Ben İzledim Sen de Kaçırma Listesi

Haziran 13, 2016

Daha önce çok film listesi yapmışımdır. Kırk birlik listem de işte şurada. İçinde harika filmler var, bir bakmanızı öneririm :)

Geçen gün Bitli Turist ile yorumlaşırken yeni bir liste yapmak istedi canım. Bakayım o zamandan beri yeni neler seyretmişim diye bulmaya çalıştım :)

Filmlerin hepsi de mükemmel değil, sadece seyretmekten keyif aldıklarımı da ekledim arasına. 


Jim Jarmusch'u severim . Dünyada Bir Gece, adı üzerinde dünyada bir gece, beş büyük şehirde beş taksi macerası anlatıyor. Birbirinden güzel bu beş macerayı kaçırmayın derim ben.


Yine aynı yönetmenin Sadece Aşıklar Hayatta Kalır filmi diğeri kadar güzel olmasa da son zamanların cıvığı çıkmış vampir filmlerinden sonra gün ışığında sokağa çıkamayan eski usül vampirleri görmek hoşuma gitti.


Dünyalı, 2007 yapımı bir filmmiş ama Kürşad'ın tavsiyesiyle ben geçen yıl izledim. Tek bir odanın içinde geçen fantastik bir filmdi. En kısa sürede tekrar izlemeyi düşünüyorum.


İyi Bir Yalan, hüzünlü bir öyküyü vıcık vıcık yapmadan anlatabilmiş, yer yer kahkaha atıp yer yer içinizin acıdığı çok güzel bir film.


Onur, eşcinseller madencilere yardım etmek isterse neler oluyor bize onu gösteriyor. Gerçek bir öykü üstelik. İçinde cinsellik olmadığını da söylemeliyim. Kahkahalarla izlerken insan etkilenmeden ve hayran olmadan da geçemiyor.


Çıtır çerez bir film olabilir ama ailelerin izlemesi gerektiğini düşünüyorum. Eee, arada bazı diyaloglar +18, çocuklarla birlikte izleyin demiyorum :) Sağır bir ailenin şarkı söylemeyi seven kızının maceralarını gülerek izlerken düşüneceğiniz çok şey de olacak :) Sondaki şarkısı harika..


Çöplük, nefes kesen bir macera filmi. Geçen gün oğluşla kitabını da okuduk. Brezilya'nın arka sokaklarını gördüğümüz bu filmde, çöplükte çalışırken para dolu cüzdan bulan üç çocuğun başına gelenleri izliyoruz. Cidden gerilmişim film boyunca. Çok güzeldi.


Yalnız bir kadın tek başına hastaneye doğuma giderken taksi şöföründen kendisiyle hastaneye gelip gelemeyeceğini soruyor. Ve sizi yüreğinizden yakalayan Bugün filmi böylece başlıyor...


Aslında filmin de oyuncuların da bir özelliği yok ama seksenli yıllarda çocukluk yaşayanlar için nostaljik bir film. Sanırım sırf o yüzden çok sevdim bunu :)


Kar Pastası'nda yalnız ve sessiz bir adam yolculuk yaparken çılgın, delidolu bir kız ona katılıyor. Yolda yandan gelen bir araç onlara çarparak kızın ölümüne sebep oluyor. Adam arabasının yapılmasını beklerken kızın annesini ziyarete gidiyor. Annesi otistik bir kadın. Yine çok dokunaklı, harika bir öykü. Her rastladığımda izliyorum bu filmi :)


Çok eskilerden bir film. Büyükanne ve büyükbabasıyla tatil geçirmesi gereken çocuğun yaşadıkları. Sırf oyuncular ve göl manzarası için bile izlenebilir.


Paris'te Geceyarısı'nı da Kürşad önermişti. Yine çok ilginç bir fantastik film. Paris sokaklarında gezip ünlü yazarları görmek istiyorsanız kaçırmayın. Çok sevdim bunu da.


İsrail filmi Dağ. Rahatsız edici ve düşündürücü bir şey. Bir mezarlığın yanında eşi ve ailesiyle yaşayan kadının yalnızlığını izliyoruz. Sıradan anlara saklı bir sürü ayrıntı bizi etkiliyor.. Yalnız bu filmde cinsel şeyler çok var. Rahatsız olunabilir. Söylemedi demeyin. Yine de izlenesi bir film.


Vicdanın Sesi.Bir adam gazeteye bağışlayacağı bir paraya ihtiyacı olanların gelip bir adrese başvurabileceğinin ilanını verdikten sonra yaşananları izliyoruz. Paraya ihtiyacı olan iki kadının ve adamın hikayeleri birbirlerine geçmiş bir şekilde anlatılarak yavaş yavaş ortaya çıkarken biz de kendimizi düşüncelere dalmış buluyoruz. Yine çok güzel bir İran filmi.



Ezgiler Ezgisi, sadece görsel şölen için bile defalarca izlenebilecek bir film. Sakın uyduruk bir kopyadan izlemeye kalkmayın, görüntü kalitesi yüksek bir yerden izleyin. Doyamayacaksınız..


Bu da kadınların neler yapabileceğini gösteren inanılmaz bir film. Hristiyan ve Müslüman halkın yan yana yaşadığı bir köyde, köy kadınlarının erkeklerin birbirine girmesini önlemek için yaptıkları harika. İmam ve papaz keşke bütün hepsi böyle olsun diye imrenilesi. Sonu harika. muhakak izleyin dediklerimden.


Bir körler okuluna gelen baston kullanmadan hayatını idame eden bağımsız ruhlu öğretmenin ve öğrencilerinin hikâyesi. Film daha açılış sahnesiyle beni etkilemişti. Kararmış ekranda sadece sesleri dinleyerek geçiyordu ilk dakika. Çok sevdiklerimden.


Bu filmi izlememek için bayağı uğraştım. Beni pek cezbetmemişti konusu. Ama izlemeye başladığımda çok sevdim. Hatta rastladığım zamanlarda yine izlerken buluyorum kendimi.



Leonardo Di Caprio'nun rol yeteneğine hayran olduğum filmdir bu. Bir kasabada aşırı şişman annesi ve biri zihinsel özürlü üç kardeşinin geçimini sağlayan Gilbert'in yaşadıkları .


Biraz da macera yaşayalım. RED ve RED2 yi hâlâ izlememiş olan varsa Aaaaa diyorum :) Çok güzel, heyecanlı ve komik anacım, daha ne olsun :)


Ütü filmi mütü filmi, doksanların rock müziğini seven herkes izlemeli. Çıtır çerez bir aşk filmi. Tom Cruise'den bu kadar harika bir rock yıldızı nasıl olduğuna şaşıp kaldığımı eklemeliyim. Bence bunu da kaçırmayın :)


Her ne kadar üç filme ayrılmasını çok gereksizce uzatılmış bulsam da tabii ki listemde Hobbit olmasa olmazdı. Seviyorum Orta Dünya'yı :)

Filmlerin afişlerine tıklarsanız fragmanlarını izleyebilirsiniz. (Fragmanını bulamadıklarımın yazısı falan var :)

Tam iki saattir bu yazıyı hazırlıyoruz, gidip izleyin işte anacım, bir işe yarasın uğraşım :)

Benzer yazılarım

32 Yorum yap

  1. Handan selam ;
    O kadar çok izlemediğim var ki arasında ... Bir tek Red Ve Hobit seyretmişim ...
    Beni Ezgiler Ezgisi tavladı desem ;)
    Umarım en kısa sürede izleme şansını yakalarım canım
    Emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezgiler Ezgisi'nin tablo gibi sahnelerinde kayboluyor insan Didem. Teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Hımmmm zaten senin sevdiğini ben de sevdiğime göre izlemediklerimi dışardan başlıyayım. Onur u daha önceden demiş tin onu kesin izleyeceğim
    Any:)

    YanıtlaSil
  3. Ooo baya uzunmuş. Trashı merak ettim. Pixelsi izlemiştim güzeldi. Diğerlerine de bakacağım bir ara hiç bilmediğim filmler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trash nefes nefese bir film, ben çok sevdim Naz :)

      Sil
  4. Koskoca listede sadece 2 tanesini izlemiş olduğumu farketmekten utandım neredeyse Handan. Ne kadar zamandır film izlemiyorum ben yaaa. Fırsat bulamıyorum mu acaba? Ne oluyor anlamadım. Ne zaman geçiyor zaman :))) 3 tanesini öncelikle izlenecekler listeme ekledim Handan teşekkürler emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar ya eski ya da festival filmleri Kadriye, vizyona girmediklerinden kaçmış olması normal. Bakalım sen de sevecek misin :)

      Sil
  5. Böyle bir listeye ihtiyacım vardı.trash denilene baktim 10 dk .yarın izlemeyi düşünüyorum.adimi değistim gene.ben mehtap canim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Liste işine yararsa ne mutlu Mehtap, Trash nefis bir macera polisiye. Polisi tutmadığımız bir polisiye :D

      Sil
  6. Hiçbirini de izlememişim Handan hatun. Hazır listem oldu ne güzel :) ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım seversin Emine, izledikçe söyle fikrini :)

      Sil
  7. Hiç birini izlememişim, öyle içten ve güzel anlatım ile hazırlanmış ki, emekleriniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifle hazırladım Ayşe, kendi sevdiklerimi hemen paylaşasım geliyor :)

      Sil
  8. Hiç bir tanesini izlememişim .. tavsiyeler için teşekkürler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçi yaz geldi artık daha az film izlenir ama dursun bir köşede Nesrin :)

      Sil
  9. Red dışında hiç birini izlememişim. İzlenecekler listem uzadı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunların çoğu ya eski ya da festival filmi Sade, görülmemiş olabilir. Bak bu akşamdan başla izlemeye, yoksa bitmez listeler,yarın imtihan yapayım :D

      Sil
  10. Bu kadar uzun bir listeden sadece ikisini izlemişim. Ve ikisi de bende etki bırakan filmlerdi. Kar Pastası ve Cindirella Man.
    İzlemem gereken çok film, okumam gereken çok kitap var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek zevklerimiz benziyor Küçük Mucizelerim, bakalım diğerleri hakkında ne düşüneceksin :) Ben de kitaplara verdim bu ara kendimi. Ama sanırım okuma hızın satın alma hızımdan düşük :D

      Sil
  11. hey maşallah handancım. bazılarını izledim ama çoğunu değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar son üç senede izlediklerim Derya, fazla değil eğer öyle bakarsan :)

      Sil
  12. Sevgili Handan, bloğunu okuyorum, öyle iyi geliyor ki, oğlum için dayatılan ve daraltılan hayatı yok edemiyorum , oğlum için hayatı genişletmek için bloğunu okuyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Ayşe, ne güzel bir yorum bu, çok mutlu oldum biraz olsun yazdıklarım işe yarıyor diye. Evet ne yazık ki çocuklarımızın geleceği endişesiyle çılgın bir tempoya giriyoruz ama her zaman onlar için yapabileceğimiz şeyler var. En başta da bence ders dışında onlarla sohbet etmek geliyor. Ortak kitaplar, ortak müzikler, ortak oyunlar çok işe yarıyor. Bir de dinlemek ve bol bol sevmek. Her çocuk çok farklı, iki çocuğum iki ters köşede olduğundan çok iyi biliyorum. Tek tip eğitim sisteminde bir şekilde kendi yolumuzu çizmek zorundayız. Allah hepimize kolaylık versin.

      Sil
  13. Bugun iki film izledim senden,izlemeye devam 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendin mi Mehtap :) Bak merak ettim neleri izlediğini :D

      Sil
  14. Handan süper olmuş ya, ellerine sağlık çok teşekkür ederim. Bazılarını izlyeyim deyip unutmuşum bile. Diğer linkde de izleyeceğim bir sürü film var. Öptüm kocaman. :

    YanıtlaSil
  15. Birkaçını not ettim hemen ;)
    Bu listelerin tam kaynak niteliğinde ;)

    YanıtlaSil