Kart Oyunları

Haziran 07, 2014

Eğer oğlunuz varsa aşina olabilirsiniz kart oyunlarına. Bizde en bilineni Yu Gi Oh (Bknz) sanırım.

Doğrusunu söylemek gerekirse çizgi filmden esinlenerek alınan bu kartlara pek de sıcak bakmıyordum. Fiyatı da elli liradan başladığından ancak orjinal olmayanlardan alıyorduk arada.

Fakat sonradan fark ettim ki tatile gittiğimizde bu kartlar çok işime yarıyor. Hani aynı yaştaki çocuklar bir türlü kaynaşamaz ya , baktım bizimkiler kartları çıkartır çıkartmaz hemen diğerleri başlarına geliyor, muhabbete başlıyorlar. Tatil çantasına muhakkak koymaya başladım:-)

Geçen senelerde Kürşad, yeğenlerim oynuyorsunuz bari güzel bir seriyle oynayın diyerek Magic Kart'larla tanıştırdı bizi. ( Bknz)



Tabi seneler içinde çocuklar biraz daha teknolojik şeylere yönelip kardeşi de yenilince zıvanadan çıktığından Metehan oynayacak kişi bulamayınca , ben öğrenip bir iki defa oynadım.

Meğer benim burun kıvırdığım bu kartlar ciddi ciddi strateji ve zekâ oyunuymuş. Elimdekilerle en iyi şekilde saldırı ve savunma yapmak için beynimi zorlamam gerekti. İngilizcemizi  geliştirmek durumunda olmamız da cabası:-)

Çok da eğlenceli.

Daha ne olsun:-)

Benzer yazılarım

4 Yorum yap

  1. Amaninn bilmez miyim!?:)

    Iki erkek annesi olarak hayatimin büyük bir bölümü bu kartlarla gecti. Daha dogrusu bu körolasi kartlari oradan buradan toplamakla gecti. Uzun süre yataklarin altindan, oradan buradan, temizlik yaparken heryerde bunlarla karsilasmaktan bikmistm bir ara.
    Abisinden cektigm yetmemis gib bir de kardesi baslamisti daha ufacikken "anne, yugiyo kartlarim, yugiyo kartlarim" diye:) hey gidi günler...bak özledim simdi ya...

    YanıtlaSil
  2. Legoların yanında bunlar daha az dağılıyor yine Ayşecim.

    Çok çabuk buyüyor bu çocuklar yaaaa.. Hele bu yaşlarda yetişemiyorum hızlarına:-)

    YanıtlaSil
  3. Benimki sevmiyo böyle kartlı oyunları. Simdilerde ıpad takiliyo ablası. Kafasında kırcam o zımbırtıyı da du bakalım ne zaman :/

    YanıtlaSil
  4. Hiç sorma Daisy, sabah akşam kulaklık takılı sesimi duyurmak da imkânsız:-)

    YanıtlaSil