Kendine Ait Bir Oda

Nisan 10, 2016

Kitapçıda indirim reyonunda rastlayıp ben hiç bu kadını okumamıştım bir alayım demesem bu güzel kitabı kaçıracaktım.

İsmi hoşuma gitti öncelikle. Okudukça daha da beğendim. Çok akıcı değil dikkatle okumam gerekiyor ama parmak bastığı konu ve bunu anlatış şekli, kadının kurmaca edebiyattaki yerinden başlayıp hayattaki yerine ulaşması tam da aradığım cümleler dedirtti.

Kitap henüz bitmedi ama ben bir yazıyı dolduracak kadar kısım aldım içinden. Biraz daha yaparsam tüm kitabı buraya alacağım :)







 Virginia Woolf, böylece, sadece bir filmle aklımda kalan karakterden çok daha öteye ulaştı. (Eğer izlemediyseniz Saatler gerçekten güzel bir filmdi, öneririm hepinize.)

İyi geceler :)

Benzer yazılarım

23 Yorum yap

  1. Saatler..dönem filmi mi acaba? Pek severim de ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Virginia Woolf'un hayatından bir kesit anlatırken aynı anda yazdığı romanın ve onu okuyan bir kadının hikâyesini de anlatan bir film. İlk izlediğimde ne, ha, o kim şeklinde bir moda girmiştim ama sonrasında çok hoşuma gitti :)
      Bak şurada 

      Sil
  2. Ben de bu yazarı denemek istiyorum, 'Deniz Feneri' kitabını almıştım, ruh halimi bekliyorum :)) Alıntılar ve yazdıklarınız beni heveslendirdi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaba biraz mesafeli bakıyordum ama çok keyif aldım Kâğıt Salıncak. Başka kitaplarına da bakacağım. Bakalım sen seninkisini beğenecek misin?

      Sil
  3. Kitap ilgi çekici hakketten, film de cila oldu yani :) keyifli okumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hâlâ sayfalardan fotoğraf çekiyorum Minik Mini, sanırım sonra onları da yayımlarım. Film de izlenilesi :)

      Sil
  4. Benim de okuduğum ilk kitabıydı.Hatta bloga bu isme yakın bir isim vermek istemiştim olamadı:(Bir daha da ayrılamadık.Deniz Feneri'de çok güzel ama en çok Orlando'yu merak ediyorum.Filmden haberim yoktu.Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de diğer kitaplarını okuyacağım kesin Ayşe. Filmi de izlemelisin. Nicole Kidman oscar almıştı o rolde.

      Sil
  5. günaydın Handan, iyi haftalar:)))))ani 2. fotodaki yazıda "kadının edebiyatta değl, hayatta da yok sayıldığı dönem" diyor ya, içim sızladı. Onlar o dönemleri bitirdi gitti, bizde ise hala sürüyor, biraz değişir gibicoldu ama tekrar eski haline getirmeye uğraşıyorlar hatta eskisinden bile beter bir duruma:(((((
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın Çenebaz..

      İstedikleri kadar uğraşsınlar ama yapamayacaklar. Farkında değiller ama güç bizde. Bir de kadınlar bunun farkında olsa iyi olacaktı ya.

      Sil
  6. Güzel bir kitaba benziyor , tavsiye için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşündürücü bir kitap Nesrin, hayran oldum yazara :)

      Sil
  7. Üniversiteye ilk başladığım yıl yani yaklaşık 13 sene meraktan okumuştum, oldukça da ince bir kitaptı diye hatırlıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi ince, içindeki düşünceler gayet dolu dolu Sercan:)

      Ben aradan uzun zaman geçince yeniden okuyorum kitapları. Bambaşka bir bakış açısına sahip olduğumdan bambaşka yerleri dikkatimi çekiyor.

      Sil
    2. Aynen öyle katılıyorum, kendi ince ama dolu bir kitap))

      Sil
  8. Hiç okumadıklarım arasında...
    Not aldım bile :)
    Günaydın bu arada ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hiç okumamışım Şebnem. Karşıma çıkmasa yine girmezdi listeme.

      Sana da günaydın canım :)

      Sil
  9. kadınla ilgili düşünceleri çok yerinde..

    YanıtlaSil
  10. bir woolf aşığı olaraktan beğenmene çok sevindim çünkü okuması gerçekten zor bi kitap :) ben de hunharca altını çizmiştim okurken cümlelerin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kitap çizmiyorum güya ama her sayfanın fotoğrafını çekerken buldum kendimi Bi Poşet Kitap. Çok beğendim çok. Başka kitaplarını da alacağım.

      Sil
  11. ben yarim biraktim gecen hafta biliyor musun? cok nadir kitap yarim birakirim, bunda nedense bi sıkıldım. Ingilizcesinden okuyorum diye mi acaba? Her durumda senin böyle yazman tekrar baslamak icin bir sebep verdi, sagol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu tarz kitapları zor okurum aslında Evren, ama bunu sevdim. Belki ingilizce olması yüzündendir. Sana türkçesini göndereyim ben.

      Sil