Joker Hakkını Sonraya Bırakmak...

Mayıs 07, 2015

Yarışma seyrederken bana en saçma ve komik gelen şeydir. Yarışmacı soruyu bilmediği halde joker hakkını daha ilerdeki zor sorular için sakladığından kullanmaz. Sonra tabi yanan joker haklarıyla birlikte elenir çoğunlukla...

Bir yarışmaya katılsam joker hakkımı saklamaya uğraşmazdım kesinlikle ama pazardan aldığım armutu daha keyifli zaman yerim diye bırakırken yumuşatıp en sevmediğim haliyle başbaşa kaldığım olmuştur. Ya da yıkadığım maydonozları daha acil durumlara sakladığımdan sararttığım.. Sanki o acil durumda iki dal maydonoz yıkanmayacak, ya da yerine başka bir çözüm olmayacak...

Diyeceğim o ki joker haklarımızı sonraya bırakmayalım.

Çok para verdiğimiz parfümü özel günlere saklarken bir kenarda bozmayalım. O tişörtü dışarıda arkadaşlarla buluşacağımız zaman değil akşam eşimiz eve geldiğinde giyip karşılayalım. Çocuğumuzu her an öpelim, koklayalım, çalışmalarından dolayı tebrik etmek için karne zamanını beklemeyelim.Tabak çanakların en güzelleri sadece misafir yüzü görmesin, sıradan bir yemekte çıksınlar sofraya.. Canımız çok çay içmek istediğinde meselâ  illâ elimizdeki işin bitmesi gerekmesin önce.


Hepinize günaydın.

Yaşadığımızın farkına varıp tadını çıkarttığımız bir güne açılsın sabahımız...


Benzer yazılarım

10 Yorum yap

  1. Bizim eşimle en büyük kavgamız taze ekmek konusudur. O der ki eski ekmeği önce yiyelim ben de derim ki yani yeniyi de eskitip mi yiyelim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha ha ha, önce tazesi yenir bi kere değil mi Kadriye, bayatından tost mu oluur, kızartılır mıı, köfteye mi katılır ona bilahare karar verilir:-)

      Sil
  2. Tabak canak konusunda joker hakkimi asla sonraya birakmam. ama ekmek konusunda yapiyorum bazen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de tabak çanak kullanılır her fırsatta Evren :-) Ekmeği de taze yerim bak :-) Ama şu caanım deveci armutunu yumuşattım ya kaç defa çok kızgının kendime. :-)

      Sil
  3. ne de güzel tespit ;)
    Mesela özel bir günde giyerim diye beklettiğim üzerinde etiketi hala asılı ve bedenime olmamakta ısrar eden bir sürü elbisem var :))) Ne joker amaaaaaa :))
    Tünaydın canım bu arada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gardrobunda 38 44 beden arası kıyafet saklayan biri olarak anlıyorum seni Şebnem. Ama daha o kot pantolonu giyeceğdim ben:-)

      Sil
  4. Ben henuz 10'lu yaslarimdayken bir akraba kizi soyle demisti dugun alisverisi konusulurken: Ne misafir odasi yaa, misafir benden dahami kiymetli ki onun icin ozel takim alayim? Benim evimde misafir odasi olmayacak, her kosesini ben kullanacagim. Ben bunu herseye yaydim. Bugunleri tekrar yasamayacagiz, belki kullanmaya zamanimiz olmayacak. Dun, gecmiste kaldi, yarin daha gelmedi, o zaman bugunun tadini cikaralim:))JOKERLER FORAAAAAAAAAAAA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de hiç misafir odam olmadı Mevlüde, salonda yaşadık hep, orada koskocaman bir yer varken küçücük bir yere sıkışmak çok saçma:-)

      Evet canım, jokerler foraa:-)

      Sil
  5. Cok haklisin o kadar katiliyorumki sana.ama bunu gec farkettim desem .mesela cocuk konusu degil henuz yolun basinda oldugumdan ama bir yemek takimi , bir tişort...ne sacma saklamak...cay icmekte...su son bir yildir hic birsey ertelemiyorum hayatin o anin joker hakki yokmus....ve boyle daha mutluyum.

    YanıtlaSil
  6. hoş bir tevafuk oldu canım,
    dün kıyamadığım parfümümü kutusundan çıkardım ve sıkarken bunları düşündüm,
    anları geciktirmeden renklendirmeye ve gülümsetmeye..:)

    YanıtlaSil