Çalıkuşu'nun hangisini izledin acaba. Aydan Şener'lisi çok güzeldi. Kitabı bambaşka tabi :)

      Teşekkür ederim, mim yaparken eğlenmeyi seviyorum, size de yansıtabilmek çok güzel :)

      Sil
    2. Aydan şenerli olandı ama erkek karakteri içime.sinmemişti. Evet eva Green i seviyorum rollerinin hakkını veriyor her daim. Sherlock da ben tüm kitapları okuyamadım zaten sadece iki tanesi ile yetindim. Valla yansıtıyorsun insanın hiç üşenmeden okuyasım geliyor bile. Teşekkürler :)

      Sil
    3. O zamanlar o adam kızların pek gözdesiydi :) Sanırım filmde çok yer kaplamadığından aklımda da yer kaplamamış :D

      Eva Green hakkını vermekten öte bambaşka boyuta taşımıştı, ama performansı filmin berbatlığında yok olmuş, yazık.

      Teşekkür ederim :D

      Sil
  9. Ellerine sağlık,yine çok tatlı bir yazı olmuş 😊 Bayan Perrengine bizde pek sevilmedi bence. Kitaplar orta halli sanırım,filme girmiyorum bile :D

    Yorumlarda biri Sefiller'i beğendiğini yazmış. Düşününce son uyarlamayı ben de sevmiştim. Anne Hateway'ın beni ağlattığı doğrudur. Sevgiler 😚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitapları gayet güzel Belle, sıkı maceralar içeriyor filmi pek yanına yaklaşamamış. Düzeltiyorum hiç yanına yaklaşamamış :)

      Sefiller'i ben de sevmiştim :)

      Benden de sevgiler :)

      Sil