Çantamda Ne Var?

Eylül 26, 2016


Sevgili Simurg beni mimlemişti, bakalım çantamda neler varmış.

Aslında bu yaz sadece bel çantası kullandım, omzum ağrıdığından iyi geldi. Yeni yeni normal çantaya geçiş yaptım,onu da mümkün olduğunca boş tutmaya çalışıyorum.

Her gözden çıkan tokayla ilk sırayı tokalar almakta :D

Güneş gözlüklerimin biri numaralı diğeri de gözlüğümün üzerine takılan klipsli.

Güneş kremim olmadan olmaz.

Parfüm ihtimal bir yolculuktan kalma. Aslında kolonyam olur hep ama burada kolonyalı mendillerim varmış.

Pastil ve naneli şeker yüksek sesle konuşmam gerektiğinde hemen ağrıyan boğazım için.

Tabi bir de telefonum var ama fotoğrafı onunla çektim :)

Kulağımın içine giren kulaklıklar rahatsız ettiğinden eski usul bir tane aldım. Okuldayken arkadaşlarım kulağımın evrimleşerek bunlarla bütünleşeceğine emindiler.Dışarda gezerken başkalarının konuşmalarını duymayı hiç sevmediğimden hep müzik vardır yanımda :)

Defterim kalemim olmazsa kendimi kötü hissederim.

Minik kartlık cüzdanımı çok severek aldım. Paralarım çantamın gözlerindedir. Aslında kartlarım da öyle. En çok kullandıklarım en kolay yere konulur.

Bir de anahtarım var tabi ama eve geldiğimde anahtarlığa astığımdan şimdi geldi aklıma :)

Şimdilik yanımda kitap taşımıyorum.  Telefonumdaki kitaplar sağolsun, fazla dışarıda olmadığımdan bana yetiyorlar :)

Ah bak birşeyi daha unuttuğuma emindim, şalım yok burada.  Son yıllarda çantam hep şal var. Baharda kalın mı ince mi giyindim diye düşünmekten kurtuluyorum. Üşürsem hemen omzuma alabilirim diyerek rahat oluyorum. Yazın da çok işime yarıyor. Sıcak yerlerden soğuk otobüslere ya da binalara girdiğimde hemen kullanıyorum.  Herkese tavsiye ederim :)

Benzer yazılarım

19 Yorum yap

  1. Minik cüzdan çok güzelmiş:) bende artık çantanın bir gözünde ince bir şal bulundururum araba klimalarından korunmak için .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok işe yarıyor çantadaki şal Gezgin Kova, klimalar ve bir sıcak gelen bir rüzgâr esip soğuyan bahar havası için ideal :)

      Sil
  2. Hehehe,bak ben bu kadar süslüyüm ya güya,asla çantamda ruj bulamazsın,hep unuturum koymayı.Sende o da varmış bak.Kız çanta değil,bavul bu.Benden anca,telefon,cüzdan ve sigara oaketi çıkar.Bazen de çakmak.Genelde çakmağı unutmuş gibi yaparım.İnsanlarla iletişim kurmanın bir yolu çakmak istemek,çok ilginç şeyler yaşıyorum çakmak istediğimde.Sosyal deney fibi bir şey.Bir keresinde bir hanımefendi kendi sevdiği çakmağını hesiye etmişti bana.Tüm gübümü güzelleştiren bir andı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha Sevda, benim çantamda rujum büyük ihtimal olur, zaten o da tek rujumdur, evde sürmek aklıma hiç gelmediğinden dışarlarda bir aynaya rastlayıp da halime acıdığım zamanlarda imdadıma yetişir :D

      Bir de eğer kısa süreliğine falan dışarı çıkıyorsam cep telefonum ve yanıma aldığım parayı cebime tıkıştırıp öyle çıkarım,çanta falan almam :)

      Çakmak meselesi hoşuma gitti. Sigara içmeden istesem garip kaçar mı dersin :D

      Sil
    2. Hahaha,alıp da naapacan bacım,ben alıp sigaramı yakıyom,sen kendini mi yakcan atraksiyon olsun deyin.Arkadaş yapacam diye yandığına değmez,deyim ben sana,hahahah

      Sil
    3. Neyse ben geleneksel nerelisin sorusunu kullanayım en iyisi. İçinden mi köyünden mi, ha :D

      Sil
  3. çalışkan blogcuk hep dolu dolu buralar maşallah arkadaşıma. <3
    Şal mevzusu çok ama çok mantıklı Handancım. Cidden ben de sürekli üşüyen yanan geçişlerden etkilenen biriyim. Güzel fikir tuttum bunu ben de yapacağım. Ayy cidden çok sevdim ya bu fikri aferin kızz sana ^.^ Musmutlu bir hafta olsun sevgiler canım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele bu bahar günlerinde çok iyi oluyor Derya, hemen at çantana bir tane :) Sana da musmutlu haftalar canım :)

      Sil
  4. Benim cantamda neler var? Okurken eksik, gedik var mi bende diye dusunurken fazlalik bile buldum :) Mesela su katlaninca minicik olan alis ceris cantalarindan tasirim. Cok isime yarar. Sonra acil durum ilac kutusu. Hani icinde bolmeleri olanladan. Agri kesici, tansiyon dusurucu, soguk alginligi icin falan.. Sanirsin tek basima ilk yardim ekibiyim. Ama cok dua aldim sayesinde, inkar edemem.
    Sal mevsim gecislerinde benimde cantamda mutlaka bulunur.
    Dur, pastil de ilave edeyim kutuya. Vaktidir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa, o açılan çantalardan ben de alırım hep yanıma Tülin. En sevdiğim icadlardan :) Bir de minik naylon torba ile yara bantı bulunur bak.

      Sil
  5. Ne kadar hafif olsun diye uğraşsak da çantalarımız hep kalabalık Handan Hanım :) Eşime bakıyorum bir telefon bir cüzdan. Ben bakıyorum, kıtlık çıksa 3 gün idare eder beni :)
    Handan Hanım, tam tahmin ettiğim gibi çantanızdan not defteri ve kalem çıktı. Harikasınız, beni yanıltmadınız.
    Kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Omzum ağrımasa daha neler neler vardı çantamda İstanbul Hanımefendisi. Issız adaya düşsek idare ederiz, değil mi :)

      Defter kalemsiz olmaz :) Tanımışsın beni :)

      Benden de sevgiler :)

      Sil
  6. Huhh :D çantamda hiç bu kadar şey olmuyor sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi ya, ben de bende az şey var sanıyordum Şenay :)

      Sil
  7. Ben çantamı hiç açmıyayım:) İçinde tok yok yani:) Çantamı kaldırmaya çalışan herkes bunun içinde ne var diye soruyor:)))) Güzel mim... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de eskiden çantam öyleydi Persephone, şimdi omzum ağrıyor mümkün olduğunca azaltmaya çalışıyorum içindekileri :)

      Sil
  8. Benim de yapmam gereken bir mim bu. Daha başlayamadım 😄. Benim çantam da o kadar renkli değil 😄. Kolonyalı mendilleri bende hep taşırım yanımda çoluk çocuk, bir de koca hep ihtiyaç 😄😄. Bir de evde incelerim diyip attığım sonrada hiç bakmadığım alışveriş fişleri 😁. Sevgilerimle 💖

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah o fişler benim de her yerimden fırlıyor Zehra :)

      Sil
  9. Çok geçmiş olsun boğazınıza dikkat edin güzel bir yayın olmuş (:

    YanıtlaSil