Kaldı Otuz Dört
Kasım 05, 201444lük listemden onuncu maddeyi de bugün bilmeden gerçekleştirmiş oldum. Değişik bir yemek arıyordum, beşamel soslu sebzeli dana sote pişirdim:-)
Soğanlı sarımsaklı kısık ateşte pişirip dometes sosuyla karıştırdığım eti borcama yaydım. Üzerine garnitür (Patates, bezelye, havuç haşlanıp katılabilir ben kolayına kaçtım:-) ve beşamel sos ve rendelenmiş kaşar koyup 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirdim.
Zaten kemerin bile üzerine beşamel sos dökülüp kaşarla fırına sürülse böyle görünür eminim:-)
16 Yorum
Oldu mu şimd ama? Açım bi de. Beşemel sos dedin üstüne. Ağzımın sularını zor zaptediyorum. Afiyet olsun diycem, ama inan dilim varmıyo... ;)
YanıtlaSilBak açlıktan beşemel olmuş sosun adı bilem... :P
SilImm çok güzel görünüyor :)) Beşamel sosa ben ısınamadım bir türlü:D
YanıtlaSilAyyy, yaaa ben yeni öğrendiğim yemeğin tarifi için şeyettiydim CS. Kendim akşam yemeği yedim ya, sanki en az can çekilen saat bu gibi geldiydi..
YanıtlaSilBen çok severim de pek yapmıyordum Şenay, kalori meseleleri:-)
:) yok yok, şeytme sen. Şimdi doydum, sorun yok. Ama beşameli neye döksen adam ettiği bi gerçek valla, pek de severim. Brokoliyi bile adam ettiğini bilirim. ;)
SilNeyse, iyi bari :-) Afiyet olsun:-) Karnıbahara da yakışıyor bak CS:-) Hatta okulda bir öglen molasında hiç üşenmeden Maçka'dan arkadasın Taksim'deki evine gidip yemişliğimiz vardır. Tabi okula döndüğümüzde herkes duymuş, bize karnıbahar ha şeklinde bakış atıyordu:-) Tamam bakıştan biraz daha sesli hali olabilir:-)
YanıtlaSilEline sağlık, tadı da nefistir kesin :)
YanıtlaSilTam yazacakken gördüm, hemen üstte sen yazmışsın. Karnıbaharı kendi suyuyla hafif haşlayıp beşamel + kaşarla fırına atınca da nefis oluyor.
Bazen beşamel yerine süt, yumurta, un, kaşar rendesi çırparak da yapıyorum.
Haşlanmış her sebzeye uygulanabiliyormuş, ıspanak graten de varmış örneğin. Ben sadece karnıbahara uygularım.
Evet ben de o karışımı mantarda kullanıyorum Zeugma. O tarif karnıbaharın en lezzetli hali:-) Kızartmayı saymıyoruz tabi, öğk o öğk:-)
YanıtlaSilenfes görünüyor,ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum Etkaca:-)
YanıtlaSilÇok şahane bir şey bu beşamel sos, kim bulduysa Allah razı gelsin, beri dursun :)
YanıtlaSilKesinlikle Yasemin:-)
YanıtlaSilellerine sağlık nefis gözüküyor :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Bahar:-) Görüntüsü ve lezzetiyle tam misafirlere ikram etmelik olmuş, hem de pratik:-)
YanıtlaSilhımm enfes görünüyor gerçekten..denemek lazım
YanıtlaSilBen kırmızı et çok sevmem ama içindeki diğer malzemelerle güzel oldu Sevda, denenebilir:-)
YanıtlaSil